|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mAsA Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 20:09 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: Radlje
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 1:56 pm Naslov sporočila: Pomivalni stroj Candy CDW586s počasi jemlje vodo |
|
|
Pozdravljeni,
Imam problem, da mi omenjeni pomivalni stroj izredno počasi jemlje vodo. Pri vseh programih je enako. Vodo nataka tam okoli 10 minut. Ugotovil sem, da je najbrž problematičen elektro ventil v samem stroju,ki se nahaja na dotoku vode. S kakim pretokom bi morala teči voda skozi ta ventil, ker sedaj teče izredno tanko ("kot da bi bider hcal") in čemu služi tanjša cev priklopljena na ta ventil? Sam električni del ventila je vredu, ker za preizkus sem mu dal direktnih 230V in je preklopil. Sem poskusil tudi pihniti vanj pri priklopljeni napetosti in brez priklopljenih cevk, in sem se moral kar mučiti, da sem pihnil skozi.
Za pomoč se zahvaljujem.
lp
Matej
Opis: |
Elektroventil na vstopu vode v stroj |
|
Velikost datoteke: |
527.79 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
vodni kamen? v mislih imam moznost da vodni kamen ovira premicne dele, da se ne odpre do konca...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
obi Član

Pridružen-a: Tor 12 Apr 2011 7:28 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi zadevo prečistiti z navadnim kisom. Mogoče prej kis dobro zagrej da bo bolje razžiral kamen. Drugače pa mislim da obstaja malo morje tablet in podobnih zadev katere odstrajujejo vodni kamen, ali pa kakšno čistilo za kopalnico bi tudi znalo pomagati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jospeti Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
to je ventil za jemanje vode iz omrežja.
Pri pihanju skozi debelejšo cevko, ki gre naprej na labirint si moral premagati silo vzmeti v samem ventilu.
Ventil lahko rastaviš in vse očistš (vendar pri mojem stroju se v 10 letih ni nabralo nič).
Zgornja tanka cevka je od aqua stop zaščite.
Moj nasvet:
Poglej ventil za vodo, očisti mrežico na cevi do pomivalnega stroja in samo cev.
Preizkusi brez priklopa na stroj kako teče voda skozi cev.
Poročaj.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mAsA Član

|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Voda do pomivalnega stroja priteče normalno, danes se sicer nisem imel časa ukvarjati s strojem, bom jutri ponovno demontiral ta vhodni ventil. Ali gre tuljavo ločiti od ostale plastike in če, kako?
lp
Matej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno tak ventil mi odpove na cca 2 leti na CDW 575 S.
Rešitve nisem našel, pač menjam in sem 2 leti miren.
Prvega sem sicer razdiral in čistil, pa ni več tesnil.
LP Igor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem zna biti v aqua stop sistemu. Po tisti cevki zazna previsok nivo vode v stroju in blokira ventil. Najbrž je cevka nekje zamašena z maščobo. Očisti tudi prosojno posodo na katero je omenjena cevka priklopljena. Če je stroj nekaj let v uporabi, se boš čudil, kaj vse je v tej posodi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jospeti Član

|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
mAsA:Ali gre tuljavo ločiti od ostale plastike in če, kako? |
Na strani kontaktov imaš plastične jezičke, te stisni in potegni tuljavo iz jedra,
Potem odvij jedro.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mAsA Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jospeti Član

|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2012 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cena vetila je okoli 30€.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2012 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvij dovodno cev na stroju. Zna biti, da je tam kakšna mrežica polna peska in mivke. Pa kakšno novo tesnilo si omisli, če je stroj starejšega letnika. Kako pa kaj "živijo" razni usmerjevalci vode na pipah in tuši? Pogosto čistiš? Če da, potem je zelo verjetno problem v omenjeni mrežici. Preverjanje ti bo vzelo 5 minut dela in 0@. Čiščenje pa 2x toliko časa in pa 1 dl kisa za vlaganje, čistila za vodni kamen... .
Upaj, upam, da je to. Sem imel podoben primer, ko je pralni stroj točil in točil, da je natočil vodo. Po kapljicah .
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mAsA Član

|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2012 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem vgradil kar prijateljev ventil in stroj jemlje vodo normalno. Problem rešen. Hvala vsem za pomoč.
lp
Matej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni