|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 6:31 pm Naslov sporočila: katalizator megane |
|
|
Še malo avtomobilizma. Na servisu so ugotovili, da je katalizator bolj poln kot bi bil lahko na Meganu starem 4 leta. Jasno nato so imeli kup rešitev. Sam se s tem problemom še nisem nikoli ukvarjal, pa me zanima če ima kdo kaj več izkušem. Avto dela normalno. Res se pa bolj malo vozim. V 4 letih samo 40 tisoč km.
LP
Matjaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Katalizato se ne polni ali prazni, ampak dela ali ne dela. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dela na tehničnem je bilo vse ok. Govorili so o lamda sondi, da je umazana. Zato pravim, da so imeli strašne ideje. Težko je na servisih, saj je zahtevnost današnjih avtomobilov prehuda za mojstre. Zato iščem service manual za moj avto, da se malo naučim kako in kaj.
LP
Matjaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lambda je umazana, katalizator poln?
Kaj je še narobe?
Vozi in ne kompliciraj.
Ko ne bo več delalo, boš pa popravljal. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal je res, da te na servisu olupijo, če vidijo, da lahko. Ne se jim pustiti.
Jaz bi moral menjati sklopko na mojem pred 5 leti, ker je bila v tako hudem stanju, da bi lahko ves diferencial šel po gobe. Sklopka še danes dela in včasih extremno.
Mogoče pa imam samo srečo. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan 2 Član

Pridružen-a: Pon 05 Dec 2011 19:35 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda pa ne veš da skoraj več ne dela.. Isto moje bremze. Ploščice kao samo še za jurja-dva. Nisem menjal ker se mi je tip na servisu zdel malce frajer. Sedaj je 10 jurjev + pa še kar nobenih problemov.. _________________ Ja še vedno se ne da... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.99 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Žal je res, da te na servisu olupijo, če vidijo, da lahko. Ne se jim pustiti.
Jaz bi moral menjati sklopko na mojem pred 5 leti, ker je bila v tako hudem stanju, da bi lahko ves diferencial šel po gobe. Sklopka še danes dela in včasih extremno.
Mogoče pa imam samo srečo. |
Tale je pa lepa. Ker ni mi najbolj jasno, kako bi lahko lahko šel diferencial zaradi sklopke.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
A je kdo pozabil na 4WD pogon? Pa Haldex sklopko? _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 10:42 pm Naslov sporočila: Re: katalizator megane |
|
|
matjay je napisal/a: |
Še malo avtomobilizma. Na servisu so ugotovili, da je katalizator bolj poln kot bi bil lahko na Meganu starem 4 leta. Jasno nato so imeli kup rešitev. Sam se s tem problemom še nisem nikoli ukvarjal, pa me zanima če ima kdo kaj več izkušem. Avto dela normalno. Res se pa bolj malo vozim. V 4 letih samo 40 tisoč km.
LP
Matjaz |
Daj "fanta" enkrat pelji na avtocesto. Privošči si 2 prestavo do blokade 3. prestavo do blokade (pazi hitrost ). Po domače motor imaš zamorjen. Seveda uradni servis bi ti naredil ravno to. Samo ti boš šele ogret motor "pritisnil" mehanik pa bo kar mrzlega. Saj ni njegov, je pa tvoj! _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.99 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
A je kdo pozabil na 4WD pogon? Pa Haldex sklopko? |
Ker ni posebej poudarjeno, sem sklepal, da je govora o sklopki med motorjem in menjalnikom, pa naj bo to FWD, RWD, 4WD, AUDI, HONDA, VW, kuatro, ali formoušn.
In če kdo ve, kako lahko defekt te sklopke uniči diferencial, kar z besedo na dan.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 9:15 pm Naslov sporočila: Re: katalizator megane |
|
|
matjay je napisal/a: |
Na servisu so ugotovili, da je katalizator bolj poln kot bi bil lahko |
Pri prici menjaj servis.
Razen ce imas dCi-ja, in si namesto katalizatorja mislil DPF filter, kot lambdo si mislil diesel lambdo, kot kup resitev pa si mislil prisilno sprozeno regeneracijo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni