www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Klima - problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tomzzi
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Jun 2012 11:00
Aktiv.: 0.20
Kraj: Bela k.

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2012 11:12 am    Naslov sporočila:  Klima - problem Odgovori s citatom

Pozdrav!

Nevem če tale tema paše v ta podforum... Če ne jo premaknite.

Imamo en problem s klimo... Oziroma daljincem le te. Daljinec klime "lovi" tudi LCD TV. Klima je namreč montirana v dnevni v kateri je jasno TV. In če televizor "[slovenščina je zame španska vas]" in pa če hočem vklopit klimo mi le ta ali izklopi TV ali pa prestavi na drug program. Neuporabno skratka. Klima je Airwell DCI Inverter (PNX DC INV). Tv pa je Philips. Modela točno nevem. Nima veze.
Mislim pa da kontra ne dela. Klima ne "lovi" daljinc od tv-ja...
Kje je problem? Kako rešit ta problem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2012 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekatere klime imajo možnost spremembe kode daljinca (če imaš npr. 2 isti klimi v enem prostoru). Pokliči monterja in preveri ali obstaja ta možnost na tvoji klimi.
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš oba aparutra iste firme. Jaz imam 2 različni napravi iste firme in se včasih mešata med seboj.
Če ne, pa na enem daljincu spremenit kodo, da se ne bosta mešala. Če na klimi nimaš te možnosti, kot je omenil Damo, potem poizkusi z univerzalnim daljincem za tv.
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2012 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neuporabna informacija, preskoči moj prispevek.

elsak je napisal/a:
potem poizkusi z univerzalnim daljincem za tv.

Vzami takšnega, ki ga lahko programiraš ne le izbereš TV iz seznama. So malo dražji vendar super za takšne stvari. Počasi se zgubljamo v daljincih.

LP

EDIT: Posipal s pepelom. Se zgodi.

Nazadnje urejal/a matejcek81 Sob Jun 23, 2012 11:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2012 10:57 pm    Naslov sporočila:  Re: Klima - problem Odgovori s citatom

tomzzi je napisal/a:
........Daljinec klime "lovi" tudi LCD TV..........

elsak je napisal/a:
Če ne, pa na enem daljincu spremenit kodo, da se ne bosta mešala. Če na klimi nimaš te možnosti, kot je omenil Damo, potem poizkusi z univerzalnim daljincem za tv.

Kaj se tukaj meša in kaj bo naredil z univerzalnim daljincem, če TV sprejema kode od klime?
Kode so točno določene in npr., če pritisk na tipko za spremembo temperature na klimi ugasne TV, kaj boš sprogramiral na univerzalnem daljincu?

@matejcek81:ali pa če bi prebral, za kaj gre!

@tomzzi: poizkusi tako, kot je @damo napisal.

matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 23, 2012 11:21 pm    Naslov sporočila:  Re: Klima - problem Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
@matejcek81:ali pa če bi prebral, za kaj gre!

Sem ga malo mimo pihnil. Sem prebral in se opravičujem.

LP

elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 4:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi iz moje strani opravičilo. Očitno sem preskočil, ker imam tako veliko povečavo. Sem kontra razumel, sedaj ko si dal citat, sem videl zakaj gre.

To pa tud jaz prvič vidim, da bi daljinec od klime prestavljal tv.
Nazaj na vrh
tomzzi
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Jun 2012 11:00
Aktiv.: 0.20
Kraj: Bela k.

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam. Dvomim, da se da spremenit kodo daljinca. Bom pa povprašal monterja...
In ja univerzalni daljinc mi nič ne reši...

Sicer sem pa ugotovil, da če je tv ugasnjen pa ne lovi daljinc. Samo ko je TV prižgan lovi daljinec...

Edit:

zdaj sem probal še funkcijo timerja... Ob nastavljenem času se vklopi klima kot tudi TV. Skratka tudi TV mi vžge. Neuporabno skratka... Brick wall
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tomzzi je napisal/a:

zdaj sem probal še funkcijo timerja... Ob nastavljenem času se vklopi klima kot tudi TV. Skratka tudi TV mi vžge. Neuporabno skratka... Brick wall

saj ko nastaviš funkcijo timer-ja ne odda daljinec nobene kode!
že prej ko si z daljincem kliknil na funk.timerja je bil določen čas!
Tudi če daljinec k sosedu se bo klima vklopila po nastavljenem timerju!

tukaj nekaj ne štima!

p.s.
drugače pa poskusi "zasenčiti" malo IR sprejemnik na TV, saj itak nimaš verjetno TV v isti smeri kot klimo!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni