www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

peugeot 106, letnik 1998, vlecna kljuka elektrika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delegat
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Okt 2012 13:00
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 1:15 pm    Naslov sporočila: icon_warning peugeot 106, letnik 1998, vlecna kljuka elektrika Odgovori s citatom

Zanima me, ce je ze kdo sam priklopil vticnico za elektriko? Ali se dobijo original konektorji, ali je potrebno kable olupit in zvezat? Lp Z!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za to ni treba olupiti žico.To se uporabi poseben konektor.To sem videl pri Bartolj ko sem dal za avto Clio.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljajo se t.i. spojniki. Uporabljajo se različna imena, pred mnogimi leti smo jim rekli tudi RIM sponke.
Zgleda, da bo pravilno slovensko nožaste spojke.
Na zadnji povezavi so tudi bistveno ceneje.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na izkušnje pri našem avtu odsvetujem uporabo teh sponk. Glede na moje mnenje le te ne morejo zagotavljati dobrega stika.

Imamo jih na Lučkotu (avtomat za vklop vseh smernih utripalk ob vzvratni vožnji) in je že prišlo do težav.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Kamion
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2012 12:32
Aktiv.: 0.09
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2012 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te spojke so odlične, če so pravilno pritrjene zagotavljajo odličen stik, brez prekinitev. Sam sem jih uporabil v avtu vgradnjo še ene 12V vtičnice.

LP

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2012 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem že razmišljal o kvaliteti takega spoja...namreč, v vsakem primeru je stik na zelo majhni površini levo in desno. Prvo kot prvo to ne more peljati večjih tokov, saj je stik premajhen. Stik se po moje izgublja če se uporabi napačne sponke - ker nimaš 1.5 kvadrat pač uporabiš 2.5...saj takrat ko stisneš deluje, za naprej te pa itak ne briga... Brick wall
Jaz imam take spojke na motorju za drugo zavorno luč in že 5 let deluje BP, ravno tako v avtu za rikverc senzorje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
delegat
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Okt 2012 13:00
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2012 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za mnenja. Zaenkrat sem uporabil te spojnike in bom videl kako se bo obneslo. Lp Z!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni