www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

zaklepanje foruma
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 8:57 pm    Naslov sporočila:  zaklepanje foruma Odgovori s citatom

Moderatorji:Mislim da imate dvojna merila na forumih:
Frenki je zaklenil forum o cnc-jih ker naj bi preveč govorili o cenah---HALO
Drug moderator-Sivo pa ravno tako razpravlja o cenah v Conradu je pa v redu....
Nekako se mi zdi da nekomu pač ni všeč da je nek forum tako dobro obiskan in tu pride ven ena lepa slovenska lastnost-fovšija
Ne morem razumet kako nekateri še kar pisejo ;internetščino; pa jih vsi prosijo,moledujejo-skratka vse samo brišejo in zaklepajo ne.
Sedaj mi je malo tudi jasnejša nestrpnost do drugih forumov-tu mislim Elektro-n o katerem je na tem forumu skoraj bogokletno omenjati.Pa tako majhna je Slovenija kot da ne vemo koliko forumov je...
Ne vem zakaj to pišem,verjetno me je prizadel način v stilu: tukaj se razpravlja o cenah-zaklepamo. Je to tako hudo? Razumel bi če bi nekdo napisal :pojdite tja in kupite to in to da bom jaz imel 5 %....

Ne bom se pa čudil tudi če bo to zbrisano in zaklenjeno,prav tako ne bom o tem več diskutiral.Napisal sem samo ker mi je ležalo na duši...

lp

lado
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Drug moderator-Sivo pa ravno tako razpravlja o cenah v Conradu je pa v redu....

Lado kot prvo o cenah v Conradu sem pisal izključno zaradi tega ker sem dokaj "blizu" Conrada v Gazu. Od tega sam sicer nimam nič hotel sem pomagati le obiskovalcem.
Dobro, tudi prav od sedaj tovrstnih postov od mene ne bo več zahvaljujoč tebi.

Citiram:
Ne morem razumet kako nekateri še kar pisejo ;internetščino; pa jih vsi prosijo,moledujejo-skratka vse samo brišejo in zaklepajo ne.

Konkreten primer prosim!

Citiram:
Sedaj mi je malo tudi jasnejša nestrpnost do drugih forumov-tu mislim Elektro-n o katerem je na tem forumu skoraj bogokletno omenjati.

Prosim ne trapaj. Če nekaj napišeš argumentiraj. Pokaži sporočilo. Bilo je obratno svoj čas je bila cenzura povezav z EN sem. Če še nisi opazil forum SE ter Maxi si izmenjujeta teme.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrz ti ni v posebno tolazbo, da bi bilo prej zaklenjeno (morda pa vendarle le premaknjeno) zato, ker je pristalo v napacnem delu foruma, in ne zaradi vsebine pripombe Confused
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Ne bom se pa čudil tudi če bo to zbrisano in zaklenjeno,prav tako ne bom o tem več diskutiral.Napisal sem samo ker mi je ležalo na duši...

Še tole bom dodal.
Vse kar je bilo kadarkoli "zbrsano" je v kanti vidno vsem. Sam se spomnim, da je bilo z moje strani trajno obrisano eno ali dva sporočila in še to na željo avtorja.

lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo mene cene sploh niso motile,še manj pa sem mislil nate-daleč od tega.Tebe sem omenil samo kot prvi primer ki sem ga videl.Kot sem omenil me je motilo da je bil razlog zaklepanju pogovor o cenah....

Pa brez zamere ker to nisem napisal da bi te napadal,ampak me je ujezil način zaklepanja,mislim da si zaslužimo kakšno opozorilo prej pred ukrepom.
Toliko.
lp

lado
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh Think saj bi lahko pričakoval, da se bo našel nekdo, ki bo komentiral na tak način. Če ponavljam kot papagaj, da se držite postavljene teme in diskusije ki niso v kontekstu osnovne odpirajte drugje, pa se kljub temu nabere za celo stran tovrstnih sporočil mislim, da je ključavnica kar na mestu. Tista moja pripomba
Citiram:
Tole je prešlo v debato o cenah, reklamah, poznavanju Italije in jezika, ...
zgolj povzema kam je debata zavila. Naslov teme je CNC rezkalni stroj za tiskana vezja - nadaljevanje.

Glede foruma Elektro-N : nobeno omenjanje, povezava ki kaže nanj ali kaj podobnega ni bilo sankcionirano. Z forumom SE smo uspeli narediti celo izmenjavo. To je bilo planirano tudi z Elektro-N, vzroki zakaj do tega ni prišlo pa so nekje na forumu opisani. Glede večkratnega objavljanja iste teme na različnih forumih pa je moje stališče znano in napisano v eni od tem.

Nismo popolni - pa tudi zase priznam, da vseh sporočil (dnevno se nabere cca 100 prispevkov v zadnjem času) ne prebiram in prav možno je, da mi kak prispevek, ki bi bil potreben sankcij uide. Opozori na takšne primere, pa ti lahko zagotovim, da bodo moderirani.

Nobeno sporočilo s kritiko še ni bilo brisano, pa tudi to ne bo. Skoraj prepričan sem, da je tale forum eden redkih na podalpskem področju, kjer se poskuša odprto diskutirati tudi o takšnih rečeh. Na veliko forumih zasledim stavke kot "... o ukrepih moderatorjev se ne diskutira ...", ...

Če ne boš več diskutiral, potem je to pač tvoja odločitev. Sam v večini primerov svoje ukrepe pojasnim. Drži pa, da je žal večina ukrepov moderatorjev takšnih, ki so nekomu všeč, drugemu pa ne.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej Lado glede cen sta ravno v ta namen odprta dva foruma ravno z namenom, da se strokovne debate ne mešajo z tistimi, ki sodijo "na tržnico med branjevke."

Koliko pa to stane ?
Ugodne ponudbe

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede moderiranja se strinjam s Frenkjem. Tudi sam ne utegnem prebrati vsega. Bil sem že prakrat pod zadebno upozorjen s strani obiskovalcev, da je katere tema zašla. Seveda sem takoj ukrepal. Sam skušam v primeru, da tema zaide le to ustrezno razdeliti. Ključavnica je sicer zadnja možnost. Če pogledaš koliko se jih je nabralo v treh letiih, je to glede na druge forume skoraj nič. Na Mobisuxu jih toliko "podelimo" v tednu ali dveh...
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, v temi CNC sem jaz naredil napako in zaradi tega je zadeva zašla. Ker je tema zelo zanimiva in uporabna, jo je škoda zakleniti, zato prosim moderatorje da jo očistijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okej okej sta me prepričala!

Mogoče sem res preveč ;na počez;usekal,brez da bi prvo globoko prevril.Žal mi čas vedno ne dopušča da bi zelo globoko (nazaaaaj) pregledoval.Še vedno pa mi ni jasno zakaj imam občutek da se o elektro-n govori kot o sosednjem forumu za razliko o SE na katerega je celo bližnica.Točnih vzrokov ne vem in tudi nimam namena razglabljati in raziskovati kje je ali je bil kratek stik,mi pa ni vseeno ker se isti pojavljamo na vseh treh forumih,neredko še z istimi imeni...

Upam da moja kritika ne bo skalila foruma,ker je to zadnje kar bi si želel,ravno tako pa tudi nebi rad da bi bile kakšne zamere.

lep pozdrav

lado
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vili,

Glede debate o CNC -ju. Odprite nadaljevanje. Forum sem sam nameraval zakleniti zaradi preobširnosti ter odpreti tretje nadaljevanje.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70800.20

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Pravilo št. 1 vsakega foruma (bi moralo biti): o odločitvah moderatorjev se ne debatira.

Zakaj pa ne, tudi moderator je samo človek in se lahko kadarkoli zmoti oziroma prehitro napačno presodi situacijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nufan Mare ima prav glede tega.

Citiram:
Zakaj pa ne, tudi moderator je samo človek in se lahko kadarkoli zmoti oziroma prehitro napačno presodi situacijo.

Druga zgodba je pa tvoja zadnja trditev. Če je bilo to samo "mlatenje prazne slame kar tako", bom to razumel. V nasprotnem primeru te bom pa prosil, da mi razjasniš obzorja na kakem primeru "napačne presoje" na tem forumu (lahko tudi pod zasebno, če tega nisi upal navesti tukaj)! Poskusi pa seveda upoštevati, da je tole "Forum o elektrotehniki in računalništvu" z nekimi napisanimi pravili.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 08, 2006 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, ko smo ze ravno pri komentarjih: teme zaidejo in to je dejstvo - tako pac delujejo cloveski mozgani. Enkrat dobis asociacijo na drugo stvar in takrat napises kar ti pade na pamet, saj bi sicer pozabil v pol minute (pokazi mi junaka, ki mu mozgani ne delujejo tako, pa ti bom jaz pokazal racunalnik Laughing ), v tem casu pa ugotavljanja ustreznosti snovi glede na naslov (kaj sele kaksnega drugega preverjanja - recimo z zadnjimi N odgovori, ki so morda temo ze "preusmerili" za odtenek) ne mores opraviti.

Razumem, da je to pac tvoj peskovnik in si v njem najvecji mulc, torej tudi odlocas kdo bo imel lopatko in kdo bo nosil kanglico, menim pa, da te ne bo pobralo, ce malenkostno (~20%) omilis svoje drakonicne kriterije, saj z njimi dosegas parcialno nasproten ucinek od zeljenega (razen seveda ce je odganjane ljudi ena od zeljenih funkcij tvojih ukrepov).

Ljudje sicer post festum pogosto opazijo, da odgovor morda ni bil najbolj ustrezen, ali pa da morda ne sodi najbolj na doticno mesto, a "popravljanje" tega je izkljucno v domeni moderatorjev - dober moderator bi zaznal kdaj pride do dovolj velike razlike in namesto WTF Krsitev Pravil Brisem!!!!11!!!enaena!!klicaj bo ustrezno razdelil temo (*). Edina moznost, ki uporabnikom ostaja, je editiranje sporocil, tega se pa v druzbi kompetentnih/inteligentnih moderatorjev nihce ne loteva rad - le zakaj bi nekomu moral predpisovati naj vendarle temo razdeli in del poslje tjaintja, namesto da bi to prepustil normalno inteligentnemu cloveku ?

*: moderátor -ja m (ȃ) 1. kdor na konferencah, strokovnih sestankih namesto avtorjev strnjeno podaja glavno vsebino referatov ali vodi delo: bil je eden izmed moderatorjev; moderator kongresa // rad. napovedovalec, ki neposredno sodeluje v oddaji kot njen soustvarjalec: spreten moderator
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni