|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 7:36 am Naslov sporočila: Forum MAXI je star tri leta... |
|
|
Ravno sem gledal statistiko . Včeraj je forum praznoval tri leta. Ob tej priliki bi se zahvalil našemu administratorju Frenkiju, ki vlaga ogromno časa zato, da imamo tako kvaliteten forum. V tem času smo zbrali 1170 aktivnih uporabnikov (uporabniki, ki niso potrdili aktivacij so bili izbrisani ter niso všteti) Napisanih je bilo 27600 sporočil, kar za slovenski prostor, ter splošno ne preveč zanimivo elektroniko ni malo. Tukaj zahvala vsem članstvu v upanju, da bomo tako tudi nadaljevali. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 7:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jab bi se zahvalil vsem moderatorjem in administratorju ki vlagajo res veliko časa za tako kvalitetn forum. Zahvalil bi se vsem članom foruma še zlasti tistim, ki so pripravljeni odgovarjat na moja vprašanja. Zaželel bi še veliko postov, debat... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
branko47 Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Pozarevac
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Pridružujem se čestitkam ob jubileju, a forumašem čim manj modrega dima.
lp,
branko47 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke forumu in vsem sodelujočim ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke tudi z moje strani. Pričakujem, da bo tudi v prihodnje ostal na nivoju! _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3361 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 11:43 am Naslov sporočila: Forum je odličen |
|
|
Prisrčne čestitke! Forum je eden najboljših v svetovnem merilu! In čestitam sam sebi, da imam dostop nanj.
Čestitke in zahvalo vsem, ki skrbe, da je forum 'čist' in smiseln.
Vilko _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke forumu in pa seveda vsa čast Frenkiju, za profesionalno administriranje le tega. Bi pa imel eno vprašanje za Frenkija. Ali si takrat, ko si forum postavljal vsaj malo predvideval, da se bo stvar tako razvila ?
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče besedica, kako je forum sploh nastal;
Torej tri leta nazaj sta bila vsaj meni znana dva foruma na temo elektronike. To je bil forum revije Svet elektronike - še tista stara oblika. Kasneje je Znida postavil Elektro-n. Oblika foruma EN mi je bila zelo všeč. Sam sem se skušal tam čim aktivneje vključit. Ne spomnim se točno, a se je zgodilo pri neki nadgradnji sam enostavno nisem več uspel tam pripenjat datotek. Vzrok za to je bil sicer moj internetni brskalnik Netscape (IE je delal normalno, a ga ne maram in ga nisem nikoli uporabljal) Znida nekako ni uspel ugotoviti kaj je narobe. Na forumu se je oglašal tudi Frenki - zanimivo je bilo, da je on lahko z Netscapom normalno pripenjal. Ker ga je zanimalo kaj je pravzaprav narobe je postavil eno svojo tesno verzijo foruma. Zanimivo je bilo, da sem tam lahko normalno pripenjal.
Forum na EN je bil omejen s prostorom - problem so bile večje pripone, tako, da sem sam začel datoteke pripenjati na frenkijev forum. Kasneje je frenki pripravil še FM.
Frenki je kasneje omogočil še registracijo.
To so bili prvi začetki foruma. Ob neki priliki sva se jaz in Lojz s Frekijm tudi osebno spoznala. Razgovor je nanesel tudi na način pisanja na slovenskih forumih .(pisanje v slengu) Vsi smo bili enotni, da tak način pisanja ne sodi na strokovni forum. Tole pa mislim, da je doprineslo k kvaliteti foruma. Na forum so začeli prihajati resni obiskovalci z obilico praktičnega ter teoretičnega znanja ter se aktivno vključili v debato. Skoraj vsako stvar smo uspeli s skupnimi močmi nekako rešiti. Če spet naredim primerjavo z znanim slovenskim splošnim komercialnim forumom, ki ima tudi forum elektronike tam skoraj ne spravimo skupaj ene resne debate, če prav ima ta forum online skoraj toliko obiskovalcev, koliko je obiskovalcev na maxi-ju čez cel dan. Vzrok: po moje način pisanja - sleng - vsebine včasih skoraj ni možno razumeti, sledi "najedanje" ter pamet-njevanje nekaterih - osebno nimam volje, da bi na tako sporočilo odgovoril, če prav bi morda znal pomagat. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse najboljse za rojstni dan forum
Silvo, ko si ze ravno omenil nacin pisanja - ceprav se pise skupaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke tudi z moje strani ... in hkrati pohvala glavnima ... ter seveda tudi ostalim,
ki so zaslužni za zagon in vzdrževanje tega kvalitetnega foruma.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za lepe želje . Glede na to, kako hitro teče čas na internetu smo že kar "stari". Ne Boco, niti slučajno si nisem mislil, da se bo iz prvih poskusov sploh kaj razvilo. Če pogledam, kako se forum pravzaprav širi - izključno z googlovim indeksiranjem in "ustnim izročilom" - je rezultat več kot dober. 500+ obiskov dnevno (šteje IP), od tega cca 150 registriranih so številke, ki so močno presegle tudi moja pričakovanja. V februarju mislim, da je bilo v enem dnevu oddano celo 100 sporočil na forumu. Ob precej restriktivni politiki in zelo specifični usmeritvi lahko rečem, da je rezultat dober.
Seveda je še kup stvari, ki bi jih bilo treba dodelati, možnosti za bodoči razvoj je še kar nekaj.
Bom pa ponovil to, kar sem že nekajkrat napisal. Forum sam po sebi še ne pomeni nič. Obliko, uporabnost in vrednost mu damo uporabniki. Brez tega je še tako dobro zastavljena stran le še ena stran med miljoni. Zato zahvala tudi z moje strani vsem vam, ki ste forumu dali vsebino.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
No...saj je bilo že vse povedano...hepi brzdej dir forum!
Pa upam, da ne bo v puberteti zbezljal kot večina
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse najboljše!
Veseli me, da znate forum obdržati na zelo visoki strokovnosti in kvaliteti in ne dvomim, da bo tako tudi ostalo!
Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.27 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi rad pohvali forum in seveda moderatorja - frenki, kapo dol.
Pa hvala za stroga pravila, ker mi je ta internetna "slovenščina" težko razumljiva.
Čestitke  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni