|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 199 Aktiv.: 1.30 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 2:15 pm Naslov sporočila: Peugeot Partner stopljeno podnožje in rele |
|
|
Partner 2.0 HDi letnik 2003. Iz neznanih razlogov mi je čez noč spraznilo akomulator. Zamenjamo akomulator - opazimo, da vleče veliko toka cca 18A. Malo odklapljam kable in najdem krivca. To je kabel (kabel je precej debel), ki je na + klemo pritrjen z vijakom in matico. Sledimo kablu, ki me pripelje do škatlice (nahaja se pod akomulatorjem), jo snamem iz vodila, odprem in noter je podnožje za 3 releje in 3 varovalke. Pri meni sta samo 2 varovalki 40A in 2 releja. V to podnožje pride zgoraj omenjen kabel, ven grejo iz vsakega releja po trije kabli (2 tanjša cca 1,5mm premera, in 1 debelejši 3mm premera). En del podnožja in rele totalno skurjena in stopljena. Avto sicer normalno vžge vendar se bojim peljati h avtoelektrikarju, da ne bo po poti nastalo še več škode. Se mogoče komu sanja čemu je namenjena ta napeljava oz releji (tistih 6 kablov ki iz škatlice gredo v izolacijo in izgubim sled kam peljejo)? Priložil bom tudi nekaj slik.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vebasta nimaš a ne? Je mogoče v "delnem" stiku kakšno gretje šip, vžigalnik?
Poglej tudi, če se ti ti kabli kam drgnejo...leto nazaj smo to opazili pri mislim da vivarotu...kadar je deževalo, mu je spraznilo accu... No, ugotovili smo, da je bil čisto obdrgnjen kabl pri mašini, zato je začel vsakič, ko je bilo mokro-prebijati....
Ni bil direkt šlus na maso, je pa vleklo tudi cca 10A, ker je accu totalko spraznalo čez noč... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 199 Aktiv.: 1.30 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
webasto? avto ima klimo, vendar deluje normalno.
tudi če ta kabel izklopim, vse normalno deluje (ventilacija, odklepanje zaklepanje, smerniki, luči-vse kar bi ima elektriko nonstop brez kontakta).
bom preveril vžigalnik oz 12v vtičnico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
za ogrevalne svečke sta ta 2 releja. upam da je samo rele, in da so svečke ok. sicer ima pa avto v petek redni servis tako da mi bodo preverili svečke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2013 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjali smo rele, testirali tudi svečke in jih zamenjali, ker ena ni delovala.
Sedaj se je pojavil drug problem. 3x se mi je zgodilo (avto je stal na prostem, mraz), da je avto ''verglal'' dlje časa, da je vžgal. Drugače v garaži tega problema ni, lepo vžge. Preveril sem tudi tole zadevico (http://www.aes-gb.com/cdata/3152/img/3152_2781879.jpg) vendar je na pogled videti ok, možno pa je da je kaj na vezju narobe. Lučka predgretja na armaturni ko dam kontakt občasno (nižje temperature) zasveti za kratek čas.
Kakšna ideja kaj bi lahko bilo da ogrevalne svečke ne dobijo elektrike? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pegla Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Sv.Anton
|
Objavljeno: Sre Jan 23, 2013 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da so releji od prednjih ventilatorjev nisem pa siguren. _________________ L.P.PEGLA
Nikoli ni tako dobro, da ne bi bilo lahko boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni