|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 12:02 pm Naslov sporočila: Avtoradio Pioneer - ne dela nobena tipka |
|
|
Imam omenjeni avtoradio,na katerem so nehale delovati katerakoli tipka za opravljanje avtoradia(čez noč). Sam radio dela,če vstavim CD ,se mi prižge,glasnost dela,a ne morem prestavljati pesmi. Vklopit ga ne morem,tako da lahko samo CD-je poslušam,nastavljam glasnost,to je pa tudi vse. Je imel kdo podobne težave?
Res pa je,da prednjo ploščico jemlem ven,ko avto stoji.(Ljubljana-vdor v avto)
Model radia: DEH-P6700MP
http://www.pioneer.pt/pt/products/archive/DEH-P6700MP/index.html _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borc Član

Pridružen-a: Ned 22 Apr 2007 12:22 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.52 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz jemljem ploščico dol in imam podobne težave. DEH-6800. Problem je v kontaktih ploščica-radio. Odprem in zaprem ponovno in deluje. Zaenkrat je še vedno delovalo, tako da dlje nisem raziskoval. Znajo biti zamazani oz. malo oksidirani kontakti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
borc je napisal/a: |
Tudi jaz jemljem ploščico dol in imam podobne težave. DEH-6800. Problem je v kontaktih ploščica-radio. Odprem in zaprem ponovno in deluje. Zaenkrat je še vedno delovalo, tako da dlje nisem raziskoval. Znajo biti zamazani oz. malo oksidirani kontakti. |
Kontakte sem očiščil z alkoholom,pa ni efekta. Razdrl sem tudi sprednjo ploščo,ter preveril tipke-v redu. Sam radio(Tuner,CD) dela BP,samo tipke ne. Moral bi probati z drugo prednjo ploščo. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj identičen problem imam z Blaupunktovim Dresdenom C31. Ne moreš ga prižgati drugače, kot da vanj uturiš kaseto. Ugasneš ga pa lahko brez problemov. Za vklop in izklop je seveda ista tipka. Bo treba razdret prednjo ploščico in preveriti kontakte.  _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Glede Pioneerja: Pozlačene kontakte na konektorju sprednje ploščice očisti z navadno radirko za svinčnik. Če še vedno ne bo delovalo razdri sprednjo ploščico, in z zobno krtačko in alkoholom očisti zadnjo stran TIV, predvsem okoli SMD čipa, kjer je spajkalna pasta. Ta pasta včasih začne kar prevajati elektriko, zato ne deluje.
To so najpogostejše napake pri Pioneer avtoradijih.
LP, matic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 3:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Če tudi to ne bo delovalo preveri, če ti sploh signal od tipk pride preko konektorja v notranjost avto radija na ostalo čipovje. Seveda boš moral odpreti cel radio . Če ne bo signala, potem je napaka na čelni plošči, če bo, je na čipovju oz. v samem radiu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Denis84 Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Jan 2010 16:34 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 4:44 pm Naslov sporočila: dkone |
|
|
enak radio isti problem, sem ga imeu kak teden izklopljenega ga razstaviu mal pregledau očistiu kontakte ga priklopiu v delavnici pa nič. drugi dan sem ga dau nazaj v avto in je čudežno delau, vendar samo en dan!!! čez noč ga je pa spet zje.... danes sem ga zopet uzeu ven ter ga dau na radiator de vidim če ga moti nizka temperatura. če to ni to bom probau z zobno ščetko. sporočam kaka bo situacija jutri |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Denis84 Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Jan 2010 16:34 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
tipke delajo, zgleda ga res minus zje... [slovenščina je zame španska vas] se mal pozanimat kaj bi to lako bilo, [slovenščina je zame švedska vas] da če se komu kej sanja je vsak nasvet dobrodošeu. probi ga dat za kak dan mal na toplo, pa boš [slovenščina je zame španska vas] če bo kej bolš. če se ti da pa sporoč kaj bo
Še enkrat si preberi pravila. VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2011 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam isti problem z nedelovanjem katerekoli tipke, vse ostalo deluje normalno. LCD dela normalno prav tako gumb za glasnost (enkoder). Sem poskusil sčistiti vse okoli kontakov in mikrokontrolerjev, pa brez vsakršnega uspeha. Gre za model DEH-P5800MP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.69 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
RUros je napisal/a: |
Tudi sam imam isti problem z nedelovanjem katerekoli tipke, vse ostalo deluje normalno. LCD dela normalno prav tako gumb za glasnost (enkoder). Sem poskusil sčistiti vse okoli kontakov in mikrokontrolerjev, pa brez vsakršnega uspeha. Gre za model DEH-P5800MP. |
Preveri tipke, lahko, da kakšna malenkost prevaja, sam sem imel podoben problem na LCD televizorju, kjer so bile tipke omsko ok, vendar niso delale. Nato sem vse odstranil in ročno s pinceto naredil stik, zadeva je delala. Na koncu sem ugotovil, da je ena tipka nekako prebijala. _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pa res . Ena izmed tipk je bila v stiku. Problem rešen, hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni