|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2015 11:38 pm Naslov sporočila: PHILIPS 850A |
|
|
Najboljši ulov v lanskem letu, se mi je zgodil čisto na koncu leta.
Philips 850A - radijski sprejemnik iz leta 1938. Nadpovprečnih dimenzij in teže. Širine 67cm, višine 60cm (z dvignjeno skalo) in teže 27 kg. Ima 12 tipk za prednastavljene postaje, katere se avtomatsko poiščejo z pomočjo vgrajenega motorja in dve tipki za ročni pogon motorja in za nastavitev programatorja. V ohišju je še 26centimeterski koncertni zvočnik z bakelitnim stožcem v sredini, kateri naj bi iz sebe izstisnil 8w moči. To je bil philipsov prestižni model radija v tistih časih, saj naj bi jih bilo izdelanih le 6000 kosov.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.45 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.6 MB |
Pogledana: |
30 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2015 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
UUUUU tole je pa res ulov na kvadrat...
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2015 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še bolj zanimiv bi bil opis lovljenja tega radija.
Ja, saj vem. To je tako kot z gobami.
Pokažeš jo, kako in kje si jo našel pa ne poveš
Lp, Jože.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2015 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekega pretiranega lovljenja niti ni bilo, ker, ko sem radio prvič videl sem vedel, da ga bom odkupil. Potem pa je bilo samo še kakšen mesec pogajanja okoli cene.
Še malo same zgodovine dotičnega radija: Radio je bil v lasti slikarja Mateja Sternena in se je nahajal v hiši v Trnovem kjer je živel (tako mi je bilo rečeno, nimam pa fotografije tega človeka z tem radijem). Radio je bil zapečaten leta 1972 iz strani ČOKELC J. Jadranska 22.
Kje se najde take kose - sreča, včasih grem čez leto pogledat tudi 20, 25 radijev, pa ni nobenega tehničnega bisera vmes. No saj vsak je po svoje zanimiv, a iščem predvsem presežke
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni