|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Sep 14, 2013 11:44 pm Naslov sporočila: Snemanje video posnetkov. |
|
|
No pa smo pri prvem problemu. Vgrajenn program, ki ga imam na telefonu (Xtreamer Yoiz) sicer lepo snema s kamero v datoteko s končnico mp4. Malo večja zmeda nastane, ko nastaviš mesto snemanja na zunanjo kartico, saj je tiste 4Gb prekleto malo za vso navlako in še datoteke s posnetki zraven.
Ja snem že, ampak koliko časa ? Po kaki minuti preneha snemati zvok ?!! Tega problema še nisem uspel zaobiti.
No čez cca 3 min se ekran zatemni in program se preneha odzivati.... Za čuda je posnetek do tega trenutka shranjen na SD kartici.
No prvo odkritje je, da se oglasi vibra, če v tem času pritisnem na gumbek za meni. zgodi se sicer ne nič, a začno teči nove 3 minute, preden stvar crkne.
Hura zame,... zdaj rabim samo še eno pošast, ki bo namesto mene pritiskala na "gumbek".
V "trgovini" je en kup takih in drugačnih programov s pomočjo katerih se da spraviti kamero v pogon. V želji, da bi našel takega, ki bo sam podaljšal čas snemanja sem preizkusil vse! Celo 1,99€ sem zapravil za nakup enega plačljivega (kako se že dobi denar nazaj, če nisi zadovoljen ?).
Niti en program ni počel tega, kar sem potreboval.
Potem sem uspel spremeniti 3 min na 1 min. Povsem slučajno,... nastavil sem si čas ko gre zaslon v sleep mode. No hotelo se je skoraj en dan, da se mi je posvetilo, da je to dvoje povezano. No najdaljši čas, ki ga lahko nastavim je 30min. Za snemanje filmčkov je to že dovolj. In tudi če je več, enkrat na pol ure se pa lahko potrudiš pritisniti nekaj, da "žival" ve, kolikšna je tvoja ljubezen do nje. Nerodno je le to, da je ravno zaslon največji porabnik energije. Strahotno nerodno je telefon imeti s tako nastavitvijo, ko kamere ne uporabljaš. Rešitev je torej vse prej, le ugodna ne.
Ima kdo kak predlog ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Denar nazaj dobiš, če v roku 45 min v Andoid Play ob programu klikneš refund.
Problem je očitno v telefou (ne andoidu), ker jaz takega problema z drugimi androidi nisem zasledil. Mogoče bo proizvajalec izdal kakšen popravek, mogoče je kakšna rešitev objavljena na katerem of Xtreamer forumov. Kaj dosti drugega, bo težko naredit.
Lahko probaš gor dati kakšen alternativen ROM recimo kakšen Cyanogen mod (če obstaja az ta telefon). Mogoče bo kaj rešilo (če so pri xTreamerju slabo naredili implementacijo Andoida/driverjev ipd.), če je problem bolj hardverskega značaja pa bo itak karkoli zelo težko. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Noben telefon (vsaj kar jaz vem) nima niti stabilizacije slike. Kar pomeni, da je posnetek lahko precej slab že v štartu. Plus slaba optika in senzor, kljub hvaljenju s 1080p.
Jaz bi še vedno ostal pri klasični kameri.
Za rešitev dotičnega primera pa res ne morem pomagat, ker ne snemam s telefonom. Razen, da se najde neko aplikacijo, ki ob kliku sama spremeni določene nastavitve (sleep time npr.). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Noben telefon (vsaj kar jaz vem) nima niti stabilizacije slike. Kar pomeni, da je posnetek lahko precej slab že v štartu. Plus slaba optika in senzor, kljub hvaljenju s 1080p.
Jaz bi še vedno ostal pri klasični kameri. |
Za turistične namene vsekakor. Za kontrolo prometa pa so posnetki s telefona povsem v redu. Tudi posnetki, ki jih gledamo preko Yutube niso nič boljši, pa ne rečemo, da niso uporabni. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
... Za kontrolo prometa ... |
Če je telefon v avtu in ves čas priključen na napajanje, ni nič boljše ?
Drugače je pa super ideja, da se promet snema s telefonom. To je bistveno ceneje od nakupa običajne kamere za snemanje prometa.  _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Če je telefon v avtu in ves čas priključen na napajanje, ni nič boljše ? |
ne isto je. Tudi sam sem mislil, da je kriva baterija, pa se žal enako obnaša pri polni in pri prazni. Tudi napajanje preko USB-ja sem si omislil, ampak je isto.
Razmišljal sem celo o pregrevanju. In odkril sem, da se še najbolj grehe SD kartica. Tam na dobrih 45 °C pride. Sem poskusil tudi pri odprtem telefonu, a je povsem isto.
Prišel sem do ugotovitve, da je HW povsem v redu in da je sw tisti, ki nagaja. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si probal mogoče s kakšno drugo (hitrejpo) SD kartico? Da se ne slučajno kaj čudnega dogaja z buffreanjem in zapisovajem videa? _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damonstr Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2010 10:06 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.24 Kraj: Smrečje
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Noben telefon (vsaj kar jaz vem) nima niti stabilizacije slike. |
NI res, nove Nokie od 900 naprej imajo OIS, pa S4 in htc One tudi.
@volkd
Mogoče bi probal original googlov app za kamero?link
Če sumiš SD, kupiš recimo Class 8... te so bolj zmogljive sorte. Toda jaz to dvomim, da je vzrok. _________________ Serious firepower! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa vem...jaz sem si privoščil "HD 1080P car dvr camera 2.0" LCD " in porabil skupaj s kartico in pošiljanjem kakih 50 EUR. Prišlo je kar domov brez nerganja carine. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
damonstr je napisal/a: |
Če sumiš SD, kupiš recimo Class 8... te so bolj zmogljive sorte. Toda jaz to dvomim, da je vzrok. |
Imam class 10, tako, da to ne verjamem, da bi lahko bilo krivo. Sploh pa je to da po minuti neha snemat zvok, sliko pa ne, hudo čudno, saj je količina podatkov za sliko neprimerno večja kot za zvok. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Kaj pa vem...jaz sem si privoščil "HD 1080P car dvr camera 2.0" LCD " in porabil skupaj s kartico in pošiljanjem kakih 50 EUR. Prišlo je kar domov brez nerganja carine. |
To sem že dal na spisek "must have", ne vem le kdaj bo ta most zgrajen,.... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Pon Sep 16, 2013 8:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa nadgradnja OS?
Ali pa pošlji mail na "Technical support". _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pon Sep 16, 2013 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
kastaneda je napisal/a: |
Kaj pa nadgradnja OS?
Ali pa pošlji mail na "Technical support". |
OS sem nadgradil. Zdaj je Android 4.1.1 Firmware je tudi posodobljen. Vzel sem zadnji firmware s strani proizvajalca.
Technical support bom seveda kontaktiral, a prej bi rad izvedel, če je to poznan problem, ali sem samo jaz take "sreče". _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Pon Sep 16, 2013 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
...sem pogledal eno posodobitev...
v mapi "etc" je datoteka "media_profiles.xml", kjer je nastavljeno "duration="60"".
Spremeni v "duration="600"". (Lahko pa je omejitev na eno minuto iz varnostnih razlogov... ?) _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni