|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 12:31 pm Naslov sporočila: Daljinski uporavljalci Spar |
|
|
Najprej naj povem, da ne gre za reklamo. Prejle sem bil v Sparu. Videl ter kupil sem par kosov univerzalnih daljinskih upravljalcev za več naprav hkrati za 800 SIT . Spisek aparatov je zelo obširen. (Nisem jih še uspel preizkusit) Sporočilo na forum sem napisal, ker se mi ponudba zdi izredno ugodna - mislim da pod 5000 sit ne dobiš takega univerzalca. Če zadeva ne bo delovala za TV jih bom pa uporabil za kak projekt.  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo Off topic: ko gledam razne reklame od Obija, Baumaxa itd. se prav čudim cenenosti ročnega orodja. En vrtalnik stane dobra 2 tisočaka. Kdo to dela, da je tako poceni. Pa je ja skoraj embalaža in prevozni stroški več vredna kot vrtalnik. Kaj sploh potem dobijo delavci, ki sestavljajo takšne strojčke, kje je še surovina itd.
Sicer je res, da ti strojčki niso ravno kvalitetni, ampak za tu pa tam uporabiti so pa čisto solidni.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred par meseci sem kupil par komadov univerzalcev VIVANCO po cca. 800 sit. Vredni niso 1 sit. Preden ti uspe vpisat kodo popiz*iš, ko menjaš baterije vse pozabi itd itd. Kljub smešni ceni - previdno!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70795.82
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 6:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam doma tudi neko ceneno baterijsko, pa mi akuji po enem dnevu, mogoče dveh, spustijo dušo. Ne ohranijo kapacitete.
Drugače pa imamo na firmi od metabo-ta baterijsko, in jo >teramo< že cca 4 leta, pa ko nova. Vsak dan doživi vsak pak baterij pa cca 2 polnjenja. Vredna vsakega denarja. Je pa res da je cca 70Ksit.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Podobno je z ročnim orodjem (izvijači, klešče, ...) sem že nakupil komplet za 1 cankarja v topšopu ali kaj je že tista potujoča trgovina iz Žalca. |
Še nikoli slišal za to trgovino, pa stanujem tukaj že 21 let
Si prepričan, da je iz Žalca? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70795.82
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Pred par meseci sem kupil par komadov univerzalcev VIVANCO po cca. 800 sit. Vredni niso 1 sit. Preden ti uspe vpisat kodo popiz*iš, ko menjaš baterije vse pozabi itd itd. Kljub smešni ceni - previdno!
LP |
Če citiram to. Kodo v Sparove je enostavno vpisat, če je aparat na seznamu. V koliko ga ni pa je to kar dolgotrajen postopek iskanja prave. Ko jo najdeš jo lahko pogledaš ter si jo zapišeš, recimo na pokrovček baterije tako, da pri menjavi baterij ni problem kodo ponovno vpisat. V navodilih piše, da koda ostane shranjena, če je čas menjave baterije krajši od 30s. Sicer sem daljince testiral. "Pobal" je vse aparate ki so bili doma 4 različni TV-ji dva satelitska digitalnega ter analognega ter DVD. Moram povedati, da na nobenem TV -ju nisem uspel vključiti telekteksta. Sicer pa delujejo vse potrebne OSNOVNE funkcije. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
LoLek je napisal/a: |
Malo Off topic: ko gledam razne reklame od Obija, Baumaxa itd. se prav čudim cenenosti ročnega orodja. En vrtalnik stane dobra 2 tisočaka. Kdo to dela, da je tako poceni. Pa je ja skoraj embalaža in prevozni stroški več vredna kot vrtalnik. Kaj sploh potem dobijo delavci, ki sestavljajo takšne strojčke, kje je še surovina itd.
Sicer je res, da ti strojčki niso ravno kvalitetni, ampak za tu pa tam uporabiti so pa čisto solidni.  |
Jaz sem kupil pred časom baterijsko vrtalko za 4000 SIT. To je manj kot en paket baterij, ki je v njej. Žal ni zdržala dolgo, baterije so kmalu pocrkale, glava je opletala, ob prvi vlagi pa zarjavela tako, da sem jo lahko samo še vrgel stran. Potem pa sem kupil skill baterijsko vrtalko za 15 tisočakov in je ni za prehvalit.
Podobno je z ročnim orodjem (izvijači, klešče, ...) sem že nakupil komplet za 1 cankarja v topšopu ali kaj je že tista potujoča trgovina iz Žalca. Izvijači so se zvili in polomili ob prvem resnem vijaku, ščipalke so se skrhale na bakru, kombinirke so se zlomile, imbusi pa so postali okrogli.... Sedaj kupujem samo še točno tisto kar rabim (ne kompletov, ampak samo točno tisti ključ ali izvijač, ki ga dejansko rabim) in od uniorja....
Podobno je z 1897468129764891264 ostalimi stvarmi. |
Saj vem, da je to orodje bolj tako, samo za kakšnega, ki zvrta eno luknjo na tri mesece je čisto kul. Sam tudi ne kupujem tega orodja, ko kupim, kupim kvaliteto. Orodje pa skoraj obvezno kupim od uniora (vse drugo ceneno sranje je zanič).
Vseeno pa mi ni jasno kako jim uspe tako poceni narediti stroj pa čeprav je zanič. Verjetno jih delajo otroci za par dinarjev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Unior je dober, ampak beta, usag pa piastro so prav tako zakon
Kako naredijo po taksni ceni. Enostavno made in china za pest riza. Jaz sem si kupil ubodno zago v interdiskontu.... uhhh pri prvem manjsem zavoju se mi je nosilec lista!!! skrivil. Vse skupaj res ni vredno tega denarja, pa ceprav le 5.000 sit  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako naredijo? Bolj slabo.
Materiali niso pravi, obdelava slaba, velikokrat firme, ki proizvajajo te izdelke sploh nimajo pojma o stvari, ki jo delajo.
Žal imam že kar nekaj slabih iskušenj. (profesionalno) Nebi o tem govoril.
Kolega je kupil set izmenljivih vložkov za izvijače. V škatlici so bili kar dobri.
Prvi stik z glavico vijaka je pokazal, da je material vijaka bistveno trši kot material vložkov. Po tem, ko jih je prijel z roko so na mestih, kjer se jih je dotaknil z prsti po parih dnevih popolnoma zarjaveli .
V glavnem se ne dotikam poceni robe. Škoda denarja. Žal. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj tale poceni roba ni za profesionalce! To je za tiste, ki se enkrat na nekaj let spomnijo, da bodo doma nekaj naredili. Pač za enkratno uporabo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je unior je zakon, še posebej če ti stric dela tam.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo, a jim kdaj kaksne stvari padejo z vilicarja ?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
To ravno ne, samo če je kakšna manjša napaka, ali pa na primer barva pocejena, pa dobim vsake toliko kakšen kos, če izrazim željo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni