|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Mar 17, 2006 10:23 pm Naslov sporočila: Access Violation at... |
|
|
Omenjeno sporočilo povezano s knjižnico hpzntp04.dll dobivam ob poskusu izpisa iz nekaterih aplikacij. Gre za W2000, instalirana pa sta HP deskjet 920c in HP PSC 1310 remote printerja. Omenjeno sporočilo dobim tudi v primeru, da nastavim fax kot privzeti printer (naj ne bi imel nobene zveze s hp....dll . Instaliran dll je sicer verzije 2.80.0.0 z datumom 19.11.2001.
Prav bi mi prišel kak namig, kako naj se rešim tegale.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole z instalacijo zadnje verzije driverjev sem že naredil, vendar je zadnja verzija omenjenega dll-a za ta printer (DJ 920c) ravno omenjena. Mogoče bi bila varianta instalacija kakega drugega printerja, ki bi to zamenjal.
Ima mogoče kdo kak drug HP deskjet, ki pride z omenjenim dll-jem višje verzije? Zanima me tip printerja, da potegnem dol prave driverje.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki, zgornji link omenja tudi spremembe nastavitev printerja, ne pa tudi kaksnih konkretnih priporocil glede teh nastavitev - si ze preizkusil stvari malo zamenjati (predvsem prestaviti morebitne "automatic" izbire na razumen default pri stvareh kot je papir, barve, itd.).
Sam imam tudi starejsi HPjev DJ (890C) povezan preko mreze (lpd), a na tej skatli (WinXP) v direktoriju od Windows omenjene knjiznice sploh ne najdem, mi pa deluje omenjeni printer brez problemov ko sem se enkrat koncno prikopal do nastavitev papirja (na nekaj mestih je bilo potrebno nastaviti isto stvar, da zdaj ne misli vec da je moj A4 list ameriskega formata "letter"). Nikoli mi pa ni povzrocal tezav kot jih ti opisujes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne, same nastavitve po mojem mnenju ne igrajo neke vloge - vsaj v tem primeru. Printer sem že prenastavljal na vse možne načine vendar ni razlike. Sicer zadeva dela povsem b.p. v nekaterih primerih, v drugih pa "rikne" vse kar je v kakršni koli zvezi s printerjem ("Page setup", "Print preview", "Print..."). Zanimivo je, da se omenjen dll pojavlja z več printerji - 920c, 930c, 960c, 995c, ... Povsod pa gre za verzijo 2.80.0.0 zato sem tudi omenil, da bi poskusil z instalacijo "kar enega printerja" z drugo verzijo omenjene knjižnice. Je pa hudič, ker tole ni napisano nikjer in je zadeva vidna šele takrat, ko driverje potegnem dol in razpakiram.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbrz nimas drugega racunalnika s svezimi W2000, na katerem bi lahko preizkusil ali je problem mogoce replicirati, ali pa gre le za okvarjene knjiznice (sploh ne nujno ravno to, za katero napise Access violation - lahko ta dobi od kje drugje pokvarjen kazalec in poskusa posegati nekam, kamor ne bi smela) ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugega računalnika s svežimi W2000 nimam - oziroma prehud zalogaj je vse skupaj, da bi šel v instalacijo samo zaradi potrditve tegale. Lahko pa problem potrdim na obstoječem sistemu brez težav. Odstranil sem vse tiskalnike, ki omenjen dll uporabljajo in stvar brez problema steče z uporabo ostalih. Potegnil sem sveže gonilnike iz spletne strani proizvajalca in ponovno namestil problematični tiskalnik. Stanje povsem enako: "Access violation ...". Ponovno odstranim tiskalnik in stvar dela b.p.
Če sodim po zadetkih na to temo gre za večkrat opažen in opisan problem s podobnimi simptomi vezano na omenjen dll. Rešitve zaenkrat nisem zasledil. V mojem primeru tole ne bo preveč moteče, vseeno pa bi bilo zanimivo vedeti, če obstaja kakšna uporabna rešitev.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Mar 20, 2006 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
V praksi sem videl cel kup takih in podobnih stvari. V večini primerov je bila najhitrejša in izjemno učinkovita rešitev nova instalacija windowsa. V konkretnem primeru ni nujno, da so krivi printerski driverji. Pri printerju se le odraža napaka nekje v globini sistema. Odkrivanje napake gre takole: Oh, uganil sem, ampak spet narobe, ehmm, uganil sem, ampak spet narobe, ....
Za začetek se lahko win instalira čez staro verzijo (boot iz cdja, in instalacija). To lahko odpravi določene napake. Če to ne pomaga, potem format c: in instalacija win in ostalega povsem na novo.
Pred kratkim na enem računalniku ni hotel delati VPN (virtual private network). Vse ostalo (web, mail, antivirusni programi, windows, mreža, ...) je delovalo brezhibno. Za odkrivanje napake je bilo porabljeno ogromno časa. Na koncu se je pokazalo, da so se na motherboardu napihnili kondenzatorji. VPN software je zaradi 3DES in AES enkripcije bolj občutljiva zadeva in .... Na oko bi rekel, da je defektno napajanje povzročalo kakšne interrupte na ethernet kartici, to je sesulo VPN.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni