www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava z računalnikom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2005 10:57 am    Naslov sporočila:  Težava z računalnikom Odgovori s citatom

Imam prenosni računalnik Compaq NX9000. Po določenem času se pojavi moder ekran, potem pa se računalnik resetira.

Naredil sem restore na pretekli datum, pa zadeva ni nič boljša. Med tem, časom sem s xoftspy programom brisal datoteke. Predvidevam, da je bila ravno to težava, ker so se brisali registry file-i. Kaj točno se prikaže na ekranu ne vidim, ker zelo hitro izgine. Zgleda pa zadeva nekako tako, kot je prikazano na sliki. (sliko sem skopiral iz posta WiFi povezave). V splošnem pa je računalnik postal zelo počasen, kljub nadgradnji rama iz 255 na 512 Mb.

Lepo prosim za mnenje, ker ta trenutek nimam časa na novo postaviti računalnik
(bom pa moral to storiti najverjetneje v kratkem).

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Matjaž

IP_bs1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  91.45 KB
 Pogledana:  28 krat

IP_bs1.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2005 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne moreš kr tako limat slike od drugod... ti ne moremo nič pomagat.
Najprej izklopi samodejni ponovni zagon ob crashu (My computer (desni klik) > Properties (lastnosti) > zavihek Dodatno > Zagon in obnovitev > Nastavitve > Samodejno zaženi ponovno

Drugače pa če si res zbrisal kaj, kar ne bi smel in nisi dodajal novega hardware-a bo precej težko ugotoviti, kaj je narobe. Preglej vseeno sistemske dogodke pred sesutjem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2005 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je da ti se zaradi zapacanih ventilatorjev zadeva pregreje in avtomatsko resetira. Drugače pa sama obnova sistema "system restore" ne pomaga veliko jaz rajši formatiram in nanovo postavim oziroma uporabim GHOST sliko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2005 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem izključil screen saver in kaže, da bo v redu.Nastavljeno sem imel na 10 minut, prav na toliko časa pa se je računalnik resetiral. Se pa to še zgodi, če izključim računalnik v Hibernate načinu.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni