www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje ste hamleti ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70731.57

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 12:42 pm    Naslov sporočila:  Kje ste hamleti ? Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Kar nekaj nas je bilo na tečaju in potem opravilo radioamaterski izpit
odvisno od razloga. Ko sem bil jaz na tečaju l.'95, je bila večina iz vrst jadralnih padalcev in vodnikov psov; torej, večino tečajnikov radioamaterstvo kot takšno ne bi moglo manj zanimati; rabili so samo papir za legalno uporabo radijske postaje.
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.63
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, tudi sam sem naredil izpit v tistem trenutku, predvsem kot dobro naložbo za prihodnost. Posledično je tudi aktivnost bolj slaba, le občasno s prijateljevo postajo na 2m. Toliko, da ostanem v "igri".

Žal selitev na svoje, čeprav le za nekaj metrov, zavira tovrstno aktivnost tako s finančnega, prostorskega kot časovnega vidika.

Toliko zaenkrat o tem
73 de S55RU
Nazaj na vrh
krko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19
Aktiv.: 2.90
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja no, nekaj pa se le dogaja Wink

Ukvarjam se predvsem s tekmovanji na 2m v Postojnskem klubu Proteus in delam lokalne "zveze" na 2, na frekvenci 145,425 MHz, dogovarjamo pa se tudi za postavitev antene za KV, katero je utrgal žled
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drago_G je napisal/a:
Da, tudi sam sem naredil izpit v tistem trenutku, predvsem kot dobro naložbo za prihodnost. Posledično je tudi aktivnost bolj slaba, le občasno s prijateljevo postajo na 2m. Toliko, da ostanem v "igri".

Žal selitev na svoje, čeprav le za nekaj metrov, zavira tovrstno aktivnost tako s finančnega, prostorskega kot časovnega vidika.

Toliko zaenkrat o tem
73 de S55RU

Samo moment. Koliko časa ti pa velja tisti papir? Namreč kot sem sedaj sestavil mozaik čemu je bila namenjena postaja, antena in papir je slednji po datumu sodeč potekel že več kod pred 10 leti. Torej je bil moj oče radiomater vendar le na 27MHz. Na koliko časa moraš obnavlati papir?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.85
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No jaz sem kupil postajo IC 402, naredil dve 5 elementne yagice, power divider, opravil ob zadnjem kontestu nekaj zvez. Sedaj pripravljam povezavo med PC in postajo, da bom lahko sprejemal CW, PSK ... Poleg tega sanjam o nabavi postaje na 6m Very Happy
Nazaj na vrh
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.63
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Samo moment. Koliko časa ti pa velja tisti papir? Namreč kot sem sedaj sestavil mozaik čemu je bila namenjena postaja, antena in papir je slednji po datumu sodeč potekel že več kod pred 10 leti. Torej je bil moj oče radiomater vendar le na 27MHz. Na koliko časa moraš obnavlati papir?

27 MHz ni radioamaterski pas, temveč je namenjen CB postajam. Zanje pa sploh ne rabiš radioamaterskega izpita.

Kar pa se tiče radioamaterskega izpita imaš različne razrede, sedaj sta to le A in N, včasih pa jih je bilo več. Izpit je predpogoj za pridobitev klicnega znaka (torej kot ene registerske številke s katero se predstavljaš), ta pa je pogoj za radioamatersko dejavnost. Izpit nima roka trajanja (razen tvoje smrti ter posebnih okoliščin), klicni znak pa imaš v uporabi za določeno število let. Po preteku moraš zaprositi za podaljšanje, sicer ga lahko podelijo komu drugemu, ki se ga zaželi.
Toliko o tem, upam da nisem dodal kakšnih nesmislov ali neresnic.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 12:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

staticmap.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  66.79 KB
 Pogledana:  31 krat

staticmap.png

Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 8:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj posadk je več ali manj stalnih ali pa vsaj nekako periodično aktivnih. Ena je recimo RI1ANT.
Nazaj na vrh
sYsop
Član
Član

Pridružen-a: Pon 30 Jun 2014 16:51
Aktiv.: 0.28
Kraj: JN75CW

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2014 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko :

kater model SDR-ja?

.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2014 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
sYsop
Član
Član

Pridružen-a: Pon 30 Jun 2014 16:51
Aktiv.: 0.28
Kraj: JN75CW

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2014 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
SoftRock

Mercedez ima 101 model Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni