|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Dec 05, 2013 10:46 pm Naslov sporočila: Izdelava spone |
|
|
Prišel sem na idejo, da bi si izdelal spono podobno tej, ker namreč zadeva ni tako zelo poceni, poleg tega pa bi spono potreboval za višje obdelovance in tako ozka spona ni najbolj primerna.
Razmišljal sem, da bi namesto traka in vijačnega napenjala uporabil trakove za povezovanje in sicer tiste brez kljuk in z ragljastim napenjalom. Zatakne pa se pri tistih LC vogalih, če jih lahko tako imenujem. Zadeva bi bila dimenzij kot je recimo na sliki, ki jo prilagam in predstavlja mehko zaščito za vogale zidov in za ta namen posledično ni primerna.
Kje bi lahko dobil tak oziroma podoben, bodisi jeklen ali plastičen profil, ki mora biti notri ostrorobi? Sem brskal po internetu pa najdem vse žive oblike le te ne. Sicer bom pogledal v Bauhuši, vendar dvomim, da bo moje iskanje obrodilo sadove.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
63.02 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Čet Dec 05, 2013 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V bavbavu tega ne boš dobil, po mojem je varianta, da kupiš okrogel poln (valj) profil in porezkaš - daš porezkati zadevo.
Če sem prav razumel, nekaj takega (pustimo zdaj mere):
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
12.58 KB |
Pogledana: |
8590 krat |

|
Nazadnje urejal/a Bizgec65 Čet Dec 05, 2013 11:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Dec 05, 2013 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razmišljal sem tudi, da bi uporabil L kotnik in čez položil C profil, samo vprašanje kako bi se potem enakomerno zategovalo.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomazp Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24 Prispevkov: 559 Aktiv.: 2.64 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 06, 2013 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
V notranjem kotu 90st. predlagam da dodaš eno luknjo (iztek) npr. fi 4mm da dosežeš boljše naleganje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Pet Dec 06, 2013 10:42 am Naslov sporočila: Re: Izdelava spone |
|
|
Za takšno spono še poglej v Bauhiši, tam sem videl, da je tudi za 8€.
Sem pa že sam eksperimentiral z izdelavo takšne spone. Vzel sem okroglo palico, ter jo porezkal. Trak sem vzel za pripenjanje tovora. Sam poizkus se ni obnesel. Imel sem probleme s pripenjanjem. Naslednjič, ko bom v trgovini, jo bom rajši kar kupil.
Lahko pa pogledaš tudi na ebay pod Band Clamp.
Drugače pa počakaj na 3D printer, če rabiš res takšno unikatno, kot je ni za dobiti.
_________________ Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Dec 06, 2013 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole z luknjo sem tudi razmišljal in bi bila vsekakor potrebna in jih tudi imam na doma izdelanem primežu za izdelavo okvirjev za slike.
Ticla, hvala za nasvet in danes sem imel tako ali tako namen iti v Bauhušo in sem zadevo za ceno kot si napisal tudi kupil. Na pogled je kar dobro narejeno, sem poizkusil stisniti eno desko in je ok, kaj več pa ko bo na vrsti kak izdelek.
Še posebej me zanima, kako se bo zadeva obnesla pri rezanih deskah pod kotom 45° in nato zgolj lepljenju. Tale kot 45° bo treba sicer še osvojiti, brez nakupa kakšne silno profi žage. Sicer imamo čelilno žago, samo je že v letih pa tudi takrat tehnologija ni bila tako napredna.
Sicer sem pred nekaj časa pomislil na 45° rezkarje, vendar morajo biti kar veliki, da lahko obdeluješ 2cm debeline. No ko sem pogledal ceno me je minilo. Šlo pa je za CMT, ker kakšnega Boscha ali podobno se glede na moje izkušnje ne izplača kupovati. S CMT sem pa zadovoljen tako z rezkarji kot listi.
Ideja je bila potem tudi klasični kopirni rezkar in 45° naklon na mizi, vendar je začasno ostalo le pri ideji.
Hvala vsem.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Čet Dec 12, 2013 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
pravzaprav samo primeš palico in rezkaš iz strani, kje je problem? moraš pač res porezkati za R rezkarja dlje.
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni