|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
šlus Neznanec

Pridružen-a: Tor 07 Jan 2014 15:12 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 3:36 pm Naslov sporočila: Priklop trofaznega dvohitrostnega motorja |
|
|
Zanima me kako bi lahko priključil 3 fazni motor,ki ima na tablici napisano dvoje število obratov (v preteklosti je tako že deloval) na samo najvišjo hitrost saj se bo sedaj uporabljal samo kot *serkular*.Motor sem že poskusil priklopiti pa je vedno najmanjša hitrost
Prilagam še slike motorja...
Hvala
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
988 KB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
940 KB |
1 krat |

|
|
804 KB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.35 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da boš moral reduktor sneti za "višjo" hitrost. n1 je hitrost motorja, n2 pa hitrost na izhodu reduktorja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dahlander delta/star.
Vezan je za višjo hitrost. Če odstraniš tiste ploščice in tam priklopiš kabel, bo šel še počasneje.
Reduktor odstrani in ga ištaliraj direkt, vendar pazi, ker je zelo majhne moči za cirkular.
Druga opcija pa je, da namestiš primeren žagin list (veliko večji premer in primerna debelina), da bo obodna hitrost dovolj velika za žaganje.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Dahlander delta/star.
Vezan je za višjo hitrost. Če odstraniš tiste ploščice in tam priklopiš kabel, bo šel še počasneje.
Reduktor odstrani in ga ištaliraj direkt, vendar pazi, ker je zelo majhne moči za cirkular.
Druga opcija pa je, da namestiš primeren žagin list (veliko večji premer in primerna debelina), da bo obodna hitrost dovolj velika za žaganje. |
Se strinjam z napisanim, lahko naredi majši cirkular s tem motorjem. V krepko sem označil to kar naj ne naredi.
Zakaj? Še vedno je motor "samo" 1,1kw, zagon bo dolgo trajal, ko bo list obremenil pa enostavno ne bo dovolj navora za rezanje.
_________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, tudi preko reduktorja je izhodna moč v bistvu manjša zaradi mehanskih izgub kot pa direkt. Opcijo sem predlagal, če bi rad zadevo tako pustil (motor in reduktor).
Jaz imam en manjši cirkular z 1.5kW motorjem in je primeren samo za kakšne deske, letve in podobno. Za žaganje drv sploh ni primeren.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 23:58 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.41 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, 1.1kw bo bolj modelarski cirkular kot kaj drugega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlus Neznanec

Pridružen-a: Tor 07 Jan 2014 15:12 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa vsem za informacije,sem mislil da je narobe priklopljen da ima samo eno hitrost.Sem malo premislil in bo verjetno najbolje dobiti kakšen močnejši motor.
Hvala
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da bi uporabil ta motor brez reduktorja je malo vprašljivo. To ni klasični motor in njegova pogonska os je posebej prirejena za pogon tega reduktorja. Izdelati bi bilo potrebno tudi dodatni nosilec za postavitev (pritrditev) motorja na neko podlago. Veliko dela zato, da na koncu ni nekega zadovoljivega (pričakovanega) učinka.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.78 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
To ti je enobrzinski motor vezan v zvezdo na 380V z reduktorjem.
n2 so obrati reduktorja n1 pa so obrati motorja.
_________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur