|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 11:29 am Naslov sporočila: Android in mobilno printanje |
|
|
Iščem rešitev za naslednjo situacijo:
Na terenu se z android telefonom povežem na internet, kreiram dokument, ki ga moram sprintati tu, sedaj-v avtu.
Kakšen printer (predvidevam Wi-fi ali bluetooth?), najbolje da je čim manjših dimenzij (ali se na POS tiskalnike da natisnit pomanjšan PDF dokument?) bi mi lahko kdo priporočil, seveda najbolje iz lastnih izkušenj...
Še nekaj: razlika med laserskim in ink jet-om. Malo me "skrbi" zagonski tok pri laserju. Se je s tem kdo kaj več ukvarjal? (sprašujem zaradi pretvornika 12/220) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo funkcija WiFi ni dovolj. Printer mora podpirati tiskanje iz mobilnih naprav. Imena so po moje lahko različna, pri mojem Brother laserju je to AirPrint, GoogleCloudPrint ali iPrint, potem imaš funkcijo Wifi direct... Načeloma povsod tudi piše po "normalno", da podpira tiskanje iz mobilnih naprav - to moraš iskati. Doma imam namreč tudi Canonov inkjet, ki sicer ima Wifi, ne zna pa tiskati direkt iz mobilnih naprav.
Laserski tiskalnik ima lahko zagonski tok velik. Ta podatek je lahko v specifikacijah, ni pa nujno. Sicer je moj printer barvni, lahko pa povem da je podatek za zagonski tok 1200W, kasneje ima nazivno porabo 380W. Pri ČB je lahko manjši, čeprav dvomim da kaj dosti. To je definitivno treba upoštevati pri nakupu razsmernika, kasneje pa tudi pri porabi, da ne boš po sicer uspešnem tiskanju porival avta, da bo vžgal...(400W je preko 30A iz accuja).
Je pa zagotovo tisk cenejši od inkjeta, če odšteješ morebitne avtovleke zaradi praznega accuja...
Včasih so obstajali t.i. potovalni tiskalniki, ampak so bile kartuše nesramno majhne in še bolj nesramno drage...odvisno od tega, kakšen avto imaš - laser je kljub vsemu malce večji od nekaterih inkjetov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
A predelan POS preko GPRS pa nebi šlo?
Menda ima še sam POS terminal vse potrebno v sebi, več modifiacije bi bilo potrebne na Android napravi.
Oziroma, če kupuješ novo lahko kupiš tudi bolj nobel POS terminal, ki ima praktično vse, kot npr. termalni tiskalnik, wifi, gprs, zaslon na dotik, sistem, ki bazira na androidu, itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa brezpapirno poslovanje?
Najbolje je imeti nek prenosen tiskalnik, ki ima že vgrajen bluetooth ali wi-fi, saj se dobijo relativno poceni...
Bo to v avtu, kombijiu? Videl sem že, da so imeli ljudje skoraj celo pisarno v kabini kombija ali zadaj v tovornem delu, kjer je človek imel tudi izdelke za prodajo.
Ena možnost je tudi navaden tiskalnik, fiksiran nekje v vozilu, druga možnost je pa že omenjeni prenosni tiskalnik.
Če je le možnost, bi se jaz odločil za klasičen tiskalnik ter nanj priklopil CISS kartuše (zelo poceni tiskanje). Laserski se mi zdi, da ne pridejo v poštev za ta namen
Da se dobiti tudi wireless print server, nanj se lahko priklopi skoraj vsak tiskalnik.
Danes imajo že vse pošte, petroli in druge firme možnost tiskanje, fotokopiranja... To je tudi ena možnost, vendar ne vem, če je primerna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker ste se tako zagreli, bom še malo pridal:
Ja, gre se v glavnem za naprintat račun na terenu. Tega je recimo par do par 10 komadov na mesec. Ne vem kakšne POS artilerije ne mislim kupovat, ker strošek ne bo nikoli povrnjen.
Zaradi požrešnosti laserja se zaenkrat nagibam k poceni tintošpricu, ki bo čemel nekje zadaj v kombiju. Kolikor se spomnim, imajo inkjeti ponavadi zunanji AC/DC adapter. Škoda le, ker je Samsung ML2165W zelo prikladno majhen napram recimo Canonovi Pixmi P7250.
Še 1x: Ali POS termalni printerji znajo printat PDF-je? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri znajo (TM-T88V). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Satelitko, če poznaš kakega zavarovalničarja, ga povprašaj po modelu tiskalnika, ki ga ponavadi nosijo na teren s seboj. V kufru ima prenosnik in printer. Vse skupaj je veliko malenkost več od samega prenosnika. Vsaj pri zavarovalnici Tri**av so še lani imeli tako. _________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas v službi uporabljamo ZEBRA iMZ320. To je prenosni tiskalnik ki deluje s pomočjo termike (termični tiskalnik). Izogneš se vsem raznim kartušam in tonerjem razen imeti moreš pravo rolico papirja. Je pa izpis v obliki recepta ali računa, ki ga dobiš v trgovini. Vrjetno pa ne bo težko predelati formo dokumenta, ki ga tiskaš v tako obliko da bi šlo vse na ta list ki je širok 75mm dolg pa cca 10m (na rolici zvito). Tiskalnik pa daš za pas . Sama investicija v to pa ni poceni cca 470€. Odvisno kje kupuješ. _________________ Drži vodu dok majstori odu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah, saj imamo google, zakaj bi spraševal okoli agente... eden izmed takih je tudi HP Officejet H470 Mobile. Še manjši je Planon Printstik PS910.
Nekateri printerji so celo baterijski, tako, da ne rabiš pretvornika.
Sicer pa pošlji PDF stranki, če pa potrebuje "original račun", pa doma v miru natisneš in nato pošlješ po pošti. 30 centov stane poštnina, nekaj centov pa še kuverta... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno zaradi tega, ker zavarovalničarji printajo na navaden A4 format, in ja, dela na baterijo, sem mu rekel, da jih povpraša. Mislim pa, da je, oz. je bil, to IBM printer, saj je zraven IBM prenosnik. Zdaj je to, verjetno, Lenovo _________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
IBM (Lenovo) 100 % ni. Te računalnike jim dobavalja firma pis, tiskalnike za agente pa jim dobavlja ena firma iz Litije, žal se ne spomnim katera firma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
SamoR je napisal/a: |
Satelitko, če poznaš kakega zavarovalničarja, ga povprašaj po modelu tiskalnika, ki ga ponavadi nosijo na teren s seboj. V kufru ima prenosnik in printer ... |
Točno to sem hotel tudi jaz predlagati. Originalni kovček, ki ima notri vse za natisnit račun na A4 list. Po mojem boljše variante ne dobiš za ta namen. _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti tiskalniki ponavadi niso niti wifi, kaj šele mobile print, ampak direktna povezava.
Se mi zdi da je to sicer najdražja opcija, saj je že cena tiskalnika zasoljena, kartuše pa so sploh zlate, z obzirom da so mikro majhne. Pri zavarovalnicah to gre, saj vse to plačamo mi, pri privat je pa to druga pesem.
Mislim da bo treba kar namizni inkjet - ter najti model, ki je solidno majhen, ima možnost predelave na 12V in ni predrag.
sicer bi bilo idealno TOLE , ampak cene zaenkrat še nisem našel, se pa bojim da ni majhna... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Letos poleti sem hodil po hrvaški obali, zvečer po štantih, in so imeli povsod tablice (skoraj sigurno z androidom), zraven pa majhen brezžičen printer. Termalni tisk. Za račun povsem dovolj.
Seveda mi ni padlo na pamet, da bi poštefnal okoli tega. Sem pa, se mi zdi, tole videl tudi v Cvetličarni v Lj.
http://www.ebay.com/itm/ONEIL-MF4T-MF4Te-WIRELESS-Bluetooth-THERMAL-RECEIPT-LABEL-PRINTER-208150-501-R-/281175264057
http://www.aliexpress.com/cp/compare-wireless-pos-printer.html
http://www.ravirajtech.com/portable-thermal-printers.html
http://www.alliancegroup.co.uk/zebra-mobile-printers.htm
http://www.ebay.com/itm/Epson-Mobilink-TM-P60-Point-of-Sale-Thermal-Printer-Bluetooth-Version-/261332955878
http://www.ebay.com/itm/Datamax-ONeil-Microflash-4te-Portable-Mobile-Wireless-Bluetooth-Printer-MF4Te-/231026861223
http://www.ebay.com/itm/Zebra-MZ220-Mobile-Handheld-Portable-Bluetooth-Wireless-Business-Printer-MZ-220-/370941556492
Tega je ko smetja....
Kako zadevo rešit na strani Android naprave, ustrezen softver za račune pisat, pa se mi ni dalo googlat, sori  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni