|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alens Neznanec

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2011 10:19 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 11:05 am Naslov sporočila: Priklop pecice in indukcijske kuhalne plosce |
|
|
Pozdravljeni,
doma menjamo pecico in kuhalno plosco.
Stara pecica ima 3kW in obe stari elektricni plosci 3kW. Ce sem prav razumel, sta obe zadevi vezani na 20A varovalko, maks 4,6kW. Nisem se odprl spojnega mesta ampak oba kabla, od pecice in od plosce, gresta noter.
Elektricnih plosc nismo nikol uporabljal in me je zacudilo to, da ko sem prizgal vse skupaj (6kW, 26A), varovalke ni vrglo ven (4,6kW, 20A). Bom danes zvecer odprl spoj pa povem kaj in kako. Mozno da je kuhalna plosca vezana na eno 16A varovalko "Kuhinja".
No, problem se mi pojavi, ker bi rad vzel indukcijsko s 4imi ploscami, ta pa verjetno rabi vsaj dve varovalki in dva priklopa. Plus seveda pecica svojega.
Zanima me, ce se da to resiti pri obstojecih instalacijah brez posega v stene in razdiranja kuhinje?
Nekako sem razmisljal, da bi ce ne vzela tako plsoco, ki ima 2x indukcijsko in 2x plin.
Naslednja stvar mi je cudna, da ce prigem pecico in vse 4x indukcijke pridem cez prikljucno moc v stanovanju (blok). A potem moras vse ostale porabnike izklopit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5531 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Electrolux indukcijo na 20A B avtomatski varovalki.
Dve plošči na 9 gre, če dam eno od teh na boost, čez nekaj časa vrže varovalko dol.
Dosedaj mi to, razen parkrat, ni predstavljalo problema, saj navadno indukcijo na polno nimam ves čas (le v štartu - npr. da zavre voda ali se segreje ponev). Tam, na 5, 6 pa delajo vse štiri hkrati bp. Skratka - vsega naenkrat in na polno verjetno ne boš imel prižganega nikoli, tako da ne skrbi ... 4x indukcija in to je to.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
Povsem pravilen priklop bi bil 4 x indukcija na dve fazi ( dve varovalki ) in nulo seveda , pečico na svojo varovalko. Iz izkušenj bo sicer za silo šlo tudi vse skupaj na eno varovalko, vendar istočasno le npr. dve kuhališči + pečica ali samo vsa
štiri kuhališča hkrati kajti faktor istočasnosti je skoraj vedno precej pod 100%. Kolegu sem pred leti povezal tako kombinacijo in na isto varovalko priklopil še pomivalni stroj, vendar s strogim navodilom uporabniku: kadar se kuha se kuha, kadar se peče se peče in končno kadar se pomiva se pomiva. In rezultat za čudo v petih letih je šla varovalka samo enkrat - pa kuhinjo kar dosti uporabljajo.
Vsekakor pa ne razmišljaj več o plinu kot pravi tudi mucek - bomba.
Lep pozdrav ! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni