|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lizard64 Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31 Prispevkov: 558 Aktiv.: 2.98 Kraj: Severna Primorska
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 6:14 pm Naslov sporočila: elektro vzdrževanje |
|
|
Pozdrav! Kakšne plače imate v kot elektrovzdrževalci v podjetjih z obdelovalnimi stroji?
LP. _________________ Prejudice is ignorance... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za moje pojme imam premalo  _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čeprav nisem vedno v vzdrževanju, ga pa deloma tudi opravljam, bi rekel, da sem zadovoljen z rednim izplačilom. Kar pa se tiče razreda pa se pridružujem @kvizku. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lizard64 Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31 Prispevkov: 558 Aktiv.: 2.98 Kraj: Severna Primorska
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz nisem stalno v vzdrževanju. Nastavljam in programiram tudi CNC stroje in za moje pojme imam tudi jaz premalo zato tudi sprašujem.
lp _________________ Prejudice is ignorance... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
premalo - glede na kaj ? Zdravniki svoje plače radi primerjajo s tistimi v Nemčiji, Franciji, Angliji, pa si mislim - meje so odprte, izvoli, poskusi svojo srečo drugje. Slovenska realnost pač je, kakršna je. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.79 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Mene pa zanima koliko je recimo to premalo?A si lahko bolj konkreten-recimo v številki,če ne posegam preveč v tvoje osebne stvari?Jaz sem recimo bil 6 let vzdrževalec in serviser specialnih obdelovalnih strojev(CNC stružnice,CNC razrez kovin,varilni roboti,industrijski varilni aparati,peskalni stroj...).Na koncu (leta2009) sem imel urno postavko 4,17.Bruto seveda.Plačo smo si "popravljali" predvsem z dežurstvi.Seveda se tudi meni zdi to premalo glede ne obseg znanja ki ga moraš imeti,ampak tako je pač bilo(in se mi zdi da še je).Pa da dopolnim psevdonim-a:tudi razni managerji,direktorji(sploh JAVNIH zavodov) in podobna šara se vedno rada primerja s tujino-oh kako so ubogi.Nihče pa se ne vpraša kako lahko delavec v Sloveniji preživi z cca 600€,čeprav so cene osnovnih življenskih potrebščin enake kot pri nas-vsaj v meni najbližji Avstriji.Tam pa ni nobene plače pod 1200€,kolikor je meni znano.Najbolj mi pa gre na živce,ko razni "managerji" v velikih (mogoče že bivših) slovenskih podjetjih(Gorenje,Revoz,Cimos,Iskra...) venomer ponavljajo da je cena dela v Sloveniji previsoka in zato ne moremo biti konkurenčni!Kako ne moremo biti konkurenčni če delavci tu delajo za vsaj 2-3× manjši dohodek!?Vse je to politika,o kateri pa ne bi zdaj ker je ipak nedelja  _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja v AU je minimalac 1500€. Če delaš tam preko leasing firme si moraš plačati še stanovanje prevoz, hrano. Sicer dobiš še dodatke k tem 1500€, vendar na koncu si nekje tukaj.
Pri nas pa se plače vzdrževalca gibljejo od 600-1200€, odvisno kje si. Sem že doživel, da nekateri merijo s plačo nad 1500€ ampak je delo terensko vendar področje spada v razred vzdrževalca. Delo pa v Sloveniji.
750-1100€ je nekje povprečje za vzdrževalca, vse ostalo so "izjeme". _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lizard64 Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa recimo izobrazba? Jaz imam VI. stopnjo, delam kot elektro vzdrževalec ter občasno nastavljam in programiram CNC stroje. Kaj ni nek dodatek al nekaj tudi na izobrazbo? _________________ Prejudice is ignorance... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Daj odpoved in odpri s.p. Potem boš kmalu ugotovil, ali je tvoja dosedanja plača velika ali majhna
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lizard64 Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Daj odpoved in odpri s.p. Potem boš kmalu ugotovil, ali je tvoja dosedanja plača velika ali majhna
LP |
Lahko pa mi tudi ti kaj poveš k verjetno imaš s.p.? LP _________________ Prejudice is ignorance... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja tudi srednja pot. Odpreš ti. Popoldanski s.p. , saj ti v tem primeru še vedno firma plačuje prispevke. In če si boš nabral dovolj prometa/strank greš od tu naprej. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.99 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
LP |
Najboljši odgovor do sedaj in edina resnica!!!
Kaj se obešate samo na plačo?
V primerjavi z s.p. :
Bolniška, regres, dopust, miljion skrbi manj, pa še bi se našlo.....
Mislim, da je v današnjih razmerah normalna plača v naši državi za vzdrževalca 1000 EUR neto. K temu dodajte regres (pa čeprav minimalen), dopust in socialno varnost. Tistim pa, ki pravijo, da je pri sosedih bolje, predlagam selitev in preizkus. Kajti ni vse bogastvo skrito v denarju!!! Pravzaprav bogastva v denarju sploh ni  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako kot je napisal s55m !
@Lizard64
Ja, imam sp ( popoldanski ) in ne boš verjel: dela je zelo veliko
Seveda razni odgovori strankam v stilu "Ne znam", "Ne morem", "Nimam časa" odpadejo.
Če želiš vprašati še kaj, ti z veseljem odgovorim na zs.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot s.p. lahko zaslužiš krepko nad 1000€, tudi 2x toliko brez problema.
!!! -> Vendar:
° Pozabi na delovni urnik, ker delaš stalno.
° Pozabi na vikend, ker te takrat najbolj potrebujejo
° Regresa ne potrebuješ, ker na dopust tako in tako ne boš šel
° Za socialno varnost si moraš dati kar sam v nogavico, saj (bog ne daj) bolezen pomeni prvih 30 delovnih dni iz tvojega žepa(nogavice). pozor 30 delovnih dni in ne mesec dni!!
° Če si premalo plačaš v pokojninski sklad si pa v penziji revež....
° Brez delovnih sredstev (orodje, instrumenti, prostor, avto) ni mogoč niti start.
° Razen tvojega osnovnega dela moraš skrbeti še za: trg, nabavo, dokumentacijo, davke in plačilni promet(Recimo, da daš računovodstvo delat servisu).
° Pozabi na doma pozabljen telefon.
° Pozabi,......
...
..
In če te ne zadene kap si imel še srečo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lizard64 Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z vami če je normalna plača 1000€, ampak ni! Se pa tudi strinjam s tem da ni vse denar!
LP! _________________ Prejudice is ignorance... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni