|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
luksorzi Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2011 18:32 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.58 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 11:24 am Naslov sporočila: EasyPIC4 Can't drop PIC power suply ... |
|
|
Na posojo sem dobil EasyPic4 plato, napajam jo z napajalnikom od prenosnega diska(12V, 2A), namestil sem potrebne driverje in pa "mikroC PRO for PIC".
Ko poskušam pisati, brati, izbrisati PIC (16F877A), mi vrže ven error. Brskal sem že po forumih, kjer pišejo, da ne smeš imeti priključenih nobenih naprav (npr. LCD display). Na plošči imam samo PICa in nič drugega.
Poskusil sem tudi z jumperji na PGM PIN SELECTION, pa ni nobene razlike. PIC dela, ker je na njem že nek program, ki prižiga ledice.
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
85.59 KB |
| Pogledana: |
44 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.42 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa, če jo napajaš preko USB?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luksorzi Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2011 18:32 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.58 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2011 7:02 am Naslov sporočila: |
|
|
| Preko usb sem napajal že na začetku. Napiše mi Vcc voltage error (4,57 volts) in pa ena od naprav priključenih v sistem ne deluje, program, ki je na PICu pa deluje normalno.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2011 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da imaš na računalniku prenizko napetost na USB portu (sem tudi sam doživel).
Glede zunanjega napajanja pa ne bi smelo biti problemov. Tak error je meni pisalo, ko sem imel priključeno na plato še kakšno vezje, kjer so bili gor kondenzatorji na napajanju.
Mogoče če probaš še na drugem računalniku?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luksorzi Član

|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2011 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poskusil tudi na drugemu in je ista težava.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
| Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1032 Aktiv.: 4.22
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
Po kateri poti komuniciraš s plato in PC-jem ? Ali je to USB ali COM ? Če je USB potem si naloži najnovejše driverje z mikroE uradne spletne strani. V nekaterih driverjih so se pojavljali bugi, kjer komunikacija v nekaterih primerih ni delovala.
Če je s plato vse v redu, potem poglej kako imaš nastavljene DIP stikala za samo komunikacijo. Poglej datasheet od PIC-a in spelji vse potrebne pine na pravo pot (MISO, MOSI...). Namreč različni C imajo različno in lahko da je kdo kaj spreminjal.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej še jumper za nastavitev MCLR pina (za začetke je dobro, če je v MCLR poziciji).
Lahko pa daš tudi na vseh portih pull-down upore. To sicer pomaga, če je kakšen pic res "zaklenjen", mogoče pa bo tudi v tem primeru.
Predvidevam, da si jumperje "Socket selection" prav nastavil.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luksorzi Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
S plato komuniciram prek USB, zato ne vem zakaj naj bi ga izklopil
driverji so iz uradne strani:http://www.mikroe.com/eng/products/view/385/easypic4/
mclr je OK, socket selection je na deafult (preizkusil tudi druge).
Stemi pull-down upori pa ne vem, kaj misliš(kam naj jih dam, vrednost), plata ni moja in nebi rad preveč šaril po njej, da ne bom na koncu tak:
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisti jumper, ki je označen levo zgoraj postavi v pozicijo MCLR (dol).
Skupino jumperjev označeno na sredini nastavi tako, kot je narisano na zadnji strani plate (se mi zdi) za podnožje ki ga trenutno uporabljaš.
Jmperje na desni strani pa daj vse v spodnji položaj (pull-down). Pri tem probaj enkrat vsa DIP stikalca takoj nad temi označenimi jumerji na desni postaviti v ON pozicijo, enkrat pa tako, kot so na sliki.
Edit: Preveri še, da ni slučajno desni potenciometer od AD Input modula priklopljen na RA5. Lahko tudi izklopiš vse LED in 7-segmentne displaye (vsa stikalca pod LCD-jem na off).
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
145.33 KB |
| Pogledana: |
3 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1032 Aktiv.: 4.22
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
| Aja še to. Vidim da sta na plati dva USB-ja, eden za komunikacijo. Upam da ne poskušaš programirati prek tistega (desni na sliki), ker tisti ni namenjen za to. Sicer bi bil možen problem tudi da, da bi imel nastavljeno na zunanji programator, ampak kot vidim ta plata nima vhoda za to (zunanji JTAG ali IDC).
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luksorzi Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
| Priključen sem preko pravega(levega) USBja. Preizkusil vse našteto, pa je še vedno isto.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.33 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš jumperje pravilno nastavljene? Za izbrani procesor jih je potrebno ustrezno nastaviti. Glej Easypic user manual, ter datasheet od procesorja. Napačno nastavljeni jumperji lahko povzročajo čudne napake.
Sam imam sicer easypic 5 ploščo.
Vse težave, ki sem jih imel z mojo ploščo so bili povezani z jumperji.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni