|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kondenzator trgovec
Pridružen-a: Čet 29 Sep 2011 19:05 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.47
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 1:42 pm Naslov sporočila: Gorenje Simplicity hladilniki - kvaliteta kompresorja |
|
|
Kupujem nov kombiniran hladilnik in zaradi zelo dobrih izkušenj z lokalnim Gorenje serviserjem je izbira padla na Gorenje. Po ogledu nekaj trgovin, kjer sem si hladilnike ogledal tudi od zadaj, sem bil kar razočaran. Namreč vsi cenejši Gorenjevi hladilniki po novem uporabljajo kitajske JIAXIPERA kompresorje. Danfoss/Secop kompresorji so rezervirani samo za dražje modele cenovno nekje od 800 EUR dalje, kar je skoraj dvakratnk cene hladilnika npr. Simplicity serije.
Ima kdo morda izkušnje iz prve roke kar se kvalitete teh kompresorjev tiče? Kaj uporablja konkurenca (Bosch, Electrolux) v rangu do 500 EUR? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Boschu mislim da kar večinoma uporabljajo Danfoss.
Sicer so pa solidni kompresorji še NEC in Samsung, recimo.
=bat ga, ne moreš imet "i ofce i nofce". Imaš pa veleopevano garancijo in občutek, kako si podpiral "domačo" industrijo, ane?
Sicer pa, zakaj pa bi bilo kitajsko nujno tudi slabo? Samo zaradi porekla? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kondenzator trgovec
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Sicer pa, zakaj pa bi bilo kitajsko nujno tudi slabo? Samo zaradi porekla? |
No saj ravno to me zanima...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi se Gorenja ognil v velikem loku. Tako lomljive plastike, zanič tesnila vrat, zanič regulacije, zanič lakiranja ne srečaš kar tako. Naš Gorenjev hladilnik je po ~9 letih krasen: vrata rjavijo, ne tesnijo, večina predalov v zamrzovalniku je počenih, temperatura niha od -2 do 8C, odvisno kakšne volje je
Ampak kompresor pa kar še dela  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem že nekaj časa alergičen na Gorenje, pa skoraj vsakič s to omembo sprožim versko vojno.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5531 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe - pri nama je edina stvar, ki je crknila v kuhinji ... Dvakrat ... Gorenjeva pečica ... Crknila dvakrat - enkrat v garanciji (neka dioda), drugič izven nje (motorček krožnika). Seveda sem zadevo razdrl in notri same kitajske pismenke ...
Sem pobaral možakarja na servisu (ko sem šel po motorček), če zdaj samo še nalepke limajo gor, pa žalostno odkima in pravi da še to ne - da to za Gorenje počnejo Turki ... SQ my ass ...
Tako da - glede Gorenja lahko rečem zgolj eno pozitivno stvar - da se da dobiti rezervne dele ... (ne prav poceni sicer, pa vseeno)
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.26 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
iz gorenjevih trakov prihajajo različne firme aparatov tako da preveri kaj pise na novem aparatu znamke naprimer bosch saj obstaja moznost, da je narejen v gorenju  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drži, ampak kot praviš: narejeno na trakih v Gorenju, ne pa v PRC. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2012 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
V kuhinji imamo VSE aparate gorenje, v kopalnici prav tako, še v dnevni sobi je gorenjev televizor. Res nisem kupoval poceni modelov, crknilo pa res ni nič, razen televizorja, ko je bil star eno leto in pol, pa sem dobil novega novejši model, ki deluje še vedno brez napake in je že precej izven garancije. Od gospodinjskih aparatov je svojo poslušnost rahlo odpovedala mikrovalovna pečica, ko se je odlomil plastični hakeljc na vratih in sem na servisu za drobiž kupil novega in ga zamenjal. Pralni stroj je že krepko čez 5 let in so se začeli oglašati ležaji, tako da bo treba misliti na nabavo kompleta za menjavo, ki ga bom izvedel kar sam, ampak se še ne mudi, ker dobro deluje, le če dobro prisluhnem jih pač slišim. Hladilnik in zamrzovalna omara delujeta krasno, razočaran sem le nad hladilnikom, saj sem po nerodnosti uspel malce zatrgati tesnilo na vratih in se ne da zamenjat drugače, kot kompletna vrata, za katere želijo 55eur, seveda vključno s tesnilom . Pečica in kuhališče pa lahko opišem samo s hvalnico: res je bilo precej drago, ko sem kupoval je bila pečica najdražji model, plošča pa mislim da tudi ena najdražjih, ampak mi ni žal in sem s kvaliteto in uporabnostjo zelo zadovoljen, kar me prepričuje, da bom v prihodnosti verjetno spet posegal po gorenjevih aparatih in seveda ne po "enostavnocity" (Simplicity) seriji, ampak po višjem rangu, ki me verjetno ne bo razočaral. Plačaš nekoliko več in imaš vsaj desetletje mir. Mimogrede, moj kombinirani hladilnik, ki ima na vrhu še nekaj zamrzovalnika, ima en kompresor danfoss, hladilna omara prav tako, izolacija debelostenska. No, tudi gorenje se je žal moral odločiti, da poleg visokokakovostnih izdelkov ponudi nekaj nizkocenovnih... tokrat imenovani "Simplicity" kar pa že ime dovolj jasno pove ... kaj ...
Konkurenca, globalizacija in še kaj, je marsikaterega kvalitetnega proizvajalca prisilila v to, da poleg vrhunskih izdelkov ponudijo še tiste "enostavne" ... _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kondenzator trgovec
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 1:27 am Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
No, tudi gorenje se je žal moral odločiti, da poleg visokokakovostnih izdelkov ponudi nekaj nizkocenovnih... tokrat imenovani "Simplicity" kar pa že ime dovolj jasno pove ... kaj ... |
No ja...nizkocenovnemu rangu bolj ustreza linija Körting. Simplicity serija niti ni tako poceni (500-600 EUR) Le sedaj do konca leta poteka akcija, kjer so cene kar ugodne
reber je napisal/a: |
Konkurenca, globalizacija in še kaj, je marsikaterega kvalitetnega proizvajalca prisilila v to, da poleg vrhunskih izdelkov ponudijo še tiste "enostavne" ... |
Jep...po obisku dveh trgovskih centrov sem malo pogled na zadnjo stran nameril tudi na konkurenčne proizvode in bil nemalo presenečen. Srednji rang Bosch in Electrolux hladilnikov (600-800) EUR uporablja isti "kitajski" kompresor kot najcenejši model Gorenja za dobrih 330 EUR ! Skratka isto sranje, različito pakovanje
Sem pa opazil, da imajo nekatere predzadnje serije Gorenje hladilnikov vgrajene Danfoss kompresorje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
In na koncu se lahko dodatno vprašamo, kje za vraga ima Danfoss proizvodnjo in smo spet tam in je najbrž pomembna samo kontrola kvalitete in ne kje in pod kakšnim imenom je izdelano  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Večina proizvodnje je na Slovaškem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kondenzator trgovec
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ekola...hladilnik je doma...in sicer Gorenje NRK 65 SYW, V Merkurju je v akciji, poleg tega imajo danes še dodatni popust. Sem pa malo potečnaril glede kompresorja in so me peljali v skladišče, kjer sem enostavno izbral Danfossovca
P.S.: Zdaj šele vidim kako s....e so 17 let stari hladilniki, Tale je v eni uri iz +25 ohladil na - 10 C  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.35 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, da pa stari gorenje hladilniki so pa neuničljivi. V stari kuhinji še vedno deluje 30+ let star gorenjev hladilnik in ni bil nikoli servisiran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
5r5r Neznanec

Pridružen-a: Sre 16 Maj 2012 10:37 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2012 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšnih ne delajo več, pa če tudi si pripravljen zelo globoko seči v žep!!
5let garancije pa še 2 leti in že so tukaj serviserji
Enako pri vsej beli tehniki itd.
l.p. 5'r _________________ 5'r
Prizma.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni