|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dejc Član

Pridružen-a: Čet 01 Sep 2011 11:06 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 11:36 am Naslov sporočila: Grelne svečke za vodo |
|
|
Pozdrav vsem skupaj.
Sklepam, da sem temo uvrstil v pravilni oddelek foruma glede na informacijo, ki jo iščem.
Zanima me, če mogoče kdo karkoli ve o grelnih svečkah za dogrevanje vode, ki se uporablja v vozilih z dizelskim motorjem. Najbolj me zanima koliko časa lahko taka svečka deluje in kakšna je njena temperatura? Mogoče kdo ve v kakih pogojih takšni sistemi delujejo v avtomobilu, da dobim eno okvirno sliko območja delovanja (npr. pod določeno temperaturo okolice in/ali do določene temperature hladilne vode)?
Govorim pa o svečkah;
Primer 1
Primer 2
Za Iskrino sem našel podatke iz slike
Kaj pomeni U[V] (napetost?) in ČAS, ki je podan? Pomeni čas, ki je potreben, da svečka pride do delavne temperature ali čas, ki je dovoljen za delovanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
praviloma se svečke za vodo uporablja v hladnejših podnebjih. Tudi po naših cestah se vozijo avtomobili z dogrevanjem vode, svečke pa so prižgane dokler hladilna voda ne doseže določene temperature.
Tisti čas ki je podan v tabelei pa je čas do delovne temperature. _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
V nekaterih avtomobilih so žarilne svečke za vodo kar iste kot za motor.
Voda jih toliko shladi, da kljub daljšem obratovanju ne pregorijo. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni