|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 9:01 pm Naslov sporočila: LCD za prikazovanje temperature in ure |
|
|
Pozdravljeni!
Imam težavo s prikazovanjem ure ter temperature na LCD displayu v števcu v avtomobilu Toyota Avensis, letnik 99. Ne prikazuje se celotni display, samo vmesne črte, tako da se ne da razbrati vsega. Zato sem razstavil števec ter pogledal kakšen display je tole. Zanima me, če se je že morda kdo srečal s takšnim problemom, ali se morda da dobiti tak LCD v trgovini z elektrotehničnim materialom, ali pa samo na uradnem servisu Toyote.
LCD je dvovrstični. Na vsaki strani zgoraj in spodaj je mislim da 7 pinov, kar se sicer težko vidi, povezani so pa preko gume, široke nekje 5 cm na tiskanino. Naj povem tudi, da LCD nima lastne osvetlitve, ampak to dela žarnica. Se morda da kupiti brez gume, katero bi morda potem nekako prelepil?
Več na slikah, za katere se oproščam, da so kar precej slabe, slikane s telefonom.
Hvala že vnaprej!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
14.71 KB |
Pogledana: |
2701 krat |

|
|
35.71 KB |
3 krat |

|
_________________ LP, damek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je zebra. Si mogoče poizkusil z roko pritisniti LCD za rob na vezje, mogoče imaš namreč samo premalo pritiska od ohišja.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
To je zebra. Si mogoče poizkusil z roko pritisniti LCD za rob na vezje, mogoče imaš namreč samo premalo pritiska od ohišja. |
Ahaa... Ja, tudi zdaj ko je zunaj se vmes prikaže kaj na lcd-ju. Nisem pa še poskušal, da bi ga morda bolj pritisnil gumo na kontakte ker sestavil nazaj.
S čim se da namazati to gumo na kontakte, obstaja kakšno lepilo, če bi morda poskusil ponovno zlepiti na kontakte gumo?
Hvala
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar sem jaz tega videl, ni bilo nikjer lepljeno, ampak ohišje tišči LCD na vezje.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja saj možno, ampak tukaj je tako, da je LCD zamaknjen od vezja naprej za enih 5 cm, in ta stik dela "guma", ki vsebuje povezave. Morda pa je res samo v kontaktih problem.
Ampak izgleda kot da je lepljeno vse skupaj (guma na LCD kontakte), ali pa je morda se od pritiska tako "zapeklo" gor. Morda bi bilo potrebno vse skupaj na novo sestaviti (torej odstaniti gumo). Gume se v števec priležejo v takšne reže, da je fiksno na mestu.
hvala
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po robu displaya nalepi 2-3 plasti izolirnega traku in ga lepo obreži, sestavi skupaj in poročaj.
PS: nalepi na čelno stran displaya, potem bo ohišje malo bolj pritisnilo vse skupaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha, torej roba zgoraj in spodaj displaya, kjer so konakti, torej 3-4 mm široke trakove, kolikor je mesta z vsake strani do displaya. Potem pride gor kovinski okvir ki pritrdi vse skupaj ja.
hvala
_________________ LP, damek
Nazadnje urejal/a damek Pon Feb 11, 2013 10:35 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekako takole sem imel jaz v mislih
|
164.7 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
potem sem v redu razumel ja.., sta dve možnosti, ali na LCD, ali notranji del okvirja, ki vse skupaj pritrdi.
še nekaj.. je vseeno kako ga obrnem? ker nisem siguren kako je bil če ne bom pogledal sosednjega, ki prikazuje KM.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče, če ga pogledaš pod svetlobo boš jasno videl, kako je prav obrnjen.
In tista guma je zebra in to so kontakti, ki pridejo v stik s tistimi na vezju. Če ta stik zaradi premajhnega mehanskega pritiska popusti je rezultat ponavadi tak kot ga imaš.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusil narediti, kot ste mi povedali... Oblepil sem okvir LCD-ja, tako da ga je bolj stisnilo vse skupaj k tiskanini, vendar brez uspeha..
Tole "zebro" oz. gumo sem tudi vzel stran od LCD-ja, jo na obeh straneh lepo sčistil in ponovno zložil, tudi takrat ni bilo uspeha.
Na okvirju pa sem opazil tudi neke vrste rjo, oz. madež, ki je mogoče nastal od LCD-ja ter je spustil kaj? Verjetno ga bo potrebno zamenjati. Mi morda lahko poveste kakšen je točen izraz za tak LCD? Mere so pa 4×2,5 cm.
Hvala!
|
103.42 KB |
1 krat |

|
|
147.61 KB |
3 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni