www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Videorekorder Samsung VX-306 ne dela

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MihaP
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 14:09
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 1:13 pm    Naslov sporočila:  Videorekorder Samsung VX-306 ne dela Odgovori s citatom

Pokvaril se mi je videorekorder Samsung VX-306. Ugotovil sem da je bil zanič en kondenzator v napajalniku 100mikro 25V v sekundarnem delu (ostale sem meril in so ok). Sedaj pa napajalnik cvili in displej na čase utripa. Če pa obremeniš napajanik z žarnico - na veji 16.5V pa dela video normanlno. Ali ima kdo kakšno idejo kal bi lahko bilo še narobe. Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik mora za delovanje biti obremenjen. Zarnica ob zagonu potegne velik tok in ni najboljse breme. Navaden upor primerne velikosti in moci je boljsi. Ce je bil pokvarjen en elektrolit in po zamenjavi naprave ne deluje bolje, pomeni, da je se nekaj narobe. Lahko je defekten tudi upor, ali kaksen polprevodnik. Piskanje to dokazuje. Obicajno je frekvenca osciliranja napajalnika tako visoka, da se je ne slisi. Piskanje tako kaze, de je se vedno nekaj narobe. Pokvarjena komponenta se lahko obnasa pokvarjeno sele, ko je prikljucena na napetost. Ce jo odlotas in pomeris je videti v redu, ob uporabi pa mrkne.

Piskanje lahko povzroca okvara v drugem delu recorderja. Prevelik tok, ki ga potegne iz napajalnika povzroca cviljenje. Najbolje bi blo izolirati in obremeniti napajalnik in opazovati, kako se obnasa.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 8:56 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Jaz sem imel s tem videorekorderjem same težave , dokler ga nisem enkrat od ihte vrgel v smeti Twisted Evil

Piskajo VF diode pod VF transformatorjem tako mi je vsaj serviser rekel

sicer je crknil zmeraj čip , diodi, in pa neki manjši elektroliti za tem VF trafom.
Preiskušpat pa moraš - ja obremenjeno kako pa to naredit ker je na izhodu več različnih napetosti ? več različnih tokov , preiskušat je treba pod napetostjo pa še škatlica pred RF motnjami Rolling Eyes mi ni bilo nikoli jasno

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2006 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čudno se mi zdi, da bi piskale diode. Dioda ponavadi piskne samo enkrat, potem je konec. Običajno cvili transformator ali pa tuljava/dušilka.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2006 10:34 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

ja seveda - ker nisem dal pravih diod gor pa je trafo resoniral
bigboy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 01 Maj 2006 8:20
Aktiv.: 0.02
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

probaj to zamenjat. Pa bomo potem videli! Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Confused Teško bo najti VN trafo v videorekorderju. Very Happy No tisto seveda velja za TV aparate. MihaP najprej zamenjaj vse ELKOTE na primarni strani napajalnika , potem pa vidimo "dalje" Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni