|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2005 5:24 pm Naslov sporočila: Ups-akumulator |
|
|
Jaz ima ups napajalnik in je nehal napajati.Zdaj pa ne vem,ali se splača kupiti nov akumulator? je 12V ,7Ah.Sem vzel ven akumulator in sem ugotovil,da ni v redu.Z žarnico sem preizkusil in ne dosti sveti.Da bi polnil s usmernikom,to ne gre.Kaj pa sedaj napraviti?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2005 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Akumulator je verjetno hermetični Svinčeni z Gel elektrolitom.
V ljubljani bi ga zelo verjetno dobil v Terni na Kolezijski ulici.
Drugače pa pobrskaj po Buerklin katalogu. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2005 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niso tako hermetični,prvi pokrovčki mal zlepljeni in notri še gumijasta kapa.Tako se da odpreti in sem videl,da tekočina skoraj zmanjkalo.Samo nič ne pomaga,če doliješ.Verjetno je notri svinčene plošče zvite.Samo ali bo šlo,če kupim akumulator.To sem videl že prej v Hte. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2005 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da za UPSe obstajajo nadomestne baterije, ne vidim razloga, da to ne bi delovalo, ce je le akumulator isti (oz. podoben originalnemu, tako da ga bo UPS pravilno napolnil in pravilno odcital "kapaciteto" itd.). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2005 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
V redu,bom kupil akumulator. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2005 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Akumulator 12V 7,2Ah je standardna velikost, vendar ti svetujem, da prej pogledaš v HTE in pri Delko kjer boš sigurno dobil precej ceneje kot v Terni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Sep 04, 2005 10:53 pm Naslov sporočila: re: |
|
|
Že kako leto imam nerabljen Pb gel akumulator Sonnenschein DRYFIT 12V / 10Ah (tip: A512 10S )
[url]h**p://www.sonnenschein.org/A500.htm[/url]
primeren za večkratno polnjenje / praznenje preko sončnih panelov , vetra , za električnega pastirja,......UPS ,.....Akumulator ne potrebuje vzdrževanja ker je ''zapečaten'' , zaščiten na globoko izpraznitev
Prodajam ga zato ker mi je obležal , ker ga zaradi malo prevelikih prečnih dimenzij (98mm x 98mm (stranica) x 152 mm), 4,2kg - faston priključki
Kupil sem ga prej kot sem dobil zanj ohišje ki je bilo premalo
lahko tudi zamenjam za nerabljen 7-10 Ah akumulator , z max diagonalo 105mm ( dolžina ni tako pomembna )
okoli (4000 sit ) , kontakt pod zasebno LP , dobiš ga lahko v Logatcu ali LJ
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2005 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Niso tako hermetični,prvi pokrovčki mal zlepljeni in notri še gumijasta kapa.Tako se da odpreti in sem videl,da tekočina skoraj zmanjkalo.Samo nič ne pomaga,če doliješ. |
v podatkih o teh akumulatorjih piše, da mora biti elektrolita toliko, da je "ujet" znotraj separatorja in ga ne sme biti nič preveč, da bi se prosto pretakal.
Citiram: |
Furthermore, to avoid saturating the available porosity of these same separators, the quantity of electrolyte must carefully be measured, thereby ensuring that the electrolyte is completely contained inside the plates and the separators, leaving no free electrolyte inside the battery container |
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2005 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni lezi doma en 12V 7Ah svincev accu. Ce ga kdo rabi... Zame je prevelik. Lahko ga tudi brez doplacila zamenjam za kaksen manjsi _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni