|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.20 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 9:59 pm Naslov sporočila: Izbira privzetega operaterja |
|
|
Zdravo!
Mogoče kdo ve kako na android-u nastaviti privzetega operaterja?
Moj operater je T**, ampak vsepovsot ne lovi njegovega signala in preklopi na Mob**el, ampak, ko pridem nazaj na T**ev signal, ne priklopi nazaj, ker še vedno lovi Mob**elov signal.
Obstaja kakšna nastavitev/aplikacija, ki preverja, če je na voljo moj operater, in če je, preklopi na njega?
Lep pozdrav! _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem je neka finta z USSD kodo, od katere je odvisno na katera omrežja se telefon povezuje. Pokliči na 'pomoč uporabnikom' in bojo oni to uredili. Po tej nastavitvi se ti to ne bo več dogajalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bora Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.73 Kraj: Maribor (Hotinja vas)
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Bojim se da so prioritete operaterjev vpisane že na sim kartici katero vstaviš v telefon. Vsekakor pa tudi operacijski sistem ponuja operaterja z močnejšim signalom.
Torej bo verjetno najenostavneje nastavit ročno izbiro operaterja (izklopit avtomatsko izbiro). Ko primarni operater nebo na voljo pa telefon spet ponudi izbiro sekundarnega operaterja.
Sam sem imel podobne težave, rešil sem jih z menjavo operaterja. K sreči je bil prehod v mojem primeru cenovno ugodnejši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.20 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore. Trenutno kadar vem, da je na voljo signal mojega operaterja ročno izberem njega, nato pa prestavim na samodejno. _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirko_77 Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 16:39 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 4:47 pm Naslov sporočila: Re: Izbira privzetega operaterja |
|
|
martinopresnik je napisal/a: |
Zdravo!
Mogoče kdo ve kako na android-u nastaviti privzetega operaterja?
Moj operater je T**, ampak vsepovsot ne lovi njegovega signala in preklopi na Mob**el, ampak, ko pridem nazaj na T**ev signal, ne priklopi nazaj, ker še vedno lovi Mob**elov signal.
Obstaja kakšna nastavitev/aplikacija, ki preverja, če je na voljo moj operater, in če je, preklopi na njega?
Lep pozdrav! |
Nastavi si na ročno iskanje omrežja in je stvar rešena. Nevem sicer kako ma T**ev operater pokrito omrežje, ampak pri Si**bilu ni problemov in je povsod signal. Če odpraviš v tujino pa že zamenjaš na samodejno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni