|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Sep 28, 2005 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Aja, to sem pozabil omeniti: napol umrli Sony je tudi 100Hz. Juhu. Kaj eventuelno kupiti kot nadomestilo oziroma katerim firmam se je zdravo izogibati ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Sep 28, 2005 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Aja, to sem pozabil omeniti: napol umrli Sony je tudi 100Hz. Juhu. Kaj eventuelno kupiti kot nadomestilo oziroma katerim firmam se je zdravo izogibati ? |
Jaz imam Daewoo-ja že kakšnih 5 let ali več in še vedno dela kot nov le malce bolj zaprašen je kot nov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Sep 28, 2005 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam že kakšna 4 leta Philipsa in sem z njim popolnoma zadovoljen. Do sedaj nisem imel še nobenih problemov, razen tega da se je malenkost razširila slika. Ampak to lahko poraviš kar preko dalinjca v service menu-ju. Torej prisegam na Philips.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 28, 2005 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj model tv-ja je: DTH-29U7K-100D, mogoče je kateremu serviserju to znan model. Sem vtipkal model v google in pod prvi zadetek našel to:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic363448.html
Škoda, ker ne znam poljsko. Nekako pa sem razbral, da ima podobne težave kot jaz
Ugotovil sem, da se ne splača kupovat dragih stvari, saj ponavadi 3x cenejše delajo bolj neproblematično. Izkušnje imam s pralnim strojem, monitorjem, tv-jem, pa še kaj bi se našlo
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kemik Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Doma imamo daewoo televizijo, stara je približno 12 let, kupljena še preden sem slišal za njihove avtomobile. Bila je nacenejša v Ljubljani. V tem času se je pokvaril čip v dalincu, malo tudi zafrkavajo tipki, ki se najpogosteje pritiskata (za kanale izbirat), sem jih že 2x pucal, bo očitno treba spet. Sama TV se še ni povarila, res pa je, da se je (pred kakima 2 mesecema) začela počasi prižigat. To pomeni, da pritisnem tipko za vklop (vseeno ali na dalincu ali na TV) in se nekaj časa ne zgodi nič nato pa se prižge. Prej smo imeli Iskro (dočakala 15 let), ki se je kvarila na 2 leti, dokler ni šel visoko napetostni transformator. V primerjavi z Iskro, sem z to televizijo zelo zadovoljen. Mama in oče imata Philipsovo televizijo, se jima je (ravno po izteku garancije) pokvaril kanalnik, popravilo je stalo 20k (kakih 3-5 let nazaj). Originalnega čipa beje ne delajo več, je dal zamenjavo (sedaj ne dela vse, recimo ne prikazuje več ure). Serviser je rekel, da ima moja TV nek zelo razširjen kanalnik, ki naj bi stal 3k sit (ne sprejema S kanalov).
No, morda se tudi moji TV izeka čas. Če bi jo kupoval sedaj bi razmišljal o Samsungu.
Lp
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
kemik je napisal/a: |
No, morda se tudi moji TV izeka čas. Če bi jo kupoval sedaj bi razmišljal o Samsungu. |
Samsung-ov TV imam že skoraj pol leta in imam pripombo samo na eno stvar...daljinec.
Daljinec je uporabniku slabo "prilagojen". Mislim da so programerji slabo spisali protokol, problem je pa tudi v dosegu daljinca (lahko pa da so slabe baterije).
Drugih pripomb pa na Samsung nimam, z ostalimi stvarmi sem zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kemik Član

|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobno stvar sem opazil pri panasonikovem stolpu. Praktično isti stolp so izdelali v 3 verzijah. Moj prijatelj je kupil najvišjo verzijo, jaz pa srednjo (njegove ni bilo, razlika v ceni je bila zelo majhna). Njegov da od sebe nižje base (v škatli ima 3 zvočnike, jaz 2), hitreje menja CD-je in razlika je v daljincu. Njegov daljinec lahko obrneš pravokotno na stolp pa še vedno deluje, mojega pa moraš usmeriti v stolp. Če njegov daljinec prineseš k meni, deluje isto kot moj, če mojega neseš k njemu, deluje kot njegov. Razlika ni v daljincu. Ko sem posvetil z lučko v sprejemno diodo v stolpu, sem opazil, da je njegova dioda postavljena čisto do zaščitne prosojne plastike (tako se vidi celotna dioda), v mojem primeru ja je postavljena v vdolbinico in vidiš samo njen sprednji del.
Lp
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma imamo Gorenje TV, star že okoli 13-15 let. Je tisti prvi gorenjev TV, kateri so imeli že novejše oblike, stereo zvok, teletekst, S-kanalnik, digitalne nastavitve... Takrat je bil precej drag in je bil višja klasa. Moram pa rečti, da se ni nikoli do zdaj pokvaril. Edino enkrat je šla varovalka in en upor zaradi prenapetosti v omrežju. Slika je še vedno enaka, edino včasih malo brni, ampak to ne vedno, tak da to ne vem kaj je narobe. Pilot je pa drugi, ker prvi je doživel veliko padcev Lahko rečem, da je to odličen televizor.
Pred tem smo imeli staro gorenjevo televizijo, ki pa je bila več na servisu kot doma. Vedno je nekaj crknilo, nazadnje se spomnim, da je šla katodna cev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšnih TV-jev, kot so bili Gorenje Orbiter (šasija k11) danes žal ne delajo več.
Skoraj 20 let, pa še vedno dela. Samo enkrat pregorela varovalka. Slika pa še vedno dobra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole temo pa je malce zaneslo iz "rdeče niti". Sam če smo že tako daleč, bom pa še jaz dodal svoje mnenje.
Doma smo imeli gorenjevo TV, ki se ji je po 10 letih pokvaril zaslon. Sedaj pa smo kupili spet TV od Gorenja:) Dela v redu, le na nekem območju v bližini sredine ekrana so barve malol čudne. To se predvsem zazna pri teletekstu.
Imam pa v sobi televizor od Grundig-a in ga lahko le pohvalim. Še posebej pa daljinca, ki lovi res super. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kemik Član

|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če postanejo barve nekje na ekranu malo čudne (pri meni v kotu) izklopi televizor z stikalom na TV (ne z dalincem). Pusti 8preko noči (se notri nekaj razelektri) pa bo zopet uredu nekaj let.
Lp
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Okt 01, 2005 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
kemik je napisal/a: |
Če postanejo barve nekje na ekranu malo čudne (pri meni v kotu) izklopi televizor z stikalom na TV (ne z dalincem). Pusti 8preko noči (se notri nekaj razelektri) pa bo zopet uredu nekaj let.
|
Tej Sonyjevi se dogaja nekaj podobnega; tezavo zacasno odpravi izklop iz vticnice. Ocitno pri tem ni dovolj, da ga ugasnes (kakorkoli). Cez nekaj casa se to spet pojavi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mumbley Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2005 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Prejšnji TV je bil Nordmende in je deloval 10 let brez problemov. Potem pa se je pričel kvariti vsakih par mesecev. Na koncu smo ga zamenjali ker je ekran že bil dotrajan. Potem smo kupil Grundigov TV, pa je crknil po poteku garancije. Sedaj pa že par let dela brez problemov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2005 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Imamo gorenje Voyager 55cm in je star 9 ali 10 let in deluje zelo dobro, crknil je 1x v garanciji (kanalnik) in potem še enkrat v garanciji (nekaj je ena barva izginila), ko pa je prišel serviser je pa delal in potem še nekaj let, dokler ni nastal en hladen spoj in je sliko po vertikali malce znižalo in jo občasno treslo, ko pa sem pospalkal skoraj pol plošče, je sedaj že več kot 2 leti v redu. Televizor pa je veliko prižgan, velikokrat tudi sam sebi
Razmišljam o nakupu
http://www.gorenje.com/lcd26s10
ali
http://www.gorenje.com/lcd30vip08
Oba imata VGA in dvi vhod, resolucijo 1024x768 kar pomeni kar dober monitor, mar ne?
zadevo pa bi normalno postavil v dnevno, poleg videa in dvd playerja pa bi dodal še računalnik, povezan v mrežo, potem bi uporabil brezžično tipkovnico in miš in bi bila zadeva idealna (poleg osnovne funkcije) za gledanje divx, igranje iger, brskanje po netu, ....
Kaj mislite na tak lcd? pa pustimo ceno, ta je itak grozna  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni