|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.90 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 6:20 pm Naslov sporočila: Sanyo Senator De luxe |
|
|
Ta aparat mi je pokvarjenega (kontakti,suhi elkoti) podaril znanec od pokojnega očeta.. Po čiščenju in odpravi napakc zaradi starosti spet deluje ok. Sploh nič resnega.. Lep velik radio z vsemi FM,SV,DV,dvakrat kv področje od 2 Mhz do 23 Mhz. Kovinski gumbi; fine tuning, zapora šuma,visoki toni,niski toni, glasnost isklop. Osvetljitev skale, valovnimi področji . Ohišje iz usnje ,kovina, les (vpliva na boljšo dinamiko zvoka,nižji toni) . Niso šparali kot sem videl med obnovo.. Lep radio da bi propadel. Lepo ga je poslušat..Stara dobra kvalitetna finomehanika z pridihom radjiske elektronike. Ima dve teleskopki. Priključki in posebnost da je pokrov. Kot vrata se odpre navzgor. Zatakne se pa med ležaja( na sliki bela valja v kotu na vsaki strani) . Kje v radiju bi danes dobil toliko kovinske drobnih detaljev? Zvočnik velik 4W. Nf dinamika super. Pushpull ojačevalnik kapacitetna prilagoditev. Osem baterji tavelikih 1,5V,zunanje napajanje . Velikost 40x22x13.. Pa mi je bil ušeč. Za nekaj piv .. Je pa kar zapleteno zbit skupaj. Čeprav je na šasiji vgrajeno v škatlo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
579.07 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
341.46 KB |
8 krat |

|
|
615.79 KB |
14 krat |

|
|
231.03 KB |
2 krat |

|
Nazadnje urejal/a KlavdijC Sob Maj 28, 2011 6:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa je veselje. Se ga kar vidi iz napisanega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.90 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je.. vedno me zanima radjiska tehnika in vse kar je okoli tega.. Ta pa je še posebno tak amerišk pridih. Še cadillac, črnci, bear pa chuckberry mankajo. Mpar kolegu ki so bili na obisku. So imeli oči ku žabalešnk.. Prvič so videli neplastični radio in da ujame kitajska,kanada, bin ladna, hi. Zvok takih aparatov pa prevzame.. Ob njem spili nekaj piv. Med tem letali z tuning airbusom na kvju po svetu . Verjetno bi jih takoj prodal 5 singlov če bi bil trgovc. Ja je nostalgija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni