|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 11:03 am Naslov sporočila: Mobilne melodije, kateri format, kako iz PC na GSM |
|
|
Najprej nisem vedel kam naj vprašanje uvrstim, zato sem kar v tale forum.
Zanima me sledeče:
Pri mobitelih ki imajo polifonično zvonjenje, v katerem formatu so melodije? ali je mogoče to midi datoteka ali kaj podobnega?
Na internetu je cel kup izbora mobilnih melodij ki se jih da poslušat in kupit ... in nekako prek sms dobiti na gsm. Večina teh melodij je v flash playerju. Kako iz flasha izločiti in shraniti zvok? mogoče kar snemanje z enim programom, če soundblaster zna predvajat in sprejemat? ampak posnetek bo vaw (najbrž)
Pri mobitelih ki znajo predvajat mp3 ni problema, naložiš gor karkoli ...
Torej, format in postopek nalaganja melodij iz PC na telefon, kakšen je? seveda imam v mislih povezavo s kablom in uporabo programa za povezavo PC - telefon
Saj mene to niti ne zanima toliko, le moj 9 letni sin me mori že kar nekaj časa ... kako in kaj, drugače pa je kupovanje ozadij in melodij kar drag špas za enega mulca, mar ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Za katero znamko telefona to potrebuješ?
Za Nokio 7650 imam kar nekaj teh zadev. Med njimi je tudi možnost pošiljanja kupljenih melodij na PC ali drug telefon preko IRa in bluetooth-a...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70773.77
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj res, pozabil sem napisati tip telefona. Gre pa za nokia 3310 in 3510i. Pri ne podpira polifonije, drugi pa. Seveda noben od teh dveh ne prebavi mp3. Kako je z ozadji za 3510i pa me tudi zanima. Zdaj nisem siguren kako je s kablom, menda je enak za oba telefona, ker je to kabel ki pride nekako pod baterijo ... bom vprašal kolega ki ima trgovino s telefonijo.
Skoraj se mi zdi, da je bolj smiselen nakup kabla, sploh če ga dobim po nabavni ceni, kot pa zapravljanje denarja za ozadja in melodije.
Ja, druge rešitve v tem primeru ni, saj telefona nimata IR ali BT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 3:30 pm Naslov sporočila: re: |
|
|
Enkrat sem se malo igral s downloadanjem melodij za telefone s strani , kjer lahko poskusno slišiš melodije shraniti je pa ne moreš .
V tem primeru greš potem ko se melodija zaigra v Windows / Tepmporary Internet Files/ in poiščete to datoteko , ko je enkrat shranjena se lahko spremeni format
Jaz sem v NetoDragon nalagal s USBja _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mumbley Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2005 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boljši mobiteli podpirajo razen wma tudi mp3 format. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2005 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber,
najceneje prides skoz, če si lepo najdeš primerne midi posnetke, jih uploadaš nekam na server, in potem preko mobitela downloadaš (prek WAPa). Isto je z slikami. Meni je delovalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2005 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ej, pa res, dobra ideja, tole s serverjem. Seveda pa bi to moral biti wap server s katerim pa nimam izkušenj. Bom malo pogledal po netu kjer je kaj opisano o izdelavi wap strani. Na ta način bi plačal samo čas dostopa oziroma prenesene podatke ne pa plačal melodijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70773.77
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2005 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stealth.us Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2005 2:35 am Naslov sporočila: |
|
|
reber: Ne potrebujes WAP serverja. Jaz imam vse to lepo na volji shranjeno in ko hocem kaksno sliko samo vpisem direktno pot do slike v brskalniku. Za zvoke sicer se nisem na ta nacin poskusil, sem si jih pa na mail od volje poslal in potem prejel mail pa lepo shranil zvok. Mislim, da se ti to vsekakor boljs splaca, kot nakup kabla, ker po parih posnetih melodijah se ze rahlo navelicas.
//No zdaj sem preizkusil z uploadanjem wav zvoka na voljin server in ga zloadal preko WAP-a, se pravi, da dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2005 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm, no ja, s sinom sva postavila wap stran na tagtag.com kamor lahko naložiš slike in melodije. Ker so datoteke kratke, je strošek minimalen, približno 100-200x manjši kot če bi te zadeve kupoval na komercialnih straneh.
Med počitnicami je sin nabral nekje na wap 1600sit minusa na halo računu, ne vem kaj je mulc (9 let) delal, bili so še sosedovi zraven pa sem mu takrat wap prepovedal za 3 mesece, za kazen (ali bo prepoved upošteval je preprosto preveriti direktno na simobilu), ker to se mi pa zdi preveč, pa ne glede ali plača kartico sam ali ne. Dol pa ni potegnil nič, le brskali so nekje.
Zanimivo pri wapanju je, da ne vrže ven, ko je stanje 0 oziroma pod 0 tako kot pri pogovorih, važno je da je pozitivno stanje ko se priključiš. Torej je v tem primeru visel na wap-u kar nekaj časa ali pa ga je pozabil ugasniti. Menda pa je [slovenščina je zame španska vas] na planet-u tako so mi povedali na simobilu ko sem jih poklical.
To, z navadnim serverjem bomo pa še poskusili. No, jaz tega ne potrebujem, ker niti nimam takega telefona, ker ga ne rabim, sin bo pa lahko to poskusil decembra, ko se izteče 3 mesece. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Feb 19, 2006 2:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Reber, wap stran lahko postaviš tudi na domačem računalniku (če imaš npr. Win XP Pro). Naredi se isto kot, da bi postavljal navadno html stran(torej naložiš IIS in ga zaženeš; desa miškina tipka na My Computer->Manage->IIS->Web site->Run). Preko mobitela dostopaš http://[tvoj_IP_naslov]/default.wap , datoteke pa postaviš v WWW ROOT mapo. Ustvariš jih lahko kar z navadno beležnico (dobra stran za začetniško učenje raznoraznih jezikov http://www.w3schools.com/ ).
Lp
P.S. : Da prišparaš kakšen tolar dostopaj rajši preko CSD. Sicer gre (dosti)počasneje, vendar je obračunska enota čas, ne kB  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni