|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ted40 Neznanec

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 21:24 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 9:34 pm Naslov sporočila: upogljivi led trak za črke |
|
|
Živjo,
zanima me če bi se dalo iz led traka obrobit črke(zunanji in notranji rob črke).
Rabim za napis.Črke bi bile velike 40-50cm.
Vsebovale bi pa tudi črke Č,Ž,Š,A...zanima me kakšna izvedba je možna.
Rabim za zunanjo uporabo.
Pa še zanima me kako bi se videlo na razdalji 40m.
In pa možnost,da bi vse to skupaj poganjale sončne celice,ki bi polnile baterijo.
Kolišna je sploh poraba...
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bočno upogibanje LED traku pravzaprav ni možno, saj verjetno svetlobo želiš imeti tako, da se najbolj vidi s pravokotne smeri napisa. LED trakove lahko režeš na dolžino 5 cm, če želiš, torej tudi za šumnike ali posamezne črke, saj dolžine obrob niso enake. Lahko bi trakove rezal na take dolžine, da ravne odseke pokriješ z daljšimi kosi, krivine pa sestaviš iz kratkih 5 cm dolgih kosov. Na večji razdalji se to ne bo videlo, podobno kot se na večji razdalji ne vidi slaba resolucija ali zrnatost.
Najboljši in najlepši rezultat bi dosegel z uporabo posameznih LED, ki bi jih lahko zelo točno razporedil po robovih. Na daljšo razdaljo majhen sevalni kot visokosvetlečih LED ne bi delal težav, seveda pa lahko uporabiš širokokotne ali difuzne LED. Za povezavo bi verjetno zapravil veliko ur, ker bi povezoval z žicami, ker tako velikih tiskanih vezij najbrž ne bi delal. Ostaja problem vodotesnosti, ki bi ga rešil z lakiranjem ali zalivanjem z zadnje strani.
Najbolj enostavno bi bilo narediti kar iz prozorne fleksibilne svetlobne cevi, ki pravzaprav ni cev, ampak je kar polna, notri pa žarnice. Poraba je večja kot pri LED.
Če želiš napajat solarno, to ni noben problem, če poskrbiš za dovolj močne solarne panele. Poraba osvetlitve je odvisna od števila LED in toka, ki ga nameravaš spustiti skoznje.
Za več info si zaenkrat podal premalo informacij.
Velikanske LED napise z LED sem že delal, poskrbel sem za razpored in povezavo, napajanje in efekte, vrtali in montirali so pa drugi. Šlo je za kar "hud" projekt, veliko delovnih ur, ampak cena materiala pa ni bila visoka, ker smo uporabili cenene rešitve. Lahko me kontaktiraš tudi zasebno na e-mail. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bi rad nekaj takega kot je na povezavi _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni