www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zaropotal pralni stroj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pkucler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34
Aktiv.: 0.50
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2012 11:38 pm    Naslov sporočila:  Zaropotal pralni stroj Odgovori s citatom

Ni edini a vseeno nam je gorenjev delal 10 let, danes pa kot strela z jasnega nekaj zaropota, menda je skočil v luft Laughing in ugotovilo se je, d ase boben bolj premika, kot prej, beri, če ga porukaš se zadane v steno stroja, odvijačil sem zgornji pokrov, zgoraj je vidt vse OK, kaj mislite da je, enega imamo še, tak da ali popravilo tega oz. nakup novega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2012 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri amortizerje.
Nazaj na vrh
pkucler
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem mal po pogooglal, hvala.
Nazaj na vrh
pkucler
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je tudi, da pušča, kaj menite, nakup novega.
Nazaj na vrh
Wrecker
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2011 22:43
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pkucler je napisal/a:
Problem je tudi, da pušča, kaj menite, nakup novega.

Proizvajalci imajo predvideno in si želijo, da "nepopravljivo" crkne po okoli 10 letih delovanja. Material nosilcev bobna se utrudi in zlomi, posledica je še strgano tesnilo in tovarna bo spet lahko zaslužila.

Mene že ene pet let skrbi, da so tudi avtomobili lahko narejeni podobno. Ni problem v avtomobilov računalnik dodati del kode, ki po XX letih začne načrtno uničevati motor in povzročati razne napake. No upam, da tovarne še niso tako izprijene.
Nazaj na vrh
Merlin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ga zmoreš popravit sam, ja drugače je pa verjetno boljše po novega. Preveri malo koliko te pride material, kaj je še slabo, če pušča, kje..
Nazaj na vrh
pkucler
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amortizerja sta cela, je pa en luft v ležaju, ker iz notranjosti bobna se premika gor in dol.
Nazaj na vrh
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je poškodovano še ležišče ležajev, se ti ga najbrž ne bo splačalo popravljati. Razen morda v lastni režiji, in pod predpostavko, da delaš to za lastno zadovoljstvo in veselje.
Nazaj na vrh
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.91
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se močno premika notranji boben, potem nimajo ˝lufta˝ ležaji,
temveč se je zlomil aluminijasti križ notranjega bobna.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Wrecker je napisal/a:

Mene že ene pet let skrbi, da so tudi avtomobili lahko narejeni podobno. Ni problem v avtomobilov računalnik dodati del kode, ki po XX letih začne načrtno uničevati motor in povzročati razne napake. No upam, da tovarne še niso tako izprijene.

Oftopic:

Je rekel inžinerski prišlek: "Tile stari žerjavi delajo že 30 let brez problema. Novejše je treba graditi tako, da imamo servisna popravila vsaj na 5 let ali prej ne glede ne pogoje obratovanja"

pkucler
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ležaj zamenjan, zračnosti ni več....sem pa poslal par dni nazaj vprašanje v Etis, da je v pralnem stroju nekaj zaropotalo in, kaj bi bilo in, če se splača popravljat, malo kasneje sem potem tu vprašal in mal pobrskal preko googla, drugi dan me kličejo iz Etisa, da imajo kar potni nalog Rolling Eyes , kje so dobili mojo domačo telefonsko (ja seveda imenik), ampak uporabil sem splošni obrazec in nisem naročil servisa.
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da si zamenjal tudi semering zaradi keterega je tudi crknil ležaj.
Kaj pa puščanje ? Si ugotovil kje teče?
LP Nace
Nazaj na vrh
pkucler
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tud menjalo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni