|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 6:00 pm Naslov sporočila: Obnova mopeda Tomos AOS |
|
|
Pozdravljeni
Po več kot 10 letih neuporabe, sem se odločil, da obnovim moped Tomos AOS. Zataknilo se mi je pri magnetu, saj je le ta zelo oslabel - posledično ni iskre. Če grem z izvijačem na vsakega od štirih permanentnih magnetov, se na dveh izvijač sploh ne "prime". Magnet je iskrin 6V/17W. Zanima me, če se komu kje "valja" kakšen delujoč in mi ga je pripravljen prodati (po povzetju)? Za magnet sem gledal tudi na bolhi, vendar če ga ima kdo od članov foruma bi ga raje kupil od njega (stvar zaupanja).
Imel bi pa še vprašanje glede registracije mopeda. Slišal sem da od Julija 2011 ni več mogoče registrirati mopeda, brez da se naredi homologacija, katera je baje precej cenovno zasoljena. Če ima kdo kakšno izkušnjo ali nasvet se priporočam. Imam pa drugače vso originalno dokumentacijo, tudi račun.
LP Boštjan
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
769.83 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
618.56 KB |
13 krat |

|
Potreben magnet - zunanja stran |
|
726.9 KB |
3 krat |

|
Potreben magnet - znotraj |
|
665.69 KB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.96 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sob Jun 23, 2012 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš kakršnekoli probleme pri obnovi .... kontaktiraj Andreja Pervinšeka
na modelarskem forumu , pred kratkim je super obnovil tako mašinco .
Kratek opis imaš tudi v tretji številki revije TIM nov.2011 .
_________________ LP Mare
Kdor visoko leta - daleč vidi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Jun 23, 2012 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole "na uč" bi moral pasati gor magnet od "štirke" ali "šestice". So imele na začetku 6V napeljavo in prisilno hlajenje cilindra, torej "vetrnico" pritrjeno z vijaki na magnet.
_________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Jun 23, 2012 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si upam trditi, da paše magnet tudi od starih automatikov, štirk itd. Vsi imajo tiste luknje za pričvrstiti vetrnico.
Samo glej, da ima lep utor kamor se ga nasadi. Ker veliko ljudi ima magnete z uničeno pvršino v utoru ker so ga narobe nasadili in je kajla ostružila utor.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2012 6:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da niti slučajno ne paše od 6-ke, ker je višji, niti slučajno od automatika, ker je manjši, pa še od take mašine so vsaj tri verzije magnetov. Razlikujejo se predvsem po konusu - različna os "blajerce".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2012 8:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa ni za zanemarit smer vrtenja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2012 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Smer vrtenja je nasprotna urinemu kazalcu - v levo. V tem tednu bom dobil drugi magnet, tako da se bo potem videlo kaj in kako.
LP Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2012 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Mislim da niti slučajno ne paše od 6-ke, ker je višji, niti slučajno od automatika, ker je manjši, pa še od take mašine so vsaj tri verzije magnetov. Razlikujejo se predvsem po konusu - različna os "blajerce". |
Šestka in automatik imata identičen magnet, sem ravno lani zamenjal magnet od novejšega automatika(brez platin) na mašino stare šestke.
Stari automatiki imajo istega.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni