www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

elektro vzdrževanje
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lizard64
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Aktiv.: 2.98
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2011 6:14 pm    Naslov sporočila:  elektro vzdrževanje Odgovori s citatom

Pozdrav! Kakšne plače imate v kot elektrovzdrževalci v podjetjih z obdelovalnimi stroji?

LP.

kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za moje pojme imam premalo Cool
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čeprav nisem vedno v vzdrževanju, ga pa deloma tudi opravljam, bi rekel, da sem zadovoljen z rednim izplačilom. Kar pa se tiče razreda pa se pridružujem @kvizku.
Lizard64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz nisem stalno v vzdrževanju. Nastavljam in programiram tudi CNC stroje in za moje pojme imam tudi jaz premalo zato tudi sprašujem. Smile

lp

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 17, 2011 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

premalo - glede na kaj ? Zdravniki svoje plače radi primerjajo s tistimi v Nemčiji, Franciji, Angliji, pa si mislim - meje so odprte, izvoli, poskusi svojo srečo drugje. Slovenska realnost pač je, kakršna je.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.79
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2011 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Mene pa zanima koliko je recimo to premalo?A si lahko bolj konkreten-recimo v številki,če ne posegam preveč v tvoje osebne stvari?Jaz sem recimo bil 6 let vzdrževalec in serviser specialnih obdelovalnih strojev(CNC stružnice,CNC razrez kovin,varilni roboti,industrijski varilni aparati,peskalni stroj...).Na koncu (leta2009) sem imel urno postavko 4,17.Bruto seveda.Plačo smo si "popravljali" predvsem z dežurstvi.Seveda se tudi meni zdi to premalo glede ne obseg znanja ki ga moraš imeti,ampak tako je pač bilo(in se mi zdi da še je).Pa da dopolnim psevdonim-a:tudi razni managerji,direktorji(sploh JAVNIH zavodov) in podobna šara se vedno rada primerja s tujino-oh kako so ubogi.Nihče pa se ne vpraša kako lahko delavec v Sloveniji preživi z cca 600€,čeprav so cene osnovnih življenskih potrebščin enake kot pri nas-vsaj v meni najbližji Avstriji.Tam pa ni nobene plače pod 1200€,kolikor je meni znano.Najbolj mi pa gre na živce,ko razni "managerji" v velikih (mogoče že bivših) slovenskih podjetjih(Gorenje,Revoz,Cimos,Iskra...) venomer ponavljajo da je cena dela v Sloveniji previsoka in zato ne moremo biti konkurenčni!Kako ne moremo biti konkurenčni če delavci tu delajo za vsaj 2-3× manjši dohodek!?Vse je to politika,o kateri pa ne bi zdaj ker je ipak nedelja Idea
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2011 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja v AU je minimalac 1500€. Če delaš tam preko leasing firme si moraš plačati še stanovanje prevoz, hrano. Sicer dobiš še dodatke k tem 1500€, vendar na koncu si nekje tukaj.

Pri nas pa se plače vzdrževalca gibljejo od 600-1200€, odvisno kje si. Sem že doživel, da nekateri merijo s plačo nad 1500€ ampak je delo terensko vendar področje spada v razred vzdrževalca. Delo pa v Sloveniji.

750-1100€ je nekje povprečje za vzdrževalca, vse ostalo so "izjeme".

Lizard64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa recimo izobrazba? Jaz imam VI. stopnjo, delam kot elektro vzdrževalec ter občasno nastavljam in programiram CNC stroje. Kaj ni nek dodatek al nekaj tudi na izobrazbo?
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj odpoved in odpri s.p. Potem boš kmalu ugotovil, ali je tvoja dosedanja plača velika ali majhna

LP

Lizard64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Daj odpoved in odpri s.p. Potem boš kmalu ugotovil, ali je tvoja dosedanja plača velika ali majhna

LP
Lahko pa mi tudi ti kaj poveš k verjetno imaš s.p.? LP
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja tudi srednja pot. Odpreš ti. Popoldanski s.p. , saj ti v tem primeru še vedno firma plačuje prispevke. In če si boš nabral dovolj prometa/strank greš od tu naprej.
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.99
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:

LP

Najboljši odgovor do sedaj in edina resnica!!!

Kaj se obešate samo na plačo?
V primerjavi z s.p. :
Bolniška, regres, dopust, miljion skrbi manj, pa še bi se našlo.....
Mislim, da je v današnjih razmerah normalna plača v naši državi za vzdrževalca 1000 EUR neto. K temu dodajte regres (pa čeprav minimalen), dopust in socialno varnost. Tistim pa, ki pravijo, da je pri sosedih bolje, predlagam selitev in preizkus. Kajti ni vse bogastvo skrito v denarju!!! Pravzaprav bogastva v denarju sploh ni Smile

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako kot je napisal s55m !
@Lizard64
Ja, imam sp ( popoldanski ) in ne boš verjel: dela je zelo veliko
Seveda razni odgovori strankam v stilu "Ne znam", "Ne morem", "Nimam časa" odpadejo.
Če želiš vprašati še kaj, ti z veseljem odgovorim na zs.

LP

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot s.p. lahko zaslužiš krepko nad 1000€, tudi 2x toliko brez problema.
!!! -> Vendar:
° Pozabi na delovni urnik, ker delaš stalno.
° Pozabi na vikend, ker te takrat najbolj potrebujejo
° Regresa ne potrebuješ, ker na dopust tako in tako ne boš šel
° Za socialno varnost si moraš dati kar sam v nogavico, saj (bog ne daj) bolezen pomeni prvih 30 delovnih dni iz tvojega žepa(nogavice). pozor 30 delovnih dni in ne mesec dni!!
° Če si premalo plačaš v pokojninski sklad si pa v penziji revež....
° Brez delovnih sredstev (orodje, instrumenti, prostor, avto) ni mogoč niti start.
° Razen tvojega osnovnega dela moraš skrbeti še za: trg, nabavo, dokumentacijo, davke in plačilni promet(Recimo, da daš računovodstvo delat servisu).
° Pozabi na doma pozabljen telefon.
° Pozabi,......
...
..

In če te ne zadene kap si imel še srečo.

Lizard64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z vami če je normalna plača 1000€, ampak ni! Very Happy Se pa tudi strinjam s tem da ni vse denar!

LP!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni