www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Snemanje video posnetkov.

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 14, 2013 11:44 pm    Naslov sporočila:  Snemanje video posnetkov. Odgovori s citatom

No pa smo pri prvem problemu. Vgrajenn program, ki ga imam na telefonu (Xtreamer Yoiz) sicer lepo snema s kamero v datoteko s končnico mp4. Malo večja zmeda nastane, ko nastaviš mesto snemanja na zunanjo kartico, saj je tiste 4Gb prekleto malo za vso navlako in še datoteke s posnetki zraven.

Ja snem že, ampak koliko časa ? Po kaki minuti preneha snemati zvok ?!! Tega problema še nisem uspel zaobiti.
No čez cca 3 min se ekran zatemni in program se preneha odzivati.... Za čuda je posnetek do tega trenutka shranjen na SD kartici.
No prvo odkritje je, da se oglasi vibra, če v tem času pritisnem na gumbek za meni. zgodi se sicer ne nič, a začno teči nove 3 minute, preden stvar crkne.
Hura zame,... zdaj rabim samo še eno pošast, ki bo namesto mene pritiskala na "gumbek".
V "trgovini" je en kup takih in drugačnih programov s pomočjo katerih se da spraviti kamero v pogon. V želji, da bi našel takega, ki bo sam podaljšal čas snemanja sem preizkusil vse! Celo 1,99€ sem zapravil za nakup enega plačljivega (kako se že dobi denar nazaj, če nisi zadovoljen ?).
Niti en program ni počel tega, kar sem potreboval.
Potem sem uspel spremeniti 3 min na 1 min. Povsem slučajno,... nastavil sem si čas ko gre zaslon v sleep mode. No hotelo se je skoraj en dan, da se mi je posvetilo, da je to dvoje povezano. No najdaljši čas, ki ga lahko nastavim je 30min. Za snemanje filmčkov je to že dovolj. In tudi če je več, enkrat na pol ure se pa lahko potrudiš pritisniti nekaj, da "žival" ve, kolikšna je tvoja ljubezen do nje. Nerodno je le to, da je ravno zaslon največji porabnik energije. Strahotno nerodno je telefon imeti s tako nastavitvijo, ko kamere ne uporabljaš. Rešitev je torej vse prej, le ugodna ne.

Ima kdo kak predlog ?

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Denar nazaj dobiš, če v roku 45 min v Andoid Play ob programu klikneš refund.

Problem je očitno v telefou (ne andoidu), ker jaz takega problema z drugimi androidi nisem zasledil. Mogoče bo proizvajalec izdal kakšen popravek, mogoče je kakšna rešitev objavljena na katerem of Xtreamer forumov. Kaj dosti drugega, bo težko naredit.

Lahko probaš gor dati kakšen alternativen ROM recimo kakšen Cyanogen mod (če obstaja az ta telefon). Mogoče bo kaj rešilo (če so pri xTreamerju slabo naredili implementacijo Andoida/driverjev ipd.), če je problem bolj hardverskega značaja pa bo itak karkoli zelo težko.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Noben telefon (vsaj kar jaz vem) nima niti stabilizacije slike. Kar pomeni, da je posnetek lahko precej slab že v štartu. Plus slaba optika in senzor, kljub hvaljenju s 1080p.
Jaz bi še vedno ostal pri klasični kameri.
Za rešitev dotičnega primera pa res ne morem pomagat, ker ne snemam s telefonom. Razen, da se najde neko aplikacijo, ki ob kliku sama spremeni določene nastavitve (sleep time npr.).

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Noben telefon (vsaj kar jaz vem) nima niti stabilizacije slike. Kar pomeni, da je posnetek lahko precej slab že v štartu. Plus slaba optika in senzor, kljub hvaljenju s 1080p.
Jaz bi še vedno ostal pri klasični kameri.

Za turistične namene vsekakor. Za kontrolo prometa pa so posnetki s telefona povsem v redu. Tudi posnetki, ki jih gledamo preko Yutube niso nič boljši, pa ne rečemo, da niso uporabni.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
... Za kontrolo prometa ...
Če je telefon v avtu in ves čas priključen na napajanje, ni nič boljše ?

Drugače je pa super ideja, da se promet snema s telefonom. To je bistveno ceneje od nakupa običajne kamere za snemanje prometa. Applause Applause Applause

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
Če je telefon v avtu in ves čas priključen na napajanje, ni nič boljše ?
ne isto je. Tudi sam sem mislil, da je kriva baterija, pa se žal enako obnaša pri polni in pri prazni. Tudi napajanje preko USB-ja sem si omislil, ampak je isto.

Razmišljal sem celo o pregrevanju. In odkril sem, da se še najbolj grehe SD kartica. Tam na dobrih 45 °C pride. Sem poskusil tudi pri odprtem telefonu, a je povsem isto.

Prišel sem do ugotovitve, da je HW povsem v redu in da je sw tisti, ki nagaja.

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si probal mogoče s kakšno drugo (hitrejpo) SD kartico? Da se ne slučajno kaj čudnega dogaja z buffreanjem in zapisovajem videa?

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
damonstr
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2010 10:06
Aktiv.: 0.24
Kraj: Smrečje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Noben telefon (vsaj kar jaz vem) nima niti stabilizacije slike.

NI res, nove Nokie od 900 naprej imajo OIS, pa S4 in htc One tudi.

@volkd
Mogoče bi probal original googlov app za kamero?link
Če sumiš SD, kupiš recimo Class 8... te so bolj zmogljive sorte. Toda jaz to dvomim, da je vzrok.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa vem...jaz sem si privoščil "HD 1080P car dvr camera 2.0" LCD " in porabil skupaj s kartico in pošiljanjem kakih 50 EUR. Prišlo je kar domov brez nerganja carine.
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damonstr je napisal/a:
Če sumiš SD, kupiš recimo Class 8... te so bolj zmogljive sorte. Toda jaz to dvomim, da je vzrok.

Imam class 10, tako, da to ne verjamem, da bi lahko bilo krivo. Sploh pa je to da po minuti neha snemat zvok, sliko pa ne, hudo čudno, saj je količina podatkov za sliko neprimerno večja kot za zvok.

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Kaj pa vem...jaz sem si privoščil "HD 1080P car dvr camera 2.0" LCD " in porabil skupaj s kartico in pošiljanjem kakih 50 EUR. Prišlo je kar domov brez nerganja carine.

To sem že dal na spisek "must have", ne vem le kdaj bo ta most zgrajen,....

kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 16, 2013 8:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa nadgradnja OS?
Ali pa pošlji mail na "Technical support".

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 16, 2013 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kastaneda je napisal/a:
Kaj pa nadgradnja OS?
Ali pa pošlji mail na "Technical support".

OS sem nadgradil. Zdaj je Android 4.1.1 Firmware je tudi posodobljen. Vzel sem zadnji firmware s strani proizvajalca.

Technical support bom seveda kontaktiral, a prej bi rad izvedel, če je to poznan problem, ali sem samo jaz take "sreče".

kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 16, 2013 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...sem pogledal eno posodobitev...

v mapi "etc" je datoteka "media_profiles.xml", kjer je nastavljeno "duration="60"".
Spremeni v "duration="600"". (Lahko pa je omejitev na eno minuto iz varnostnih razlogov... ?)

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni