|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
majoneza Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2007 12:52 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.24 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 5:07 pm Naslov sporočila: LCD zaslon klime |
|
|
Zdravo,
Ker mi ne deluje lcd od klimatsken naprave, sem modul razmontiral in noter najdem tip lcdja, ki ga nisem še srečal. Mi zna kdo povedati kaj to je in kako preverim ali vsi segmenti delujejo?
Priložil sem sliko tiskanine. Z rdečim je označeno mesto, kjer ima lcd kontakte. Pa tudi ni prilotan ampak je povezan kot z enim kosom gumice. Na prvi uč bi rekel, da je to kos radirke.
Priložena je tudi slika lcdja, ki je transparenten.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
570.47 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
238.8 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto ni radirka ampak zebra strip. Je zelo pogosto uporabljena metoda povezovanja steklenih LCD modulov na tiskanino. Tip LCDja je "transmissive". Obstajajo še reflective in transflective. Slednji so najpogostejši. Očisti kontakte ter poskusi, če je kaj bolje. Če ni, preveri ali je sploh kak signal na linijah PCBja proti LCD. Če se izkaže, da je LCD za nič, vrzi proč in kupi novo. Namreč velika verjetnost je, da je delan po naročilu.
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
A sicer pa funkcije klime delujejo, samo prikaza ni?
Lahko so gumice malo izgubile stik, ali pa je driver čip crknil. Da bi LCD crknil, brez da bi bilo steklo počeno, še nisem videl.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majoneza Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2007 12:52 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.24 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Modul za krmiljenje (gumbi in lcd) sem že dobil in zamenjal. Sedaj pa hočem starega usposobiti. Vse na modulu je delujoče v ključno z lcdjem. Ne funkcijonirajo samo nekateri segmenti.
Bom poizkusil počistiti zebra strip, če bo kaj bolje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni