www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sekundna lepila
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70784.70

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 8:46 am    Naslov sporočila:  Sekundna lepila Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil sem ga pred leti na sejmu.Z njim sem bil zelo zadovoljen.Zelo kvalitetno lepi tudi mehke materiale(guma,plastika...).Imel sem ga 4 leta ker se ne posuši če je zaprt.Po uporabi obrišeš konico in zapreš.Skratka zelo kvalitetno in močno.Cena je bila takrat 5000 SIT za dve dozi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 11:50 am    Naslov sporočila:  Re: Sekundna lepila Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Na sejmu sem kupil pascofix, ki naj bi bil oh in sploh. Me zanima, koliko se razlikuje v primerjavi s kakšnim loctite ali permabond cianoakrilati? Je to vse podobno? Cena namreč ni. Iz česa je polnilo (granulat) ?

Odvisno kaj si točneje kupil. Imaš kit komplete ali pa posamezne zadeve. Tako da je tamtam vse skupaj, sam pa tudi veš, da se garancija plača. Mene so tudi enkrat zamikali, ko smo bili s šolo na raztavišču, samo je ravno takrat bil badžet prazen.

Jaz bi bil prepričan, da je granulat zobotehnični za popravilo mobilnih ortodontskih aparatov, ki ima značilen vonj ob reakciji s trdilcem(poimensko se žal ne spomnem).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih je veljalo, da je le pascofix primeren tudi za elastične materiale, ostala sekundna lepila pa samo za trde.
To pa zato, ker pascofix ostane elastičen, ko se strdi.

Nisem na tekočem, če je tako še danes, zato tudi mene zanimajo razlike med sekundnimi lepili.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Loctite 480 je tudi dokaj elastično.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pasco ima dve lepili - standardni sekundni in drug, ki je primeren za PP materiale.

Drugače je s sekundnimi lepili tako: zadeva se proizvaja z destilacijo. Dlje traja destilacija, boljše in dražje je lepilo ter bolje drži. Temu ustrezna je seveda cena. jaz imam zaenkrat dobre izkušnje s tem lepilom, nameravam pa nabaviti še tistega za PP.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sekundna lepila se da formulirati tako, da lepijo precej materialov. Ni pa en dober za vse. Včasih potrebuješ le prajmer in zadeva lepi kot je treba. Ponavadi zadošča klic k dobavitelju / distirbuterju.

Tudi naši proizvajalci izdelujejo povsem kompetentno sekundna lepila.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polnilo je pogosto silika, SiO2. Kaj pa kaniš zalepiti?
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Pascofix, zelo zadovoljen. Tako z lepilom, kot z dobaviteljem. Po dveh letih se mi je v eni plastenki shranjeni v hladilniku lepilo strdilo. So mi zamenjali z novim brez vprašanj. Applause

@Mare
Poskusi zalepiti podvozje s Patex extreme repair. Dobiš ga v kakem Mečkurju.
Nazaj na vrh
diehart
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46
Aktiv.: 2.11
Kraj: okolica I G

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Po dveh letih se mi je v eni plastenki shranjeni v hladilniku lepilo strdilo. So mi zamenjali z novim brez vprašanj. Applause

Da predstavim še drugo plat. Uporabljal sem ga kar nekaj let, vendar se mi je cca na leto strdil, čeprav sem ga shranjeval v hladilniku. Prvi mi je zdržal najdlje. Rolling Eyes In ko so mi menjali že nevemkatergaže sem se jih naveličal in sedaj imam locktite. Bomo videli koliko časa bo zdržal ta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:

Poskusi zalepiti podvozje s Patex extreme repair. Dobiš ga v kakem Mečkurju.

Kupil sem ga pred kakšnim mesecem. Resnično je vreden svojega denarja!

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti preizkusil lepilo pascofix. Zlepit sem želel plastično ohišje kavaavtomata vendar ni držalo. Polnilo sem kupil lani v modelarski trgovini:
http://shop.d-m-t.at/htm/watchmatchresult.asp?MatchType=M1-0504-&MatchPar1=LL2097
Nazaj na vrh
lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klinasti jermen za os. avto bi držal skupaj?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni