|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 15, 2006 9:14 pm Naslov sporočila: Podnapisi ? Problem... |
|
|
Zanima me nekaj... Ko iz neta snamem kakšen film, nato še podnapise, vse dela ok...ampak kako naj naredim to, da bi mi bodnapisi že avtomatsko "laufali" zraven filma, če bi le-ta film presnel iz npr. avi ali divx formata na dvd? Kako to narediti, če bi recimo nato posnel ta dvd da bi mi podnapise začelo predvajati? a kdo ve mogoče?
Hvala za odgovore!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Mar 15, 2006 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je najprej odvisno od predvajalnika. Nekateri ne podpirajo avtomatskega nalaganja podnapisov.
Drugo pa mora imeti podnapis enako ime kot film.
Če je Film:
Prodaja_megle.avi
Mora biti podnapis recimo
Prodaja_megle.str / oziroma s takšno končnico kot že pač je.
Če uporabljaš osebni računalnik in okna bi ti priporočal BSplayer ki ob zgoraj omenjenem pogoju sigurno deluje.
Za DivX komponente je pa od same komponente odvisno. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2006 6:19 am Naslov sporočila: |
|
|
...to je res, to vem...sam ponavadi jaz film zapečem v DVD formatu na DVD... kako bi tja gor zapekel podnapise kr zraven, da bi mi jih DVD predvajal?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2006 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Če posnameš DVD film DVD predvajalnik pričakuje podnapise v DVD formatu. Ti pa nastopajo na originalnih DVD-jih v obliki slik, ki jih DVD player nalaga in prikazuje kot neke vrste diapozitivov. Kaj bi vse rabil za izdelavo takšnih podnapisov iz neke tekstovne datoteke pa ne vem.
 _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2006 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Te razumem v dno duše...Imam popolnoma enake probleme na svojem prenosnem DVD predvajalniku Yakumo.Stvar je izvedljiva, sicer po dolgi in ovinkasti cesti, ampak men deluje super.Najprej je potrebno podnapise vstavit direktno na film, nato pa stvar samo še zapečeš na DVD.Sam delam po teh teh navodilih
http://www.slodivx.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=18
Veliko uspeha _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni