|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 1:17 pm Naslov sporočila: Lepljenje slik v novi temi |
|
|
Bi mi lahko kdo razložil, kako pri kreiranju novih sporočil vstaviš sliko. Vendar ne s pomočjo priponke. Kot vidim večina uporabnikov foruma uporablja priponke. Silvo recimo jih prilepi drugače.
Sicer sem že poizkušal, vendar mi ne uspe.
primer:
primer
lp, CarpeDiem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fotografijo dam v Album Ko je pripeta jo odprem ter se postavim na njo ter kliknem desno tipko miške. Kopiram mesto slike. Potem kliknem gumb Img prilepim povezavo ter to zaključim s ponovnim klikom na img.
 _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zapelji kurzor nad gumb, na katerem pise Img, pa bos videl kodo. Sliko nekam postavi (recimo na www.tinypic.com ali podoben zastonj spam-free zastonjski online "album") in potem naredi tako, kot je napisal Silvo.
[url] tag uporabis, ce ne zelis da bi ljudje na vsak nacin bili prisiljeni downloadati tvojo sliko (recimo ce je slika velika ali pa jih je vec, ji bi uporabniki na dial-up povezavah morda raje preskocili ... ce ne, pa lahko kliknejo na link tako kot ostali). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj sem pisal o postopku dodajanja slike iz albuma.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
test
Evo. Se mi je zdelo, da mora biti neka "fora".
Hvala za odgovore.
lp
Nazadnje urejal/a CarpeDiem Pon Dec 26, 2005 2:35 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še mogoče eno priporočilo. Fotografije, na katere bodo kazale tako narejene povezave naj bodo čim manjše. Sicer bodo tistim, ki hodijo (hodimo) na forum preko klicnih linij forum zelo počasi odpirale. Sam v ta namen uporabljam Irfanview.
Image ->Resize/Resample image->Set new size as percentage of original: nastavim na 50%. Kvaliteta se seveda zmanjša. Fotografije pa "spravim" pod 100k. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2005 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Npr. na strani http://imageshack.us/ imaš več linkov do slike. Eden od njih je tak, ki pokaže malo sliko, ki je obenem link do orginal slike, tako da ni problemov z velikostjo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni