|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 4:06 pm Naslov sporočila: Prevajalnik javlja napako, pa je ne najdem |
|
|
Se da komu pogledat tole vrstico? Prevajalnik vztraja pri napaki, ki pa je enostavno ne vidim(o) ... /Config Spi .../ Zadeva se je prevajala brez težav, potem se je pa reč na programiranju obesila, program na silo zaprt ... od takrat dalje pa tole
Koda: |
'Configuration of the SPI-bus
Config Spi = Hard , Interrupt = Off , Data Order = Msb , Master = Yes , Polarity = Low , Phase = 0 , Clockrate = 4 , Noss = 1 , Spiin = 0
'init the spi pins
Spiinit
|
vztrajno pa javlja:
Koda: |
Error : 127 Line : 217 Invalid parameter [0] , in File : C:\micro\netcom\netcom.bas
|
Ideje?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki,
pri meni ta del kode prevede brez napak, prilepi malo več kode, posebi začetek kjer je definiran procesor . . ..
Katero verzijo programa pa imaš?
Jaz še vedno vztrajam na 1.12
Mgoče tole:
SPIIN=When reading from the SPI slave, it should not matter what kind of data you send. But some chips require a value of 255 while others require a value of 0. By default, when the SPIIN option is not provided, a value of 0 will be sent to the SPI slave. With this SPIIN option you can override this value.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2011 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vlado hvala za odgovor. Tudi pri meni se je zadeva prevedla brez napak (za delovanje bi to težko trdil ) do ... zgoraj napisanega scenarija. Najbolj me je morilo to, da je bila zadeva na videz čisto v redu, prevajalnik je pa težil v nedogled. Težavo sem našel, v eni od include datotek, kamor mu je ob sesutju uspelo zapisat neko neumnost.
Ja verzija v uporabi je še vedno 1.xx, ker ga potegnem na plano predvsem zaradi dogradenj obstoječih stvari.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2011 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki, če ne gre za komunikacijo med dvemi procesorji v configu lahko odstraniš tisto Spiin=0, potem tega ne rabiš.
Pomembno je da dela.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni