|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 11:47 am Naslov sporočila: Protest 1.10.2005 |
|
|
Po elektronski pošti se je začela širiti tale zadeva:
Citiram: |
V Sredo sem tankal v mestu Lienz (Vzhodna Tirolska), tam liter Bencina 95 stane 1,039 Eura, kar znaša približno 248,55 Sit, vsekakor pa manj kot v Sloveniji. Kaj pa razlika v standardu??!!!!
CENE BENCINA!!!
To je Protestna akcija proti previsokim cenam derivatov!
NANAŠA SE NA SPLOŠNI POZIV DA SE 1. OKTOBRA 2005 NE TANKA
Stalna višanja cen derivatov, počasi vzbuja strah. Zadnji čas je za reakcijo. Vsi prizadeti ste poklicani, da nekaj postorite.
Ključni dan je 1. Oktober 2005. Če se nebo na ta dan nikjer tankalo, se lahko trg začne zavedati. Zavedati se moramo da imamo tudi mi moč, moramo jo samo uporabiti.
Današnje moderne komunikacije omogočajo, v kratkem času veliko ljudi opozoriti na to akcijo.
Tankajte pred ali po 1. Oktobru 2005 ampak NE TANKAJTE NA 1. OKTOBER 2005 .
Ta akcija je nujno pomembna pokazati Oljnim mogotcem, da ima par milijon ljudi dovolj praznjenja žepov.
Sodelujte! Povejte naprej!
Pošljite to informacijo naprej svojim prijateljem in znancem!
|
Moj odgovor na tako pošto je:
Citiram: |
Najbrž res ne bom tankal ta dan, ker tako ali tako tankam bolj poredko.
Druga stvar pa je, da tudi če bojkotiramo cel teden, ne bo nič drugače. Cene bencina bodo v sloveniji dosegle najman 270sit, po vsej
verjetnosti še letos, če ne pa kmalu, dosegle pa bodo 300sit in to v vsakem primeru, bojkotiramo ali ne.
Zakaj se toliko tanka pri nas? opažam, da folk ne zna več hoditi peš, da se pelje z avtom v štacuno ki je 600m daleč, na primer,
otroke vozjo v šolo tudi če so od šole oddaljeni 700m in podobno. Pri nas veliko hodimo peš in se vozimo s kolesom, od šole smo
oddaljeni 1km in velikokrat gremo peš, do vrtca je še +600m in ugotavljam, da peš hoja koristi mojemu zdravju, denarnici pa tudi.
Če na koncu postavim zaključek, ugotavljam, da je bencin še prepoceni, to dokazuje količina pleha na cesti.
Moje mnenje, pošlji ga naprej ... in čim manj se sekiraj zaradi cen bencina, sicer pa, pir v gostilni je tudi šel v višave, cene namreč,
ga raje spijem doma in se požvižgam na vse skupaj, spijem ga ceneje, prišparam na bencinu pa še morebitni kazni ne bom plačal ....
Kam gre ta svet ... škoda živcev da razmišljamo o tem, raje pejmo delat, pa bomo tudi za bencin imel.
|
Tako, napišite svoje mnenje, jaz sem svojega že ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
b0j3 Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.49
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja Reber popolnoma se strinjam s tabo. Takšni protesti so itak metanje peska v oči leni raji, ki se raje vozi z avtom do sosednjega vogala, kot pa da gre peš ali s kolesom.
Škoda je tudi, da vsak dan poslušam po radiju kako so naredili nov meter novega avtocestnega križa, noben pa ne govori o novih železniških tirih in večjih hitrostih vlakov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enako se strinjam kot je pisal Reber in b0j3 Še vsaj bi morali na deželi urediti posebej za kolesarje.Pa do sedaj nič.Kako naj slišim,če švigne avto ali kamion.Ker zgodi da prestrašenost skočim v zrak.Pa še bi prišparal goriva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reber absolutno se strinjam s tabo. Glede cen je pa tako, dokler bodo vojne v Iraku, Afganistanu,... bo bencin vedno dražji, pa lahko protestira 10 milijonov ljudi pa ne bo nič pomagalo. Edino kar bi lahko država naredila je to, da poviša plače. Če že vse druge cene (bencin, trošarine,...) dosegajo evropski standard, naj ga še dosežejo slovenske plače.
To je moje mnenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vili, popolnoma se strinjam s teboj. S tem se ne da nič doseči. S podobnim problemom so se ubadali pred leti v Avstriji. Avstrijci so namreč takrat dobesedno okupirali naše črpalke. (stanujem namreč blizu avstrijske meje) Tako, da sem se dostikrat zaradi tega peljal tankat "globje" v Slovenijo, saj se mi ni dalo čakati pol ure ali več na črpalki. Kljub množičnem navalu k nam je bencin v Avstriji ostal nespremenjen. Zgodilo se je le to, da je crknilo par bencinskih servisov v Avstriji tik ob meji. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Strinjam se z prej povedanim.
Silvo tudi pri nas je bil naval Italjanov, ampak so dosegli, da so dobili posebne bone s katerimi (so) tankali za enako ceno, kot pri nas. Lahko pa se predstavljate za koliko (poceni) tankajo sedaj oni, ki imajo bone!
Drugace pa tudi jaz, ko le morem uporabljam kolo. Ce ni dezja vse opravke v rangu 10km opravim s kolesom razen v primeru vecjega tovora.
Drugace pa sem bil letos na pocitnicah v severni spaniji. Sicer je sorazmeroma veliko avtomobilov (v mestu) ampak opazam, da po mestu [slovenščina je zame španska vas] hodijo pes. Na dalse razdalje pa po polnosti vlakov sodec z vlakom. No ja imajo sicer "malo" bolse vlake ter dobro zeleznisko infrastrukturo ter se vedno dosti gradijo ter posodabljajo proge.
Lahko bi tudi pri nas malo pomislili na to stran? Tu rabim od doma do Lju (vlak) vec kot 3. ure (100km). V Spaniji pa sem za 250km rabil slabe 2. urici
p.s. se moje mnenje zakaj bencin drazi.
g. Bush bi rekel. " A smo se zastonj boril?"
g. Jansa bi rekel " Izkoristmo guzvo!"
jaz pravim " bo treba napraviti avto na elektricni pogon" _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam navijam za električne avtomobile.
Žal se kljub kratki razdalji vozim večino časa v službo z avtom. Če bi šel na mestni potniški promet (avtobus) bi porabil samo za vožnjo 2x50minut na dan. Z avtom to naredim pot v 20 minutah. Z kolesom porabim 35minut. Samo tole vreme letos...
Imel bi en tak mali električni avto recimo na 3 kolesa, s kabino, da te dež ne zmoti. Še s parkiranjem nebi imel težav.
Če bi imel doma dovolj strojniško mašinerije bi se morda že lotil kake izdelave.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70799.82
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2005 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2005 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Strojniska oprema zame ni tezava. Pa tudi v samogradnjo avta ne bi sel. Vzel bi en cimlazji avto (lahko tudi tricikel) ter mu vgradil dovolj mocan servo motor. Elaktronika ne bi smela biti problem. Dovolj mocni accu tudi ne (telekom, mobitel, RTV jih kar redno mecejo stran). Tezava je edino kje dobiti servo motor. Cena novega je uhhhhhh. Mogoce kje na kaksnem servisu starega s skurjenim enkoderjem (neuporaben za njih). Vsekakor jaz resno razmisljam, da bi cez zimo kaj ustvaril...
p.s. toliko za info. Danes sem opazil, da se je v italiji znizala cena dizel goriva in sicer sedaj stane 1.18EUR priblizno 283 SIT. Kmalu jih bomo dohiteli!!!
Tako za info pred pol leta je bila cena 0.97EUR (govorim za eno crpalko, ki je ob cesti. Cene pa se razlikujejo od crpalke do crpalke!) _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni