|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 873 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:59 pm Naslov sporočila: popravilo namiznega cirkularja - motor in prenos |
|
|
Pozdravljeni!
Danes je mojemu sinu ob žaganji deske le to stisnilo, ob tem pa je cirkular začel nenormalno glasno ropotati. Pomislil sem na ležaje, čeprav se mi je zdelo preglasno.
ko sem ga razdru in razstavil motor, sem ugotovil, da ta zvok prihaja iz zobniškega prenosa, saj z odstranjenim prenossom teče lepo tiho in mirno, z prenosom pa je že ob praznem teku zelo glasen (brez kline). Na pogled zobnika nista obraljena, vsaj za moje oči ne, a izvor hrupa je v njem, ker lažaji so čisto tiho in brez lufta.
Prenos je viden na spodnji sliki.
Vprašanje: Je mogoče dobiti take zobnike nove, če je sploh smiselno, glede na to, da so novi podobni cirkularji (in boljši) nekaj nad 100€ ?
Če da, kje v Ljubljani bi dobil taka zobnika?
lp
uroš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
51.03 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadnjič sem bil prisoten ob pregledu podobnega prenosa za namizno krožno žago. Vse je bilo kot novo vključno z zobnikom le osovina je bila zvita. Sindromi so bili enaki. Je bilo pa malo zvito in se ne opazi takoj. Daj v vijačnik pa zavrti pa boš videl, če je to to.
Glede rezervnega dela pa preveri na uradnem servisu, če je napisan v navodilih. S temi namiznimi krožnimi žagami je pa malo denarja malo muzike. Imam namreč podobno zadevo. Laser, je neuporaben, ščitnik in zagozda pa prav tako. Prvo, kar je potrebno narediti pa je zamenjati tisto nič vredno ploščo s kakšno boljšo, potem se pa reže, razlika je več kot očitna.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skaleper Neznanec

Pridružen-a: Pon 07 Okt 2013 21:13 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Slo
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je lani zgodil isti slučaj, skrivilo je os. Ni se splačalo popravljati, sem raje kupil novo žago
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 Ur