|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lukape Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Jan 2014 16:20 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 5:05 pm Naslov sporočila: Inštalacija pri agregatu |
|
|
Najprej en lep pozdrav vsem tukaj na forumu.
Torej imam takšen elektro motor
Ker v elektro stroki nisem najbol vešč me zanima kaj vse je potrebno da bo stvar
dajala elektriko. Sepravi vezava, zaščita, kondenzatorji, regulator napetosti ... torej vse kar se rabi za priklop.
Poganjalo bi se s pomočjo traktorskega kardana. Kar se tiče strojnega dela in izvedbe prenosov ni problem, pač vpetje ter
multiplikator za zvišanje obratov na 1800, za ostalo pa se obračam na vas mojstre.
Za pomoč se že vnaprej lepo zahvaljujem
Nazadnje urejal/a Lukape Pet Jan 10, 2014 7:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče slikaj še priklop, bo kdo lažje svetoval.
Ni malce pretiravanje tega malčka poganjat s traktorjem, poleg tega multiplikator, ki bo pasal na to zadevo verjetno ni dobavljiv kar za vsakim vogalom? Verjetno bi celo ceneje prišel že narejen generator. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lukape Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Jan 2014 16:20 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pač rabil bi se samo občasno ob izpadih elektrike. Motor dobim še en istega tipa, moči 15Kw. Pogon z traktorjem je najlažje izvedljiv, pač priklopiš ob potrebi.
Za multiplikator pa ni panike, prenose lahko naredim doma.
Priklope na motorju bom poslikal ter prilepim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slike sem svetoval zgolj zaradi tega, ker pač pridejo prav, sam o takih motorjih ne vem veliko.
Ampak mi je že tablica delovala čudno, no pa sem dejansko pogledal kaj pomeni tista nemška besedna zveza spodaj. In to sploh ni generator pač pa DC brezkrtačni motor. Tisti okrogli priklop je pa verjetno za kako elektroniko za omogočanje štarta in podobno.
Mislim, da si s tem v smeri generatorja ne moreš kaj dosti pomagat.
Slike obvezno pripni na forum. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.20 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pzufic, ne seri klanf...
To je motor iz bivšega terma....sem jih vezal k zmešan...in verjemi, prekletodobro deluje kot agregat... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
No potem se pa opravičujem. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur