|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
yang Član

Pridružen-a: Pet 26 Mar 2010 15:32 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 12:33 pm Naslov sporočila: Izgradnja dodatnih paric na telefonskem omrežju |
|
|
Tudi jaz ne vem, če sem v pravi rubriki, pa bom vseeno kar tule vprašal ...
Zanima me, če kdo ve, kdo je pristojen za izgradnjo dodatnih prostih paric na telefonskem omrežju. Tehniki od T-2 preko katerih imam speljan VDSL internet so mi rekli, da je za to "nadgradnjo" pristojen Telekom Slovenije saj naj bi bilo telefonsko omrežje v njihovi lasti oni pa so samo najemniki/podizvajalci omrežja.
Rad bi pridobil informacijo ali je možna izgradnja dodatnih paric za povečanje hitrosti interneta v blokovskem naselju (ja, možna je tudi optika, ampak to v tem vprašanju ni bistveno) in kako se to lahko izvede ? Problem je namreč v tem, da je obstoječa napeljava najverjetneje "zapečena" v kanale znotraj stanovanj, pa me zanima ali je možno to nadgradnjo/napeljavo kako drugače speljati, kot da se "štema" in podira stene...? Ima morda kdo kontakt pooblaščene osebe na Telekomu, ki se s takimi napeljavami ukvarja in bi mi morda lahko podal malo več informacij glede tega ali pa celo prišel na informativni ogled, da si pogleda, kaj se da narediti ? Lokacija je blokovsko naselje v Ljubljani.
LP ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
veliko sreče v boju z mlini na veter. Če imaš možnost, uporabi optiko (srečnež). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Telefonsko omrežje, ki je v lasti (upravljanju) Telekoma se zaključi v HO - hišni omarici. Razvod po stavbi (bloku) do vtičnice je v lasti lastnikov stanovanj oziroma z njim upravlja in ga vzdržuje upravnik stavbe. Skratka en začaran krog, ki mu ne prideš do konca, ko začne kaj nagajati
Telekom pa stavbi ne bo vlačil kablov do stanovanja - sicer lahko naročiš ampak bo zelo drago.
Operater prav tako ne bo brezplačno delal tega.
Pred vsakim posegom rabiš dovoljenje solastnikov stavbe.
... _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni