www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cirkular za razrez vitroplasta

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.88
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 11:32 am    Naslov sporočila:  Cirkular za razrez vitroplasta Odgovori s citatom

Rad bi si naredil cirkular za razrez vitroplasta, ali mi lahko kdo svetuje kakšen list bi nabavil. Nekaj sem sicer našel na netu, debelina lista je 1mm, mislim pa, da ne bo primerno.

RE050_3erSet_silber.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  38.08 KB
 Pogledana:  13 krat

RE050_3erSet_silber.jpg

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma gre tudi z vidia listom za rezanje lesa. Če pa režeš material iz steklenih vlaken, če se ne motim FR4 bo pa potreben diamant. To kar si podal, so plošče za rezanje kamna, za brusilke?

Glede na moje izkušnje so se do sedaj najbolje izkazale škarje za rezanje pločevine na sotjalu in/ali dekupirna žaga. Če je pa poleg še kolutni brusilnik je pa čista zmaga.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škarje za pločevino se meni obnesejo najbolje. Pa ne ročne, ampak namizne. Rez je raven, in ni nobenega prahu. Imam pa tudi žago, katera ima gor takšen lis http://www.elektronik.si/phpBB2/download.php?id=3203
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam, kar žago za sniclanje in nimam problemov...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore, rad bi lep rez in ker imam Proxxonov cirkular, iščem le nek primeren list.

103-m.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  94.92 KB
 Pogledana:  2 krat

103-m.jpg

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tvojem mestu bi pogledal za karbidnimi žagami. Proxxon ima tole: klik

Morda kitajci:klik

Pa poskrbi za odsesavanje prahu. Koščki steklenih vlaken in uprašen epoksi niso ravno blagodejne snovi za pljuča.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi škarje. Prah, ki nastaja pri rezanju vitroplasta, je zdravju škodljiv!

LP

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam dekupirko iz lidla, na katero sem dal doma prirejen list ročne žage za železo. Deluje odlično. Prah je res škodljiv, ampak kolikorkrat jaz režem bom prej umrl od cigaretnega dima (pa sploh ne kadim, da ne bo pomote) kot pa od tega prahu. Zaščita velja če nekdo dela s tem 8 ur dnevno, po moje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primerna krožna žaga, oziroma list, je seveda iz primerno trdega materiala. Trdokovinska žaga bo minimum, kar je potrebno, diamantna pa seveda tisto pravo. Sam sem nabavil fi80mm hartmetall debeline 1mm, cena preko 100€, je pa v celoti iz hartmetall (karbidna trdina) in se lahko brusi dokler je ne zmanjka. Diamantne, ki ustrezajo kvaliteti, pa od nekje 600€ dalje. To so okvirne cene pri nas, od preverjenih dobaviteljev s preverjeno kvaliteto, vse ostalo je lahko precej ponesrečen približek, sem se že opekel, ko sem kupoval poceni, potem se je izkazalo za drago, ker je bilo neuporabno.

Škarje tudi niso slaba izbira, le rob je treba potem obdelati, če je pa žagano s pravo žago, je pa povsem gladko odrezano.

ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 6:56 pm    Naslov sporočila:  Cirkular za razrez vitroplasta Odgovori s citatom

Imam enako žago kot "sebastiant", le list nimam pravi (proxxon 28731).
Za tiskanine naj bi bil "proxxon 28732 (36 zob, tungsten carbide tipped).
Bi želel tudi sam slišati izkušnje nekoga, ki je ta list (28732) že preizkusil.

Proxxon listi:
http://www.farnell.com/datasheets/1269483.pdf
http://uk.farnell.com/proxxon/28732/blade-tungsten-tipped-80x1-6x10mm/dp/1501090?in_merch=true&MER=i-9b10-00001460

Sebastiant, v vsakem primeru nameravam kupiti 28732 (ebay.de).
Če želiš lahko združiva nakup.
http://www.ebay.de/itm/Proxxon-28732-Sageblatt-HM-Z-36-FKS-E-28070-27160-/380496337615?pt=Modellbauwerkzeuge&hash=item5897595acf#ht_1533wt_1140
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ac/dc na cirkularju imam list 28734, vendar bi raje več zob, les mi ne reže tako kakor bi jaz rad. Že nekaj časa razmišljam o nakupu 28732, ima več zob. Tega bi uporabljal samo za les in plastiko / pleksi, delrin, forex, pvc /.
Na škarje nisem pozabil, vendar mi ne uspe razrezati na trak širine 8 ali 10mm.

ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 10:28 pm    Naslov sporočila:  Cirkular za razrez vitroplasta Odgovori s citatom

@Sebastiant, imaš ZS.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Na tvojem mestu bi pogledal za karbidnimi žagami. Proxxon ima tole: klik

Morda kitajci:klik

Pa poskrbi za odsesavanje prahu. Koščki steklenih vlaken in uprašen epoksi niso ravno blagodejne snovi za pljuča.

Hvala za povezave, ta list je premajhen, je za manjši Proxxonov cirkularček, tega imam in ga uporabljam samo za razna drobna modelarska dela. Na njemu sem naredil le nekaj rezov "Hartpapier" Cu plošče, a je motor prešibak.
http://www.vlaki.info/forum/viewtopic.php?t=4778

Joze2
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Jun 2011 15:54
Aktiv.: 0.15
Kraj: Nm

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem za razrez FR4 poleg škarij uporabljal liste iz hitroreznega jekla, debelina reza 0.5 in 0.6mm, premer lista 60 mm in 80 mm z 128 zobi. Vrtljaji nekje med 3k in 5k o/min. Rez je lep, potrebno odsesavanje.
Podobne se najde v tem katalogu.

Kreissaegen.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Kreissaegen.pdf
 Velikost datoteke:  3.39 MB
 Downloadano:  23 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni