|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2006 8:14 pm Naslov sporočila: Iskalnik po forumu |
|
|
Dostikrat se sliši očitek "uporabi iskalnik", vendar se mi zdi, da tale iskalnik malo šepa. Nisem šel delat raziskave, ali obstaja kaj boljšega za phpbb forume, se mi pa zdi prav, da kakšno rečemo na to temo. Problem je v tem, da iskalnik najde zadetke samo za cele besede in ne za dele besed.
Primer: Iskal sem kaj o ricanju, zato sem napisal v iskalnik "rican" in dobil 0 zadetkov. Ker pa sem o ricanju izvedel na tem istem forumu sem s natančno tako obilko besede, kot se je pojavila v postu - "ricano" in le dobil željeni post.
Problem je predvsem zaradi sklonov ali raznih oblik pridevnikov, kjer bi lahko vpisal samo koren besede, ne pa da je treba prečesat celo besedotvorje.
Lp,
M@ic _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2006 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iskanje po korenu besede dela čisto lepo. Treba je prebati navodilo.
Citiram: |
Išči po ključnih besedah:
Za napredno iskanje lahko uporabljaš AND za besede, ki morajo biti v zadetkih, OR za besede ki so lahko v zadetkih in NOT za besede, ki ne smejo biti v zadetkih iskanja. Uporabi * kot iskalno kartico, s katero iščeš različice dela besede. |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2006 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eh... pa res Hvala. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni