|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DustWolf Neznanec

Pridružen-a: Ned 27 Feb 2011 22:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 9:18 pm Naslov sporočila: RABIM POMOČ: Filter za motnje v napetosti 220V? |
|
|
Pozdrav,
Upam da je to prava kategorija.
Imam problem -- računalniški zvočniki, ki imajo 220V priklop, mi spuščajo prasketajoče zvoke kadar imam prižgano namizno lučko. Jasno mi je da je to zato ker so ceneni zvočniki in da jih motijo motnje v napajanju, ki mi jih izdeluje namizna lučka (za prasketanje res ni treba nič drugega kot da so priklopljeni v vtičnico), vendar nisem ravno iz tega foha, pa zadeve ne znam sam reševati. Bi prosil za vašo pomoč.
Obstaja kakšna stvar kot filter za motnje v 220V? Na računalničarskih forumih priporočajo UPS, ampak se mi zdi pretiravanje za ene boge zvočnike. A se kak tak filter da kje kupit, oziroma bi mi to spojil v kakšno škatlico (ki ne bo koga ubila) kdo tu na tem forumu?
Hvala za informacije in pomoč.
LP,
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko poizkusiš in tole dogradiš v zvočnike. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DustWolf Neznanec

Pridružen-a: Ned 27 Feb 2011 22:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Lahko poizkusiš in tole dogradiš v zvočnike. |
Lahko probam. Morda veš kje bi dobil še vtičnico za na drugi strani, pa kakšno plastično ohišje za stvar? Da ne rušim garancije zvočnikov.
LP,
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš tudi druge oblike primerne za vgradnjo v svoje ohišje. Dodaš dve uvodnici za vhodni in izhodni kabel pa je. Malce pobrskaj za 230V filter.
Škatlo pa dobiš v praktično vsaki trgovini z električnim in energetskim materialom. Ponavadi se prodajajo kot razdelilne doze. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je lučka z varčno žarnico? Če je bi ceneje in učinkoviteje menjati lučko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Preden se spraviš v nakup takih in drugačnih filtrov, preveri ali motnja pride po napajalnem kablu ali po zraku!
Vzami podaljšek in preko njega priključi te zvočnike (ali pa lučko) v neko drugo vtičnico v drugem prostoru (po možnosti na drugo fazo). _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70711.60
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 12 Ur