|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
center Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Jan 2014 0:45 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.06 Kraj: center
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 1:46 pm Naslov sporočila: Avtomatizacija krilnih vrat |
|
|
pozdravljeni
rad bi z minimalnimi stroški avtomatiziral odpiranje zapiranje vrat "pesjaka" daljinsko, hkrati pa mora biti možno tudi ročno odpiranje in zapiranje vrat.
Zanimajo me vaši predlogi oz. možnosti za rešitev problema, najboljšo rešitev bom izvedel.
Slika trenutnega stanja:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
196.38 KB |
Pogledana: |
38 krat |

|
_________________ center |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima ta pesjak kakšen dovod elektrike? To je namreč prvo kar potrebuje takšna avtomatika.
In ker jo verjetno nima bo prva želja o majhnih stroških neizvedljiva.
Komentarjev o smiselnosti in razlogih pa se bom raje vzdržal, ker bi tematika zašla izven stroke kateri je namenjen ta forum ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, da če se bo kdo potikal zvečer, odpreš pesjak, da gre malo grizti po vrtu haha
Pomojem kolikor obračaš, takoj stvar nanese vsaj 100€, če res dobiš vse svinjsko poceni.. je pa že motor takoj 50€ in več..
recmo, če bi dobil linearni motor, s končnimi stikali, bi lahko naredil samo z enim kitajskim brezzičim modulom, seveda bi moral napeljati štrom v pesjak.
Sam sem naredil odpiranje vrat za rastlinjak, da mi ga podnevi zrači, da ni prevroče.
|
486.82 KB |
16 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@xfce ali lahko poveš kje si nabavil motor, in koliko stane?
LP,
_________________ Če ne veš kam greš, se ne moreš zgubiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko11 je napisal/a: |
@xfce ali lahko poveš kje si nabavil motor, in koliko stane?
LP, |
kupil sem 3 rabljene na bolhi 15€/kos. Enega sem pred časom prodal na tem forumu. Mislim, da sem imel res srečo
Novi so dragi, najceneje je verjeno še ebay: "12v linear actuator"
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
center Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Jan 2014 0:45 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.06 Kraj: center
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
elektrika je prisotna.
xfce tvoja rešitev se mi dopade, kako hitro pa se ti odpirajo vrata ?
po pregledu nekaj spletnih strani bi me najcenje prišel kar aktuator oz. linearni motor za premikanje satelitskega krožnika. Samo zaradi hitrosti pri tovrstnih ne vem če bi bilo za divjaka dovolj hitro predvsem zapiranje, pa tudi odpiranje.
Zato imam v mislih da bi predelal obstoječa vrata pesjaka in sicer da bi se le ta klasično odpirala in zapirala kot se sedaj. Potrebno bi bilo samo spodnjo polovico mreže vrat odrezat in naredit oz. vgradit chicken doors za psa (strošek za chicken set je pa 50eur). Glejte sliko:
|
2.61 MB |
3 krat |

|
|
172.93 KB |
8 krat |

|
_________________ center |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni