|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JuRiii Član

Pridružen-a: Sob 06 Mar 2010 18:29 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.63 Kraj: Leskovec-Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 10:34 pm Naslov sporočila: Pravilni tranzistor POMOČ!!! |
|
|
Prosil bi če morda kdo ve ,kar sicer ne dvomim ,kateri tranzistor oz. sploh kaj bi uporabil da bi mi pri 100mV kot pri tranzistorju pritegnilo bazo.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 10:50 pm Naslov sporočila: Re: Pravilni tranzistor POMOČ!!! |
|
|
JuRiii je napisal/a: |
Prosil bi če morda kdo ve ,kar sicer ne dvomim ,kateri tranzistor oz. sploh kaj bi uporabil da bi mi pri 100mV kot pri tranzistorju pritegnilo bazo.
Hvala. |
Ne prosi nekaj kar ne dvomiš, ne nebi vedeli, če ga ne vemo. Ker kakor je rečeno en tranzistor in 100mV je težka to napetost na bazi lahko večja. Mogoče treba gledati nekaj kar ni silicij, pa bi ti lahko pritegnilo.
Prosim. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
sraka, a si ti prebral, kaj si napisal
Če si prebral, ali ti je jasno. kaj si napisal.
Videti je kot Google prevod iz culukafriščne _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JuRiii Član

Pridružen-a: Sob 06 Mar 2010 18:29 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.63 Kraj: Leskovec-Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče si me narobe razumel napisal sem "...če morda kdo ve.." o tem ne dvomim ne o pomoči. Ja, drugače sem pa rešil zadeva deluje z BC547 kar sem dvomil in pri kasnejši meritvah je ta napetost dosegla tistih 600mV katere trenzistor potrebuje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
sraka, a si ti prebral, kaj si napisal
Če si prebral, ali ti je jasno. kaj si napisal.
Videti je kot Google prevod iz culukafriščne |
Krampus, verjemi da Sraka točno ve kaj je napisal. In ja, to je točno to. Google prevod iz culukafrščine, oziroma natančen odgovor na postavljeno vprašanje, v culukafrščini!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.90 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ste pa posrečeni Nisem mogel kaj, da se ne bi nasmejal.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 14, 2012 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
KlavdijC je napisal/a: |
Ste pa posrečeni Nisem mogel kaj, da se ne bi nasmejal.. |
Aha. Zadosten razlog, da se temo prestavi tja kamor spada, v "Dobra volja je najbolja"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni