www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Blagajna OLIVETTI ECR 300 EV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 8:37 pm    Naslov sporočila:  Blagajna OLIVETTI ECR 300 EV Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem in upam da sem dal v skupino foruma

Kolega mi je prinesel blagajno, ki mu ne dela. Se pa obnaša tako da če se ročno tipkajo zneski je vse vredu dokler se ne izbere TOTAL ali pa da izpiše potem pa začne samo piskat in na ekranu piše E, predvidevam da error. Zdaj me zanima če je kdo tukaj že popravljal takšne blagajne da bi mi dal kakšne napotke na kaj naj bom pozoren.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah so najpogostejši vzroki na sami mehaniki. Torej preveri senzorje ter stikala, ki nadzirajo pravilno lego ter pozicijo papiraja. Skušaj najti navodilo za blagajno. Običajno je napisan kak postopek "self diagnostike" Opisane so tudi najpogostejše napake, ki se pojavljajo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Po mojih izkušnjah so najpogostejši vzroki na sami mehaniki. Torej preveri senzorje ter stikala, ki nadzirajo pravilno lego ter pozicijo papiraja. Skušaj najti navodilo za blagajno. Običajno je napisan kak postopek "self diagnostike" Opisane so tudi najpogostejše napake, ki se pojavljajo.

Se meni se tudi zdi da je nekaj narobe z samim tiskalnikom in zato tudi ispiše napako ker ne more natistniti, sem pa iskal navodila po googlu vendar brez uspeha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2005 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No napaka je bila banalna in sicer je zgleda nekdo menjal baterije, ki so v sami blagajni in je eno baterijo narobe obrnil in tako, se je sam spomin blagajne izbrisal, ko se je vtičnica potegnila iz 220V vtičnice tako da je bilo potrebno baterijo pravilno postaviti in sprogramirati blagajno
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni