|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 12:24 am Naslov sporočila: test foruma na naslovu www2 |
|
|
Zivjo,
hvalezen bom, ce boste pomagali testirati tale forum na altenativnem naslovu
http://www2.elektronik.si/phpBB2/
Forum je torej dosegljiv na obeh naslovih, www in www2
Razlika je v tem, da na naslovu www zahteve obdeluje web server apache medtem ko zahteve, ki gredo na www2 prevzame nginx.
Nginx je ravno tako brezplacna odprtokodna zadeva ruskega porekla, ki se pohvali z manjso porabo sistemskih resourcov (ram, cpu cycles) ter tudi hitrejso obdelavo zahtev, sploh na staticne datoteke (torej non-php datoteke).
Kogar zanima vec o nginx si lahko prebere:
http://wiki.nginx.org/Main
http://w3techs.com/blog/entry/nginx_runs_on_10percent_of_all_web_sites
Ker bi rad ugotovil kako se nginx obnese pri neki uporabniski obremenitvi katere sam pac ne morem zagotoviti s klikanjem po forumu vas prosim za pomoc.
Kliknite zgornji www2 naslov in uporabljajte forum. Sporocite, ce ugotovite kaksno nepravilnost ali nedosegljivost. Ce se to zgodi lahko se vedno normalno uporabljate naslov www, kot ga poznate do sedaj. Obcasno preverite, da ste se vedno na naslovu www2 saj je mozno, da z rewrite rulom nisem pokril vseh pogojev do katerih lahko pride uporabi.
Poleg brskanja po forumu, pisanja objav, ZS, dodajanja in downloadanja priponk poglejte se v album. Filemanager in DocDB vas vrzeta nazaj na www zato tam nima smisla testirat.
Veselim se prebrati vasa opazanja, predloge, pripombe in kritike.
Nekaj zadev, ki vas zna zmotiti mi je ze znanih (debate na IRC-u) ampak da ostalim ne polagam besed na pladenj kar veselo na delo
Vnaprej hvala.
LP!
_________________ križaj kitajca in črnogorca pa dobiš nekoga, ki bi ful delu ampak se mu ne da |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na mojem računalniku sem nastavil http://www2.elektronik.si/phpBB2/ kot začetno stran.
Problem se pojavi pri prijavi. Ko se pravilno prijavim na www2, me poveže na stran www, kjer piše da nisem prijavljen in zahteva ponovno prijavo. Če takrat odprem www2 v novem zavihku, je tam prijava v redu in lahko naprej normalno pregledujem forum.
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne odpre priponke, ampak vrže na osnovno stran www.
Aja, ker nisem prijavljen tam.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
funkcija "Označi forume kot prebrane" ne deluje!
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK)
Nazadnje urejal/a mirkatmir Ned Sep 23, 2012 8:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70797.25
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi naročanje na RSS vrže na www.elektronik.si.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
cerovac_i je napisal/a: |
Na mojem računalniku sem nastavil http://www2.elektronik.si/phpBB2/ kot začetno stran.
Problem se pojavi pri prijavi. Ko se pravilno prijavim na www2, me poveže na stran www, kjer piše da nisem prijavljen in zahteva ponovno prijavo. Če takrat odprem www2 v novem zavihku, je tam prijava v redu in lahko naprej normalno pregledujem forum. |
Hvala, sem preveril in popravil.
_________________ križaj kitajca in črnogorca pa dobiš nekoga, ki bi ful delu ampak se mu ne da |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
funkcija "Označi forume kot prebrane" ne deluje! |
Drzi, to je znano saj brskalnik tretira naslov www2.elektronik.si kot povsem novo spletno stran na kateri si seveda 'prvic' in zato kaze kot da nisi se nicesar prebral.
To je tisto znano, ki smo ze na ircu ugotovili da nema spasa dokler je naslov www2.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadevo sem analiziral in tisto kar traja zelo dolgo je v resnici mySQL query: Query took 1.3063 sec
Problem je v tem ker mora iskat vse novitete od tvojega zadnjega obiska. Bom preveril kako so postavljeni indexi na bazi.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekatere povezave so hardcodane oziroma se sklicujejo na nastavitve phpBB2 foruma. V teh primerih se URL zacne striktno z www.elektronik.si, saj je v osnovi to taprava spletna stran. Ker v kodo ne zelim posegati bodo te zadeve ostale nespremenjene. Rewrite HTTP bodya pa zaenkrat ne znam (in malo tudi nocem) delati.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Sep 24, 2012 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
1) Pri pošiljanju odgovora na eno temo na www2 sem poskusil dodati priponko .jpg dolgo skoraj 3,5MB, pa sem dobil sporočilo v priponki tukaj spodaj (ta očitno še gre). Omejitev za take datoteke je postavljena na 5MB. Na www je šel upload iste priponke brez problema.
2) Povezava na "Objave zadnjih 24 ur" (na začetni strani zgoraj desno) vedno poveže na forum www.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
77.95 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Pon Sep 24, 2012 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
1) Pri pošiljanju odgovora na eno temo na www2 sem poskusil dodati priponko .jpg dolgo skoraj 3,5MB, pa sem dobil sporočilo v priponki tukaj spodaj (ta očitno še gre). Omejitev za take datoteke je postavljena na 5MB. Na www je šel upload iste priponke brez problema. |
Urejeno.
2) Povezava na "Objave zadnjih 24 ur" (na začetni strani zgoraj desno) vedno poveže na forum www. |
V te povezave ne morem posegati, saj se nanasajo na nastavitve phpBB2 aplikacije, ki se zaveda le originalnega naslova www.elektronik.si
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.53 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Internet Explorerju na naslovu www2 puščica nazaj (ali backspace) prejšnje strani ne naloži ponovno, ampak jo prikaže neosveženo (takšno navado ima recimo Safari). To je moteče predvsem pri pregledovanju objav od prejšnjega obiska strani, ker ob daljšem branju prispevkov nisi več na tekočem z novimi objavami, če ne osvežiš strani. V tem primeru tudi oranžen znakec izgubi pol funkcije, ker ne kaže več na neprebrane teme v realnem času (če ne osvežiš, seveda).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tonny je napisal/a: |
V Internet Explorerju na naslovu www2 puščica nazaj (ali backspace) prejšnje strani ne naloži ponovno, ampak jo prikaže neosveženo (takšno navado ima recimo Safari). To je moteče predvsem pri pregledovanju objav od prejšnjega obiska strani, ker ob daljšem branju prispevkov nisi več na tekočem z novimi objavami, če ne osvežiš strani. V tem primeru tudi oranžen znakec izgubi pol funkcije, ker ne kaže več na neprebrane teme v realnem času (če ne osvežiš, seveda). |
Katero verzijo internet explorerja pa uporabljas?
Ali je taksno obnasanje prisotno samo na www2 ali tudi na www?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni