|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ravnik Član

Pridružen-a: Sob 07 Feb 2009 17:09 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: Topol
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 2:03 pm Naslov sporočila: PIC komunikacija z multimetrom preko MODBUS RTU protokola |
|
|
Pozdravljen/a!
Poskušam vzpostaviti komunikacijo med PIC-om (18F8527) in iskrinim multimetrom MC330, težava se pojavi pri sprejemu podatkov, ki ga upravlja interupt flag. Podatek sicer prileti na RCREG1 in sicer [0x21][0xFF] potem pa se vstavi. Na osciloskopu pa mi pokaže veliko več robe. Poskusil sem tudi vzpostaviti povezavo med PC in MC330 z programom za simuliranje, vendar brez uspeha. Če ima kdo kakeršno koli idejo, bi jo zelo rad slišal.
LP Marko _________________ E=mc^2 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
plesec Član

Pridružen-a: Sre 16 Sep 2009 20:21 Prispevkov: 135 Aktiv.: 0.67 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je primer MODBUS RTU kode, ampak ni za PIC-e. Je pa za AVR-je.
Modbus RTU je za mikrokontrolerje kar zahteven protokol - mi je z zgornjo knjižnico uspelo da je na AVRju delalo, brez knjižnice pa se mi ne bi dalo napisat.
http://freemodbus.berlios.de/
lp primoz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2351 Aktiv.: 9.51 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 6:28 pm Naslov sporočila: Re: PIC komunikacija z multimetrom preko MODBUS RTU protokol |
|
|
| ravnik je napisal/a: |
| Poskušam vzpostaviti komunikacijo med PIC-om (18F8527) in iskrinim multimetrom MC330, ... Poskusil sem tudi vzpostaviti povezavo med PC in MC330 z programom za simuliranje, vendar brez uspeha. |
Kakšno komunikacijo pa imaš, RS232 ali RS485? Kako je z baud rate nastavitvami? O kakšnem programu za simuliranje govoriš, misliš MiQen program.
LP, Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ravnik Član

Pridružen-a: Sob 07 Feb 2009 17:09 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: Topol
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2011 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja gre za 232, danes mi je uspelo z miqen vzpostaviti povezavo, težava je bila da program ne nastavi dejanskega baudrata na portu zato sem ga moral v device manager, vendar me bolj zanima če ima kdo izkušnje z povezavo z PIC-om. Plesec hvala za link ga ravno pregledujem. _________________ E=mc^2 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni