|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2005 10:57 am Naslov sporočila: Težava z računalnikom |
|
|
Imam prenosni računalnik Compaq NX9000. Po določenem času se pojavi moder ekran, potem pa se računalnik resetira.
Naredil sem restore na pretekli datum, pa zadeva ni nič boljša. Med tem, časom sem s xoftspy programom brisal datoteke. Predvidevam, da je bila ravno to težava, ker so se brisali registry file-i. Kaj točno se prikaže na ekranu ne vidim, ker zelo hitro izgine. Zgleda pa zadeva nekako tako, kot je prikazano na sliki. (sliko sem skopiral iz posta WiFi povezave). V splošnem pa je računalnik postal zelo počasen, kljub nadgradnji rama iz 255 na 512 Mb.
Lepo prosim za mnenje, ker ta trenutek nimam časa na novo postaviti računalnik
(bom pa moral to storiti najverjetneje v kratkem).
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Matjaž
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
91.45 KB |
Pogledana: |
28 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2005 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
ne moreš kr tako limat slike od drugod... ti ne moremo nič pomagat.
Najprej izklopi samodejni ponovni zagon ob crashu (My computer (desni klik) > Properties (lastnosti) > zavihek Dodatno > Zagon in obnovitev > Nastavitve > Samodejno zaženi ponovno
Drugače pa če si res zbrisal kaj, kar ne bi smel in nisi dodajal novega hardware-a bo precej težko ugotoviti, kaj je narobe. Preglej vseeno sistemske dogodke pred sesutjem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2005 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno je da ti se zaradi zapacanih ventilatorjev zadeva pregreje in avtomatsko resetira. Drugače pa sama obnova sistema "system restore" ne pomaga veliko jaz rajši formatiram in nanovo postavim oziroma uporabim GHOST sliko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2005 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem izključil screen saver in kaže, da bo v redu.Nastavljeno sem imel na 10 minut, prav na toliko časa pa se je računalnik resetiral. Se pa to še zgodi, če izključim računalnik v Hibernate načinu.
LP Matjaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni