www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri smd led3528

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cliodynamic
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 28 Mar 2013 10:55
Aktiv.: 0.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 7:02 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri smd led3528 Odgovori s citatom

Pozdravljeni.Imam eno težavo,ki je sam ne znam rešit.Odločil sem se,da zamenjam original oranžne smd ledice v armaturi,displaju ure in klime v modro barvo na mojem cliotu 2.Ledice sem nabavil tukaj :
http://www.ledperf.com/kit-leds-tableau-de-bord-pour-renault-clio-2-phase-3-p-2865.html
Kar se lotanja tiče,sem zadevo prepustil nekomu,ki se s tem profesionalno ukvarja.
Problem se pojavi,ker se digitalne številke na displaju komaj kaj vidijo.Ko je tema,je vredu,podnevi se pa vidi samo modra svetloba in skoraj nič številk (prevoženi km,trenutna poraba......
Sedaj me pa zanima kako bi zadevo rešil,da bi številke na lcd ekranu bile bolj vidne?
Mogoče z drugimi ledicami,ki imajo močnejšo svetilnost?Sicer sem že nekaj brska za močnejšimi ledicami,samo več kot 140 mcd ne najdem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2013 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj recimo oglašajo da je svetilnost ledic 1000mcd. Ali pa kupiš moder led trak in polotaš dol ledice.
Seveda pa upam, da ti je tisti, ki ti je lotal ledice zamenjal tudi upore. Oranžne ledice imajo manjši padec napetosti kot modre, posledično ti modre na isti upor svetijo manj, kot so deklarirane.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cliodynamic
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 28 Mar 2013 10:55
Aktiv.: 0.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 17, 2013 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naročil smo ledice z 1000mcd.Uprovov pa nismo menjaval.To bo v skrajni sili,če se ne bo dalo drugače rešit zadeve,tudi z 1000mcd diodami ne.
Ta komplet,ki je bil naročen iz Francije je so bile diode prav na traku nalotane,sam nikjer ne piše kolk imamjo mcd-ja.Ne vem pa,kje bi dobil tak moder
defuzor,da bi ga zamenjal z originalnim,ki je oranžen.Francozi so mi poslal belega,pa ni vredu.Bom danes mal poslikal,pa nalimam gor.Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni